Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Fuld fart på Netflix igen!

Efter at have kørt med reduceret streaming-kvalitet siden marts er Netflix klar til at træde speederen i bund.

Skrevet af / 13/05/2020 - 21:01
Fuld fart på Netflix igen!

Efterhånden som virus kommer under kontrol, og samfundet genåbner, kan Netflix også tage foden af bremsen. Den amerikanske streaming-tjeneste har været nødt til at køre med reduceret bitrate et stykke tid, men nu tyder alting på, at billedkvaliteten er tilbage, hvor den var, før corona-pandemien indtraf. Det skriver Forbes.

Ekstrem datatrafik

En dominerende streaming-tjeneste som Netflix er selvfølgelig ekstra populær i disse corona-tider. Perioden med hjemmekontor og karantæne har resulteret i en voldsom seervækst for streaming-giganten og dermed også en massiv stigning i datatrafikken.

Videotjenester som Netflix og YouTube er i forvejen blandt de allerstørste dataforbrugere på nettet, og myndighederne har været bekymret for, at nettet ville bukke under pga. den øgede aktivitet.

Det hele toppede midt i marts, da EU-kommissær Thierry Breton ringede til Netflix-chef Reed Hastings og bad ham om at træde på bremsen eller rettere sagt reducere overførselshastigheden. For at sikre stabil og sikker internetadgang for alle.

Netflix imødekom EU’s ønske og annoncerede, at de ville reducere overførselshastigheden (bitraten) med 25 procent. Andre aktører som YouTube fulgte efter og reducerede standardopløsningen til SD, men med mulighed for at overstyre det manuelt.

Bl.a. Extraction kan nu streames i 4K HDR-kvalitet med 15,25 Mbit/s. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Lavere bitrate = lavere billedkvalitet

Netflix har effektive komprimeringsløsninger, der hele tiden tilpasser sig den tilgængelige hastighed. Derfor har de fortsat kunnet streame i 4K HDR-kvalitet på kompatible TV’er, bare med mere komprimering.

Nu ser internettet ud til at være oppe i omdrejninger igen – i hvert fald for de nordiske landes vedkommende: Lyd & Billede har tjekket Netflix-app’en på et Samsung 4K-TV og kan bekræfte, at de nu kører med op til 15,25 Mbit/s, hvilket i praksis vil sige den maksimale kvalitet, vi har været vant til. Det gør det muligt at se Netflix-film som Extraction i den bedst mulige kvalitet!

Læs også Hemsworth slår alle rekorder Der er kun én konge af Netflix: Chris Hemsworth.

At vi nu ser øgede bitrates i Norden, tyder på, at Netflix og internetudbyderne anser det for forsvarligt at øge hastigheden i visse regioner. Det må vel også ses som endnu en glædelig nyhed i disse tider!

Sådan tjekker du selv overførselshastigheden

1. Åbn Netflix-app’en på dit TV.

2. Kig efter en knap mærket i (Info) på din fjernbetjening (kan også ligge under en genvejsknap).

3. Derefter vil du få en status på opløsning, bitrate osv. i øverste venstre hjørne.

Husk, at overførselshastighed og billedkvalitet kan variere afhængigt af TV, internetudbyder og abonnementstype.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top