TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2021: OLED PC-skærm fra LG

LG kommer med en 31,5 tommers OLED PC-skærm med 4K-opløsning og perfekt sortniveau.

Det må jo komme. Under årets virtuelle CES-messe har LG afsløret deres planer for en ny 31,5 tommers OLED PC-skærm. Det betyder, at sort virkelig er kulsort, og dermed meget større kontrast, end vi er vant til fra LCD-paneler.

Det skyldes, at hver enkelt pixel er sin egen lyskilde – i modsætning til LCD, der bruger bagbelysning, som aldrig kan give et helt jævnt sortniveau, og uanset om panelteknologien hedder IPS, TN eller noget helt tredje, er det LCD, der er den grundlæggende teknologi. Her adskiller OLED sig altså fundamentalt fra de andre, fordi sort gengives ved fravær af lys. Altså 100 procent.

OLED-skærmen LG UltraFine OLED Pro vil få USB-C Thunderbolt ud over HDMI og DisplayPort. (Illustration: LG)

UltraFine OLED Pro

LG-monitoren går indtil videre under navnet UltraFine OLED Pro. Skærmen har HDR og viser hele 99 procent af DCI P3-farverummet for biograffilm og lige så meget af Adobe RGB – hvilket ikke mindst er vigtigt for dem, der arbejder med foto og grafisk design.

Indtil videre er den eneste officielle info, vi har, en video. Der er ikke kommet nogen oplysninger om opdateringsfrekvens, men da der bl.a. bliver vist brug af VR, tror vi ikke, at den har mindre end 144 Hz.

Du kan se videoen herunder.

Pris og tilgængelighed

Vi ved ikke noget om lanceringstidspunkt eller pris endnu, men da det er en skærm rettet mod professionelle brugere, er der ingen grund til at tro, at den bliver billig.

Sandsynligvis vil den konkurrere med andre professionelle skærme såsom Asus PA32UCX med Mini-LED, som vi har fået ind til test og vil komme med en vurdering af meget snart.

En kommentar til “CES 2021: OLED PC-skærm fra LG”

  1. En Pc skærm med OLED nam nam MEN hvad med BurnIn ??

    ‘for på en pc er der jo meget ofte mange stationære menuer det meste af tiden hvad med dem ????

    Svar

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.