Huawei hårdt presset af boykot

Den kinesiske elektronikgigant har meddelt sine leverandører, at de skal regne med et markant fald i bestillinger af komponenter til smartphones i år.
Annonce
Annonce
forfatter

Det er ingen hemmelighed, at den amerikanske boykot af Huawei kraftigt påvirker salget af firmaets mobiltelefoner i negativ retning. Og 2021 ser ud til at blive endnu værre. Det skriver erhvervsmediet NikkeiAsia.

Således har Huawei informeret sine vigtigste leverandører af komponenter til firmaets smartphones, at ordremængden i 2021 vil falde med mere end 60%. Således planlægger Huawei at producere mellem 70 og 80 millioner smartphones i år imod 189 millioner mobiltelefoner i 2020.

Læs også
Farvel og tak, Huawei AppGallery giver ikke brugerne den oplevelse, de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet af Google betyder et farvel til Huawei på det danske marked.

Både Apple og Samsung er større

I 2020 faldt Huawei ifølge tal fra analyseinstituttet IDC tilbage på pladsen som verdens nu blot tredjestørste producent af smartphones, bag Samsung og Apple på henholdsvis første- og andenpladsen, og der er god grund til at formode, at kineserne fortsat vil tabe terræn i kampen om markedsandele, hvis den amerikanske boykot ikke ophæves.

I november solgte Huawei således den selvstændige afdeling, der producerer smartphones under Honor-navnet til et kinesiske konsortium, og der forlyder sågar rygter om, at Huawei har planer om helt at trække sig fra mobilmarkedet, skriver NikkeiAsia. Noget som Huaweis topchef, Ren Zhengfei, dog har pure benægtet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

E-bogslæser til farverige illustrationer.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skærm.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skærmen på Galaxy A52 5G kommer helt op på 120 Hz.
Xiaomi Mi 11 var den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888 processor. Nu kan mobilen snart købes herhjemme.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!
Canon opgraderer EOS M50 med en række nye videofunktioner.
Rygtet vil vide, at Sony WF-1000XM4 er lige rundt om hjørnet.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Med radar og 3D-teknologi får du fuld kontrol med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe på vores breddegrader.
Elektrostatiske hovedtelefoner fra Japanske Stax kan igen købes i Skandinavien.
Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.
Med lanceringen af Star kan Disney+ tilbyde 300 “nye” film- og serietitler – inklusive Die Hard og Big Sky.
Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV får god plads og sætter sikkerheden i fokus. Lyden er fra Bose!