CES 2021: OLED PC-skærm fra LG

LG kommer med en 31,5 tommers OLED PC-skærm med 4K-opløsning og perfekt sortniveau.
Annonce
Annonce
forfatter

Det må jo komme. Under årets virtuelle CES-messe har LG afsløret deres planer for en ny 31,5 tommers OLED PC-skærm. Det betyder, at sort virkelig er kulsort, og dermed meget større kontrast, end vi er vant til fra LCD-paneler.

Det skyldes, at hver enkelt pixel er sin egen lyskilde – i modsætning til LCD, der bruger bagbelysning, som aldrig kan give et helt jævnt sortniveau, og uanset om panelteknologien hedder IPS, TN eller noget helt tredje, er det LCD, der er den grundlæggende teknologi. Her adskiller OLED sig altså fundamentalt fra de andre, fordi sort gengives ved fravær af lys. Altså 100 procent.

OLED-skærmen LG UltraFine OLED Pro vil få USB-C Thunderbolt ud over HDMI og DisplayPort. (Illustration: LG)

UltraFine OLED Pro

LG-monitoren går indtil videre under navnet UltraFine OLED Pro. Skærmen har HDR og viser hele 99 procent af DCI P3-farverummet for biograffilm og lige så meget af Adobe RGB – hvilket ikke mindst er vigtigt for dem, der arbejder med foto og grafisk design.

Indtil videre er den eneste officielle info, vi har, en video. Der er ikke kommet nogen oplysninger om opdateringsfrekvens, men da der bl.a. bliver vist brug af VR, tror vi ikke, at den har mindre end 144 Hz.

Du kan se videoen herunder.

Pris og tilgængelighed

Vi ved ikke noget om lanceringstidspunkt eller pris endnu, men da det er en skærm rettet mod professionelle brugere, er der ingen grund til at tro, at den bliver billig.

Sandsynligvis vil den konkurrere med andre professionelle skærme såsom Asus PA32UCX med Mini-LED, som vi har fået ind til test og vil komme med en vurdering af meget snart.

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

  1. En Pc skærm med OLED nam nam MEN hvad med BurnIn ??

    ‘for på en pc er der jo meget ofte mange stationære menuer det meste af tiden hvad med dem ????

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.