Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Philips lancerer Google-konkurrent

Philips TV går deres egne veje med den ny model The Xtra, som vil være baseret på en helt ny brugerplatform.

Skrevet af / 10/02/2023 - 08:00
Philips lancerer Google-konkurrent

Philips præsenterede sine nye TV-modeller for 2023 i denne uge, deriblandt nye versioner af OLED-skærmene OLED+908, OLED808 og LCD-skærmen The One. Men også en helt ny serie TV’er, som Philips kalder ‘The Xtra’ (Philips PML9308 og PML9008).

Læs også Tjek lige de nye fjernsyn fra Philips Topmodellerne OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god billedkvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.

Philips The Xtra

Xtra-serien adskiller sig fra de øvrige Philips-modeller ved at bruge såkaldt MiniLED-bagbelysning for bedre kontrast. Der loves en lysstyrke på op mod 1.000 nit og bedre kontrast end på almindelige LCD-skærme. Modellerne har 7. generations P5-processor og såkaldt Ambient Intelligence – en lyssensor, som tilpasser billedet i forhold til omgivelserne.

Begge modelserier har selvfølgelig også Ambilight, mens PML9308 desuden kan skilte med et 2.1-lydsystem fra Bowers & Wilkins monteret under skærmen. Lillebror PML9008 har standard stereohøjttalere.

TV’erne får også en helt ny brugerplatform. Mens The One og OLED-skærmene kører Android 11 med den populære Google TV-platform, får Xtra-serien et andet operativsystem og en anden grafisk brugergrænseflade, end vi er vant til.  

Nøjagtig hvad platformen skal hedde, hvad den kan gøre, og hvilke app’er der understøttes er for tidligt at sige noget om, men Philips har tidligere benyttet et Linux-baseret system kaldet Saphi på enkelte modeller i den rimelige ende.

Philips afholdt en kort demonstration af systemet, som fortsat er under udvikling, men det virkede enkelt og overskueligt nok. Det kan sikkert være interessant nok for folk, der ikke ønsker at involvere Google i alt, hvad de streamer og ser på. Men samtidig ved vi jo, hvor ressourcekrævende det er at holde sådan et system opdateret med apps, tjenester og ny funktionalitet.

Sådan ser den grafiske brugergrænseflade fra Philips TV ud. (Foto: Audun Hage)

Philips The One

Det populære LCD-TV The One kommer også i ny version i år, og denne model vil være fortsat være Google/Android-baseret. Philips fortæller, at de har haft stor succes med modellen, som er specificeret netop til at opfylde behovene hos almindelige TV-seere.

Det vil sige, nu er det ikke bare ‘The One’ længere, men snarere ‘The Two’ …!

Serien er nemlig fordelt på to modeller (PUS8508 og PUS8808) hvor den dyreste er udstyret med et mere avanceret 4K/120 Hz LCD-panel, mens lillebror må klare sig med 4K/60Hz.

Vi har tidligere testet The One-serien med godt resultat ved flere anledninger, så dette bliver nok en aktuel model på testbænken også i år.

Læs også Masser af lys, masser af farver Philips The One leverer imponerende skarp billedkvalitet og har desuden en særlig finesse i ærmet – Ambilight!
Philips The One lanceres i to versioner, hvor den dyreste udgave har højttalere fra Bowers & Wilkins. (Foto: Audun Hage)

Hvornår kommer de?

Philips ‘The One’ kommer på markedet i henholdsvis 43, 50, 55, 65, 75 og 85 tommer (PUS8808) og 43, 50, 55 og 65 tommer (PUS8508). Begge serier rammer butikkerne i løbet af foråret 2023.

I den nye serie, Philips ‘The Xtra’, vil PML9308 kunne fås i 55 og 65 tommer, mens PML9008 bliver tilgængelig i 55, 65 og 75 tommer. Lanceringen finder sted i løbet af sommeren.

Læs også Giganternes kamp - krig på AI Nu trækkes fronterne op: Hvem har den stærkeste kunstige intelligens - Google eller Microsoft?
Læs også Officielt: Google vil lancere en konkurrent til ChatGPT Bard er baseret på sprogmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og bliver nu gjort tilgængelig for en udvalgt testgruppe, inden den lanceres i den brede offentlighed om nogle uger.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top