Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG lancerer små og store OLED- og QNED-TV’er

Endelig får vi et 42 tommers OLED-TV! Og desuden en 97-tommer … LG lover os også en smartere TV-oplevelse.

Skrevet af / 04/01/2022 - 17:18
LG lancerer små og store OLED- og QNED-TV’er

Der er ved første blik ingen store overraskelser ved LG’s nyeste TV’er. LCD’er i de billigere klasser, flere modeller med QNED (MiniLED)-teknologi og fortsat med OLED på tronen. Lidt bedre billede end tidligere, forventer vi, og bedre smart-TV-funktioner med ny webOS-software. Og ikke mindst … flere skærmstørrelser!

Endelig et 42 tommers OLED-TV fra LG, i C2-serien. Gamernes favorit? Foto: LG

Nye OLED-modeller

LG’s OLED-teknologi blev en succes fra første færd, da den blev lanceret for ni år siden på netop CES. Når hver pixel er sin egen lyskilde, slipper man for bagbelysning og opnår perfekt sortniveau uden artefakter som haloer og andet, der ødelægger billedet.

Det er ingen overraskelse, at koreanerne også i år kommer med nye OLED-modeller, og de første er G2- og C2-serierne – arvtagerne til G1 og C1, som vi kender godt fra 2021.

G- og C-modellerne er baseret på det samme OLED-panel (OLED evo). G2-serien skruer imidlertid en tand højere op for lysstyrken end C2 ved at inkludere bedre passiv køling samt mere avancerede algoritmer i Alpha 9-processoren, som nu er i sin 5. generation. LG selv kalder funktionen Brightness Booster. Efter hvad Lyd & Billede erfarer, drejer det sig om 1100-1200 nits i maksimal lysstyrke for G2-serien, mens C2 maksimalt når op på omkring 900 nits.

Hvor meget det gør for billedkvaliteten, vil tiden selvfølgelig vise!

Perfekte farver?

Nyt for 2022 er, at LG med sine OLED-TV’er hævder op til 100 procent gengivelse af det udvidede farverum DCI-P3, som bruges til Ultra HD-materiale. De nye modeller skal kunne vise farver, som svarer til kildematerialet, uanset hvor mørkt eller lyst billedet er. Vi bliver også lovet, at billederne er totalt fri for billedflimmer.

Som skabt til gaming

Blandt TV-producenterne er der få, der har været lige så gaming-venlige som LG, med funktioner som G-Sync og Freesync, variabel billedfrekvens (VRR) og understøttelse af 4K 120 Hz på samtlige HDMI-indgange. I år er ingen undtagelse: Op til fire indgange understøtter HDMI 2.1-funktioner, og vi finder også understøttelse af streamingtjenester for spil, f.eks. NVIDIA GeForce NOW og Google Stadia. Dermed behøver du bare en kompatibel controller for at komme i gang.

Nyt for 2022 er desuden spilspecifikke profiler i TV-modellernes Game Optimizer-menu – med hurtig adgang til det nye Dark Room-mode, som justerer lysstyrken i mørke rum. G-Sync, Freesync og variabel billedfrekvens (VRR) får du også adgang til via samme menu. Et Sport-mode med optimeringer til førstepersonsspil med højt tempo, rollespil og RTS findes også.

Årets OLED-TV’er fra LG kommer i flere størrelser end tidligere. Foto: LG

Flere skærmstørrelser

Ud over bedre billedkvalitet bliver der også både mindre og større skærme at vælge mellem. 83 tommer er nu tilgængeligt og får selskab af et gigantisk 97 tommers OLED-TV! Verdens første af sin slags. Disse erstatter de eksisterende størrelser 55, 65 og 77 tommer. G2-serien har mulighed for vægmontering, ligesom G-serien har haft siden 7-udgaven udgik af produktionen.

