Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nyt foldbart flagskib fra Huawei

Den er stor, den er lækker - og vi får den nok aldrig at se i Danmark.

Skrevet af / 27/02/2021 - 11:00
Nyt foldbart flagskib fra Huawei

Det kan godt være, at Huawei ikke kommer til at sælge så mange telefoner i år som tidligere – men så bliver de til gengæld så meget større. Huawei har præsenteret Huawei Mate X2, firmaets tredje generation af foldbare mobiler. Udklappet har den en skærmstørrelse på otte tommer.

Huaweis første foldbare mobil, Mate X fra 2019, var verdens første 5G-mobil med foldbar skærm. Den blev efterfulgt af Mate Xs i 2020. Telefonen har en ny foldemekanisme, som Huawei angiveligt har brugt fem år på at udvikle, hvor tyngdepunktet er blevet forskudt, så den ligger sikrere i hånden.

Skærmen, der af indlysende grunde er OLED, er i 21:9-bredformat, når den er sammenfoldet og i næsten-kvadratisk 8:7.1-format, når den er slået ud.

Telefonen kommer med Huaweis egen 24-kerners Kirin 9000 5G-chipsæt, deer også bruges i Mate 40-modellerne. Batteriet på 4500 mAh burde garantere lang brugstid.

Ud over skærmen er kamerasektionen givetvis Huaweis bedste salgsargument. Den har fire forskellige kamerasystemer: Et 50 Mp vidvinkelkamera, en 10x tele, et 16 Mp ultra-vidvinkelkamera, samt et selfie-kamera foran.

Om, og i givet fald hvornår Huawei Mate X2 kommer til Danmark, er endnu uvist. Og telefonen vil på grund af den amerikanske teknologiboycot mangle den kommercielle udgave af Android. I Kina koster Mate X2 18.999 Yuan i 512 GB-udgaven – svarende til lige under 18.000 kroner.

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top