TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Xiaomis salg af smartphones i kraftig vækst på bekostning af Huawei

Det kinesiske firma solgte mere end 10 millioner premium-mobiler i løbet af 2020, hvilket svarer til en stigning på 28%.

forfatter
Publiceret 26/03/2021 - 10:38

Den kinesiske mobilproducent Huawei er under stærkt pres som følge af den amerikanske boykot, som trådte i kraft i foråret 2019. Allerede sidste år kunne vi berette, at Huaweis andel af det globale mobilmarked var i frit fald. Og meget tyder nu på, at en af Huaweis største konkurrenter både på det kinesiske hjemmemarked og globalt, Xiaomi, drager direkte nytte af Huaweis fald fra tinderne.

I hvert fald havde Xiaomi i 2020 det bedste år nogensinde i virksomhedens historie. Overskudet steg med 28,7%, og Xiaomi solgte mere end 10 millioner “premium-smartphones” på verdensplan. Dertil kommer et ukendt antal af firmaets Redmi-serie af budgetmobiler. Det skriver Android Authority.

I samme periode faldt Huaweis markedsandel fra 41 til 30% på verdensplan.

Læs også Trump slår hårdt ned på Xiaomi Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.

Xiaomi Mi 11

I Skandinavien har Xiaomis tilstedeværelse indtil videre været til at overse, men virksomheden har netop lanceret premium-modellen Xiaomi Mi 11, der som den første Xiaomi-mobil vil blive bredt tilgængelig i både Danmark, Norge og Sverige.

Vi har modtaget vores testeksemplar, og du vil kunne læse vores færdige test af produktet her på websiden i løbet af næste uge.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend