Nyhed

Netflix reducerer billedkvaliteten i 30 dage

EU frygter dramatisk overbelastning af internettet.
forfatter

I disse krisetider, hvor mennesker i de fleste lande enten er i decideret karantæne eller som minimum arbejder hjemmefra, er forbruger af streamingtjenester som Netflix selvsagt eksploderet.

Så meget, faktisk, at myndighederne frygter, at det massive forbrug af data til streaming af film og tv-serier, skal lægge internettet ned.

Derfor har EU-Kommissionen simpelthen bedt Netflix om at reducere billedkvaliteten for at få datamængden ned.

I går kunne man således læse et tweet fra EU-kommissær Thierry Breton, hvori han skrev, at han havde haft samtaler med Netflix-CEO Reed Hastings for at få Netflix til at lade være med at streame videoindhold i HD for at “sikre internetadgang for alle”.

Og i dag, torsdag, annoncerede Netflix så, at man agter at efterkomme det europæiske ønske.

“Efter samtaler mellem kommissær Thierry Breton og Reed Hastings – og på baggrund af de ekstraordinære udfordringer forårsaget af coronavirus – har Netflix besluttet at reducere bitrater på tværs af alt streamet indhold i Europa de kommende 30 dage,” skrev en talsmand for Netflix i en email til Business Insider.

Ifølge Netflix vil den reducerede billedkvalitet betyde en reduktion af den samlede datamængde på 25 procent.

Én times indhold på Netflix streamet i HD-kvalitet forbruger 3 GB data, mens det samme indhold streamet i SD-kvalitet blot forbruger 1 GB.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Er der ikke noget galt med det det regnestykke 😉 det burde vi
    l give en reduktion på 66 %

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.