Nyhed

CES 2021: LG planlægger 42 tommers OLED, men hvornår kommer det?

LG Display tilbyder flere nye OLED-skærmstørrelser i 2021, deriblandt en længe ventet 42-tommer. Spørgsmålet er, hvilken af TV-producenterne der først bider på.
forfatter

LG’s famøse OLED-TV’er har længe været præget af begrænsede valgmuligheder med hensyn til skærmstørrelser. Det blev der rettet lidt op på i 2020 med introduktionen af den nye 48 tommers udgave, og for 2021 har den sydkoreanske producent meddelt, at flere størrelser er på vej – inklusive et 83 tommers TV i C1-serien og en ny professionel PC-monitor på 31,5 tommer. Men der er mere endnu!

LG lancerer OLED Evo LG har en række TV-nyheder på vej i år, inklusive et helt nyt OLED-panel!

42 tommers OLED-TV?

I en pressemeddelelse fra LG Display fortælles det, at en ny 42 tommers OLED-skærm skal være på vej i 2021. Det er spændende nyt for dem, der drømmer om et mere kompakt OLED-TV til soveværelset eller kontoret, og som stadig synes, at 48 tommer er i overkanten.

Lyd & Billede har talt med nordiske repræsentanter for LG Electronics, og ifølge dem er der ingen umiddelbare planer om at lancere en 42 tommers OLED-model. Alle officielle produktlister starter ved 48 tommer eller derover.

Det er værd at bemærke, at den nævnte pressemeddelelse kommer fra paneldivisionen LG Display og altså ikke LG Electronics, som laver de færdige TV-modeller. Pr. dags dato er der ingen TV-producenter, der officielt har lanceret et 42 tommers OLED-TV.

LG’s nye OLED Evo med Gallery Stand bliver tilgængeligt i 55, 65 og 77 tommers format. (Foto: LG)

Så hvad betyder det i praksis? Jo, det kan tænkes, at LG vil vente til efteråret, før de lancerer 42-tommeren som officiel TV-model. Alternativt kan det være, at den nye skærmstørrelse skal bruges i en kommende PC-monitor.

Et tredje alternativ kan være, at andre TV-producenter kommer LG i forkøbet. LG Display tilbyder som bekendt deres produkter til en række andre producenter, deriblandt Sony, Philips og Bang & Olufsen. De har allerede kastet sig over 48-tommeren, så det kan godt tænkes, at de også vil være interesseret i en 42 tommers model.

Det kan altså vare indtil udgangen af 2021 eller begyndelsen af 2022, før vi ser et fysisk OLED-TV i 42 tommers format. Men én ting er sikkert: De, der vil have en OLED-skærm, får endnu flere valgmuligheder fremover! Fra fabrikkens side tilbydes der nu 42, 48, 55, 65, 77, 83 og 88 tommers OLED-paneler.

Hvis ingen af disse skærme er store nok, kan LG’s nye 163 tommers MicroLED-skærm muligvis være en mulighed!

I videoen herunder kan du se flere spændende prototyper og koncepter, der vises frem i forbindelse med CES 2021, bl.a. en gennemsigtig og sammenrullelig OLED-skærm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.