Nyhed

Xiaomis salg af smartphones i kraftig vækst på bekostning af Huawei

Det kinesiske firma solgte mere end 10 millioner premium-mobiler i løbet af 2020, hvilket svarer til en stigning på 28%.
Xiaomi Mi 11
forfatter

Den kinesiske mobilproducent Huawei er under stærkt pres som følge af den amerikanske boykot, som trådte i kraft i foråret 2019. Allerede sidste år kunne vi berette, at Huaweis andel af det globale mobilmarked var i frit fald. Og meget tyder nu på, at en af Huaweis største konkurrenter både på det kinesiske hjemmemarked og globalt, Xiaomi, drager direkte nytte af Huaweis fald fra tinderne.

I hvert fald havde Xiaomi i 2020 det bedste år nogensinde i virksomhedens historie. Overskudet steg med 28,7%, og Xiaomi solgte mere end 10 millioner “premium-smartphones” på verdensplan. Dertil kommer et ukendt antal af firmaets Redmi-serie af budgetmobiler. Det skriver Android Authority.

I samme periode faldt Huaweis markedsandel fra 41 til 30% på verdensplan.

Trump slår hårdt ned på Xiaomi Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.

Xiaomi Mi 11

I Skandinavien har Xiaomis tilstedeværelse indtil videre været til at overse, men virksomheden har netop lanceret premium-modellen Xiaomi Mi 11, der som den første Xiaomi-mobil vil blive bredt tilgængelig i både Danmark, Norge og Sverige.

Vi har modtaget vores testeksemplar, og du vil kunne læse vores færdige test af produktet her på websiden i løbet af næste uge.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.