CES 2021: LG planlægger 42 tommers OLED, men hvornår kommer det?

LG Display tilbyder flere nye OLED-skærmstørrelser i 2021, deriblandt en længe ventet 42-tommer. Spørgsmålet er, hvilken af TV-producenterne der først bider på.
Annonce
Annonce
forfatter

LG’s famøse OLED-TV’er har længe været præget af begrænsede valgmuligheder med hensyn til skærmstørrelser. Det blev der rettet lidt op på i 2020 med introduktionen af den nye 48 tommers udgave, og for 2021 har den sydkoreanske producent meddelt, at flere størrelser er på vej – inklusive et 83 tommers TV i C1-serien og en ny professionel PC-monitor på 31,5 tommer. Men der er mere endnu!

Læs også
LG lancerer OLED Evo LG har en række TV-nyheder på vej i år, inklusive et helt nyt OLED-panel!

42 tommers OLED-TV?

I en pressemeddelelse fra LG Display fortælles det, at en ny 42 tommers OLED-skærm skal være på vej i 2021. Det er spændende nyt for dem, der drømmer om et mere kompakt OLED-TV til soveværelset eller kontoret, og som stadig synes, at 48 tommer er i overkanten.

Lyd & Billede har talt med nordiske repræsentanter for LG Electronics, og ifølge dem er der ingen umiddelbare planer om at lancere en 42 tommers OLED-model. Alle officielle produktlister starter ved 48 tommer eller derover.

Det er værd at bemærke, at den nævnte pressemeddelelse kommer fra paneldivisionen LG Display og altså ikke LG Electronics, som laver de færdige TV-modeller. Pr. dags dato er der ingen TV-producenter, der officielt har lanceret et 42 tommers OLED-TV.

LG’s nye OLED Evo med Gallery Stand bliver tilgængeligt i 55, 65 og 77 tommers format. (Foto: LG)

Så hvad betyder det i praksis? Jo, det kan tænkes, at LG vil vente til efteråret, før de lancerer 42-tommeren som officiel TV-model. Alternativt kan det være, at den nye skærmstørrelse skal bruges i en kommende PC-monitor.

Et tredje alternativ kan være, at andre TV-producenter kommer LG i forkøbet. LG Display tilbyder som bekendt deres produkter til en række andre producenter, deriblandt Sony, Philips og Bang & Olufsen. De har allerede kastet sig over 48-tommeren, så det kan godt tænkes, at de også vil være interesseret i en 42 tommers model.

Det kan altså vare indtil udgangen af 2021 eller begyndelsen af 2022, før vi ser et fysisk OLED-TV i 42 tommers format. Men én ting er sikkert: De, der vil have en OLED-skærm, får endnu flere valgmuligheder fremover! Fra fabrikkens side tilbydes der nu 42, 48, 55, 65, 77, 83 og 88 tommers OLED-paneler.

Hvis ingen af disse skærme er store nok, kan LG’s nye 163 tommers MicroLED-skærm muligvis være en mulighed!

I videoen herunder kan du se flere spændende prototyper og koncepter, der vises frem i forbindelse med CES 2021, bl.a. en gennemsigtig og sammenrullelig OLED-skærm.

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.