LG’s bestseller har været den billigere C-serie, og C2 kommer også i flere størrelser i løbet af året. Nu får vi bl.a. endelig lov at se verdens første 42 tommers OLED-TV. Vi har ventet på dette, lige siden panelproducenten LG Display fremviste et sådant panel under sidste års CES.

Læs også Gamernes favorit LG har satset kraftig på gaming på deres seneste OLED-generation. Resultatet er et TV, der fungerer fremragende til alle typer spil!

LG har satset kraftigt på gaming med sin seneste OLED-generation. Resultatet er et TV, som fungerer glimrende til alle typer spil!

Den nye størrelse retter sig mod gamerne, som har brug for at kunne se hele billedet uden at bevæge hovedet. C2-serien har også fået en slankere udformning med tyndere rammer end tidligere. Andre størrelser for C2-serien er 48, 55, 65, 77 og 83 tommer. Ligesom sidste år.

Synes du, 83 tommer bliver for bette, kan LG friste med en helt ny 97-tommer, i G2 OLED-serien. Foto: LG

Hurtigere og smartere

Den nye α 9 Gen 5-processor er hjertet i de fleste nye TV-modeller. Maskinlæring forbedrer opskalering og billeddybde. Samtidig forbedres lydbehandlingen med LG AI Sound Pro-funktionen, som gør, at TV’ets indbyggede højttalere skal kunne producere virtuel 7.1.2-surround-lyd. Vi forbeholder os retten til at være skeptiske over for præcis det, da alt for mange TV’er har skuffet os med netop lydoplevelsen.

Bedre brugeroplevelse?

LG lover os en bedre brugeroplevelse med en smartere platform, som bygger på webOS 22. Her kan du lave personlige profiler, og det skal være ”lettere for brugere at følge deres favorithold, tilpasse deres streamingtjenester og få skræddersyede anbefalinger baseret på historik”.

Man kan let skifte brugerprofiler i menuerne eller via en smartphone med NFC Magic Tap, som også kan spejle mobilen eller tabletten til skærmen. Nu kan flere TV’er i hjemmet også spejle hinanden med Room to Room Share, så to LG-TV’er kommunikerer direkte med hinanden over hjemmenetværket.

Med AlwaysReady kan TV’et vise grafik og klokkeslæt samt stå for musikafspilning, når det ellers ikke er i brug.

Endelig Matter-understøttelse

For lidt siden blev man i branchen enige om en standard for smarthjemmet, nemlig Matter. Dette er den eneste standard, som understøttes af både Google Home og Apple HomeKit og Amazon Alexa, og den er en vigtig del af at gøre hjemmet smart med produkter på tværs af mærker.

Fra og med 2022 understøtter LG’s TV’er også standarden. Dermed bliver det nemmere at styre sit TV eller få TV’et til at styre andre produkter, så længe de andre produkter også understøtter Matter-standarden. Noget, flere og flere kommer til fra nu af.

LG vil også i år lancere nye LCD-TV’er. Her med toppmodellen med QNED-teknologi og 8K-opløsning. Foto: LG

QNED / Mini-LED

LG fortsætter også med at udvikle TV’er baseret på LCD-paneler i form af en udvidet QNED-serie for 2022. Med Quantum Dot NanoCell-teknologi vil vi få 100 procent farvevolumen, som i høj grad vil blive bevaret, også når man ser på TV’et fra en vinkel. Vi bliver også lovet nøjagtige farver i både mørke og lyse scener.

Precision Dimming Technology står for kontrasten, hvilket vel betyder en smartere og kraftigere styring af mini-LED-bagbelysningen, som i øvrigt tillader mange flere dimensioner end almindelig LED, fordi hver diode er mindre og dermed giver plads til flere.

Pris og tilgængelighed

Officielle priser og lanceringsdatoer for LG’s 2022-TV-modeller er endnu ikke kendt, men vi kan nok regne med, at flere af de nye modeller gradvist dukker op i løbet af foråret 2022.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Scroll to Top