Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Huaweis Android-konkurrenter køber stort ind

Android-producenter som Samsung og Xiaomi køber ind af komponenter til smartphones.

Skrevet af / 02/11/2020 - 13:25
Huaweis Android-konkurrenter køber stort ind

Huaweis markedsandel på det globale mobilmarked er begyndt at falde drastisk som konsekvens af den amerikanske boykot af den kinesiske elektronikgigant.

Hvor kineserne så sent som i april måned sad på 21% af det samlede marked, viser tal fra Counterpoint Research, at mobilproducentens markedsandel var faldet til 16% i august, mens en analyse fra Strategy Analytics forventer, at Huaweis omsætning på smartphones decideret kommer til at styrtdykke i 2021.

Læs også Farvel og tak, Huawei AppGallery giver ikke brugerne den oplevelse, de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet af Google betyder et farvel til Huawei på det danske marked.

Og den udvikling får tilsyneladende Huaweis største konkurrenter til at lugte blod. I hvert fald er firmaer som Samsung, Xiaomi, Oppo og Vivo i stor stil begyndt at bestille komponenter fra leverandører i Taiwan i et antal, der langt overstiger det normale. Det skriver branchemediet DigiTimes.

Der er bl.a. tale om LCD-driver IC’er, der bruges til styring af mobilskærme, ligesom virksomhederne også køber stort ind af lyssensorer.

Ifølge DigiTimes melder taiwanesiske producenter af komponenter om en større samlet efterspørgsel, end virksomhederne tidligere har leveret til Huawei.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Apple lancerer ny streaming-tjeneste

Remarkable 2 får endelig tastatur

3D er tilbage!

Hvad blev der egentlig af Huawei?

OnePlus viser konceptmobil med ny teknologi til afkøling

Scroll to Top