TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Xiaomis salg af smartphones i kraftig vækst på bekostning af Huawei

Det kinesiske firma solgte mere end 10 millioner premium-mobiler i løbet af 2020, hvilket svarer til en stigning på 28%.

forfatter
Publiceret 26/03/2021 - 10:38

Den kinesiske mobilproducent Huawei er under stærkt pres som følge af den amerikanske boykot, som trådte i kraft i foråret 2019. Allerede sidste år kunne vi berette, at Huaweis andel af det globale mobilmarked var i frit fald. Og meget tyder nu på, at en af Huaweis største konkurrenter både på det kinesiske hjemmemarked og globalt, Xiaomi, drager direkte nytte af Huaweis fald fra tinderne.

I hvert fald havde Xiaomi i 2020 det bedste år nogensinde i virksomhedens historie. Overskudet steg med 28,7%, og Xiaomi solgte mere end 10 millioner “premium-smartphones” på verdensplan. Dertil kommer et ukendt antal af firmaets Redmi-serie af budgetmobiler. Det skriver Android Authority.

I samme periode faldt Huaweis markedsandel fra 41 til 30% på verdensplan.

Læs også Trump slår hårdt ned på Xiaomi Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.

Xiaomi Mi 11

I Skandinavien har Xiaomis tilstedeværelse indtil videre været til at overse, men virksomheden har netop lanceret premium-modellen Xiaomi Mi 11, der som den første Xiaomi-mobil vil blive bredt tilgængelig i både Danmark, Norge og Sverige.

Vi har modtaget vores testeksemplar, og du vil kunne læse vores færdige test af produktet her på websiden i løbet af næste uge.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede