Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google Gemini får mere kontrol

Googles AI-assistent Gemini når nye højder med integration med velkendte tjenester. Og endda på dansk!

Skrevet af / 04/05/2024 - 09:05
Google Gemini får mere kontrol

Google opgraderer sin AI-assistent Gemini på væsentlige områder. Gemini kan nu udtrække relevant information fra en række af Googles tjenester som Gmail, Drive, Maps, YouTube samt rejsetjenesterne Google Flights og Google Hotels.

Det åbner op for store muligheder. Lad os sige, at du planlægger en ferie til Grækenland. Du kan bede Gemini om at finde e-mailudvekslinger mellem dig og de mennesker, du planlægger at rejse med, og opsummere detaljer som f.eks. hvilke tidspunkter, der passer for gruppen. Derefter kan du få forslag til flyruter og hoteller på disse datoer, tips om populære vandrestier på øen og endda YouTube-videoer med højdepunkter og aktiviteter. Alt dette gennem en naturlig samtale med assistenten. Og du kan gøre det på dansk.

Google Gemini
(Illustration: Google)

Dygtig personlig assistent

Det er imponerende at se, hvor hurtigt AI-feltet bevæger sig i disse dage. På kort tid er Gemini gået fra at være en eksperimentel chatbot til at blive en stadig dygtigere personlig assistent. Dens integration med Googles tjenester gør den langt mere nyttig i hverdagen.

Læs også ChatGPT er det vildeste teknologiske fremskridt i nyere tid. Et gennembrud inden for AI-teknologi eller et trussels-scenarie?

En alvidende Google Gemini: Vil vi have den?

Dagens nyhed er selvfølgelig praktisk, men den åbner også op for en række udfordringer. Privatlivets fred er en åbenlys bekymring, når en AI som Gemini, ChatGPT og andre får adgang til e-mails, dokumenter og søgehistorik. Google lover selvfølgelig, at der er taget hånd om sikkerheden, men det er noget, brugerne selv må overveje.

Et andet aspekt er, at Gemini gør det endnu nemmere for os at leve i Googles økosystem hele tiden. Pludselig kan man få en masse gjort uden at forlade Googles tjenester. Det er selvfølgelig praktisk, men også konkurrenceforvridende. Vil Googles dominans stige for meget?

Fra et rent teknisk synspunkt er opgraderingen et stort skridt fremad for Gemini. Tæt integration med populære tjenester, og oven i købet på dansk, sænker tærsklen for at bruge AI-assistenten betydeligt. Det bliver spændende at se, hvor hurtigt vi tager teknologien til os.

Google Gemini
(Illustration: Google)

Mobilapp og browserudvidelser

Gemini er tilgængelig som både mobilapp og browserudvidelse og kan desuden nemt aktiveres via søgefeltet i Chrome. For de mest ivrige entusiaster er vejen fra tanke til handling kortere end nogensinde.

Opdateringen er helt klart et vigtigt skridt i retning af Googles ambition om at opbygge en ægte AI-assistent – en, der er dialogbaseret, multimodal (forstår flere former som tekst, stemme, billeder og video) og ikke mindst hjælpsom. Gemini er nu tættere på end nogensinde.

(Illustration: Google)

Hvad mener du?

Hvad synes du selv? Bliver Gemini din nye bedste ven i hverdagen? Eller er det noget, vi skal frygte som pesten? Del dine tanker i kommentarfeltet!

NB: Indtil videre er det kun Gemini-udvidelserne til Chrome, der kommer til Danmark, mens vi må vente på app’en.

Mere information: gemini.google.com

Læs også Sådan bruger du ChatGPT Fra den ene dag til den anden gik kunstig intelligens fra at være noget, man læste om, til noget håndgribeligt, som alle kan bruge. AI er blevet mainstream, men hvordan bruger man det?
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Scroll to Top