Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hold øje med indeklimaet med Ikea-sensor

VINDSTYRKA er en ny og prisbillig luftsensor fra Ikea, der kan måle luftkvaliteten i det smarte hjem.

Skrevet af / 15/02/2023 - 09:00
Hold øje med indeklimaet med Ikea-sensor

Hvis du er tung i hovedet eller irriteret i luftvejene, er der en risiko for, at luften i hjemmet ikke er så ren om klar, som den ser ud til. Om det er tilfældet, kan man nu få syn for sagn på, uden at det koster en formue.

Ikeas nye Vindstyrka luftkvalitets-sensor gør det muligt at måle og overvåge niveauet af forurenende partikler i luften.

Læs også Lille og let at placere At skabe et godt indeklima behøver hverken være særlig svært eller dyrt.

Vi tilbringer det meste af vores tid indendørs, alligevel har mange af os en tendens til at glemme alt om luftforurening i hjemmet. Vi tager det for givet, at luften i vores hjem er ren. Hverdagsaktiviteter som madlavning eller rengøring kan forringe luftkvaliteten i lige så høj grad som trafikos,” siger Henrik Telander, produktchef i IKEA.

Læs også Allergikeres drøm Den sædvanlige bordblæser må have os undskyldt – vi vil meget hellere have en Dyson, selv om den er dyr.

De mest skadelige forurenende partikler (PM2,5) er under 2,5 mikrometer store og kan ikke ses med det blotte øje. Vindstyrka har et display, der viser PM2,5 niveauer, luftfugtighed, temperatur og TVOC (Total Volatile Organic Compounds), som er et mål for forureningsbelastningen fra forskellige gasformige forurenende partikler.

Man kan følge luftkvaliteten i Ikeas smart home-app. (Foto: Ikea)

Når sensoren er tilsluttet Ikeas smarthome-hub er det muligt at tilgå niveauerne for luftkvaliteten direkte i Ikea Home-appen.

At vide, at noget er galt, men uden at kunne gøre noget ved det, giver kun stress og (flere) grå hår i hovedet. Belejligt nok har Ikea også luftrensere på lager. Starkvind er en sådan, og den kan forbindes med Vindstyrka, så ventilatorhastigheden automatisk justeres i forhold til mængden af PM2,5 i luften, hvilket skulle sikre, at luften i hjemmet altid er så ren, som luftrenseren magter.

Læs også Ren og frisk luft derhjemme En luftrenser i hjemmet! Hvor sundt og frisk lyder det ikke?

VINDSTYRKA er tilgængelig i Ikeas varehuse og online fra 1. april 2023 og koster 299 kroner.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To kurve giver flere muligheder

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Scroll to Top