Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Det vil vi se på CES

CES-elektronikmessen i Las Vegas åbner på mandag. Vi dækker alle de mest spændende nyheder derovre.

Skrevet af / 02/01/2024 - 15:27
Det vil vi se på CES

En nytårstradition, der er lige så fast som 90 års fødselsdagen i TV, er elektronikmessen CES i Las Vegas, der hvert år finder sted i begyndelsen af januar.

Messen er den største messe for hjemmeelektronik i verden, og mere end 4.000 udstillere viser deres nye produkter frem for de 130.000 besøgende, der om få dage indtager casinobyen i Nevadaørkenen.

Alt i Las Vegas er ægte kunstigt. Det her er lobbyen til Paris Hotel. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

L&B Home er selvfølgelig også med, når det hele går løs. Sammen med vores søstermedie Lyd & Billede vil vi dække så mange af de mest spændende lanceringer som muligt. Og det bliver mange. CES er den messe i årets løb, hvor de fleste elektronikproducenter lancerer deres største nyheder. Det gælder både salgsklare produkter – som de nye PC-modeller med dugfriske Intel-processorer – og fremvisninger af næsten-færdige prototyper.

2024 bliver året, hvor der proppes AI i alt. (Foto: Lenovo)

Vi skal blandt andre mødes med Asus, hvor vi forventer blandt andet at kunne lægge hånd på den nye Asus ROG Phone 8, når Asus holder et “ROG-event” d. 8. januar. Det er i hvert fald, hvad sitet Android Police skriver.

Vi skal også besøge boderne hos MSI, Lenovo, Acer og Razer. Her er vi forholdsvis sikre på, at vi vil blive præsenteret for PC’er, PC’er og og flere PC’er. Alle med Intel Core Ultra-processorer, der er optimeret til kunstig intelligens.

(Mange af nyhederne er allerede offentliggjort. Men det er kun begyndelsen. Foto: Acer)

Samsung har også bedt os kigge ind. Hvad de vil vise os, har de til gengæld ikke røbet noget om (hvis det gælder kommende mobiler, har et brasiliansk reklameskilt dog røbet udseendet på den kommende Galaxy S24 Ultra).

Noget, som vi er helt sikre på at få at høre om på CES, er kunstig intelligens – AI. Ingen producent med respekt for sig selv vil i 2024 komme med produkter, der ikke på en eller anden måde er tilpasset kunstig intelligens. I det mindste i en grad, så man kan skrive det på emballagen.

Måske det smarte hjem bliver rigtig smart i 2024. Smartere end den intelligente seng, der registrer alt, der sker i den. Den så vi aldrig sidenhen… (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Måske 2024 dermed bliver året, hvor det intelligente hjem faktisk bliver netop det.

Vi glæder også også til at se, hvad underskoven af startups har at byde på. Dem møder man på på arrangementer som CES Unveiled, ShowStoppers og Pepcom, hvor de mest lovende virksomheder stiller op side om side med deres mest iøjnefaldende nyheder i forsøget på at opnå opmærksomheden hos distributører, investorer og tech-journalister.

CES Unveiled. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Selve messen åbner officielt på mandag, d. 9. januar og fortsætter til fredag d. 12., men presselanceringerne starter allerede i weekenden. Vi er klar til at trave Las Vegas igennem fra d. 7. januar.

Watch This Space!

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Burgerkæde fyrer kreativ AI

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Scroll to Top