Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2023: Her er Panasonics nye OLED topmodel, MZ2000

Med stærkt forbedret lysstyrke og ny 'Filmmaker mode' kan dette blive en lækkerbisken for filmentusiasterne.

Skrevet af / 04/01/2023 - 16:00
CES 2023: Her er Panasonics nye OLED topmodel, MZ2000

CES-messen i Las Vegas er netop skudt i gang, og Panasonic benytter anledningen til at afsløre årets første TV-nyheder. Først ude er OLED-topmodellen MZ2000, som bliver opfølgeren til LZ2000 fra 2021.

Panasonics topmodeller har næsten altid imponeret os med meget præcis og naturlig billedkvalitet, og ikke mindst potent lyd fra det Technics-signerede højttalersystem. Forgængeren blev kåret til årets bedste TV i high end-klassen i 2022, så man kan roligt sige, at forventningerne er skyhøje …!

Panasonic MZ2000: Tilgængelig i 55, 65 og 77 tommer

Panasonics flagskibsmodel plejer at være toppen af poppen, når det gælder teknologi, og MZ2000 følger trop. Designmæssigt ligner den til forveksling sin forgænger fra i fjor, men den er nu udstyret med den nyeste generation OLED-panel fra LG Display med såkaldt Micro Lens Array-teknologi. Det sikrer højere lysstyrke og forbedret køling af panelet – som vi også finder på den nyligt lancerede 2023 OLED-generation fra LG.

Læs også LG giver den gas med nye OLED-TV Lover uovertruffen billedkvalitet og banebrydende brugervenlighed med C3, G3 og Z3.

Panasonic erkender, at lysstyrke er vigtig, når det drejer sig om at levere et godt HDR-billede, og ikke overraskende er det netop på dette punkt, ingeniørerne har arbejdet på at forbedre sidste års model. Med en egen varmestyring, udviklet af Panasonic-ingeniører, skal de have opnået en væsentlig forbedring i både toppen og den vedvarende lysstyrke på OLED-panelet. Hvilket formentlig vil resultere i endnu mere imponerende og kontrastrige HDR-billeder.

Obs! Dette gælder primært 55″- og 65″-modellerne, som får såkaldt Luminance Booster Ultimate, mens 77″-udgaven må nøjesmed Luminance Booster Pro. 

Panasonic TX-77MX2000. (Foto: Panasonic)

Billedbehandlingen håndteres af Panasonics HCX Pro AI-processor, som har flere nye finesser om bord. Bl.a. er der kommet en ny, forbedret Filmmaker Mode, som tager hensyn til lysforholdene i rummet, når den arbejder med at levere neutral billedkvalitet. Hensigten er, at man skal nyde indholdet præcis, som producenterne havde tænkt – hvad enten man sidder i en mørklagt biografsal eller i en lys stue.

Panasonic har som sædvanlig samarbejdet med den anerkendte Hollywood-kolorist Stefan Sonnenfeld om at fintune farvegengivelsen på OLED-skærmen. Sonnenfeld har været med til at sætte farvepaletten til kendte storfilm som Top Gun: Maverick, A Star is Born, Wonder Woman, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 og mange flere.

Derudover understøtter MZ2000 et bredt spekter af HDR-formater, heriblandt Dolby Vision IQ, HDR10+ Adaptive og HLG Photo (HDR still-billeder).

Når det gælder tilslutning har MZ2000 selvfølgelig understøttelse af HDMI 2.1 og 4K/120 Hz, samt vigtige finesser som VRR, AMD Freesync Premium, og NVIDIA G-Sync. Når TV’et kobles til en spilkonsol eller PC med NVIDIA RTX grafikkort, vil den automatisk optimere forsinkelse og skærmfrekvens for at sikre glidende bevægelser.

Panasonic MZ2000 har også fået nogle nye finesser på gaming-fronten, heriblandt en dedikeret og optimeret billedmodus til spil. Den såkaldte True Game Mode sikrer neutrale, korrekte farver og optimal HDR-gengivelse også i gaming-sammenhæng. Panasonic-skærmen understøtter Dolby Vision HDR-formatet til gaming.

Derudover er MZ2000 udstyret med den seneste version af Panasonics eget Smart TV operativsystem, myHomescreen 8.0, som nu understøtter de vigtigste streamingtjenester. En ny finesse kaldet myScenery skal sørge for stemningsfulde billeder og lyd i baggrunden, når TV’et er sat på standby/pause.

Technics højttalere med Dolby Atmos-lyd

Panasonic MZ2000 har som før et Dolby Atmos-kompatibelt højttalersystem fra Technics med dedikerede højttalere under, over og på siderne. Højttalersystemet ser ud til at være stort set uforandret fra forgængeren (som i øvrigt lyder vældig godt), men Panasonic hævder at have opnået bedre bas ved hjælp af nogle DSP-tricks, så vidt vi kan forstå af pressematerialet.

Panasonic MZ2000 (her set fra siden) får højttalere fra Technics. (Foto: Panasonic)

Pris og tilgængelighed

Panasonic MZ2000 ventes i butikkerne i løbet af sommeren/efteråret 2023. Panasonic har endnu ikke offentliggjort vejledende priser, men vi jagter mere info på CES!

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Scroll to Top