Nyt foldbart flagskib fra Huawei

Den er stor, den er lækker - og vi får den nok aldrig at se i Danmark.
Annonce
Annonce
forfatter

Det kan godt være, at Huawei ikke kommer til at sælge så mange telefoner i år som tidligere – men så bliver de til gengæld så meget større. Huawei har præsenteret Huawei Mate X2, firmaets tredje generation af foldbare mobiler. Udklappet har den en skærmstørrelse på otte tommer.

Huaweis første foldbare mobil, Mate X fra 2019, var verdens første 5G-mobil med foldbar skærm. Den blev efterfulgt af Mate Xs i 2020. Telefonen har en ny foldemekanisme, som Huawei angiveligt har brugt fem år på at udvikle, hvor tyngdepunktet er blevet forskudt, så den ligger sikrere i hånden.

Skærmen, der af indlysende grunde er OLED, er i 21:9-bredformat, når den er sammenfoldet og i næsten-kvadratisk 8:7.1-format, når den er slået ud.

Telefonen kommer med Huaweis egen 24-kerners Kirin 9000 5G-chipsæt, deer også bruges i Mate 40-modellerne. Batteriet på 4500 mAh burde garantere lang brugstid.

Ud over skærmen er kamerasektionen givetvis Huaweis bedste salgsargument. Den har fire forskellige kamerasystemer: Et 50 Mp vidvinkelkamera, en 10x tele, et 16 Mp ultra-vidvinkelkamera, samt et selfie-kamera foran.

Annonce

Om, og i givet fald hvornår Huawei Mate X2 kommer til Danmark, er endnu uvist. Og telefonen vil på grund af den amerikanske teknologiboycot mangle den kommercielle udgave af Android. I Kina koster Mate X2 18.999 Yuan i 512 GB-udgaven – svarende til lige under 18.000 kroner.

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.