Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Huawei hårdt presset af boykot

Den kinesiske elektronikgigant har meddelt sine leverandører, at de skal regne med et markant fald i bestillinger af komponenter til smartphones i år.

Skrevet af / 19/02/2021 - 14:09
Huawei hårdt presset af boykot

Det er ingen hemmelighed, at den amerikanske boykot af Huawei kraftigt påvirker salget af firmaets mobiltelefoner i negativ retning. Og 2021 ser ud til at blive endnu værre. Det skriver erhvervsmediet NikkeiAsia.

Således har Huawei informeret sine vigtigste leverandører af komponenter til firmaets smartphones, at ordremængden i 2021 vil falde med mere end 60%. Således planlægger Huawei at producere mellem 70 og 80 millioner smartphones i år imod 189 millioner mobiltelefoner i 2020.

Læs også Farvel og tak, Huawei AppGallery giver ikke brugerne den oplevelse, de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet af Google betyder et farvel til Huawei på det danske marked.

Både Apple og Samsung er større

I 2020 faldt Huawei ifølge tal fra analyseinstituttet IDC tilbage på pladsen som verdens nu blot tredjestørste producent af smartphones, bag Samsung og Apple på henholdsvis første- og andenpladsen, og der er god grund til at formode, at kineserne fortsat vil tabe terræn i kampen om markedsandele, hvis den amerikanske boykot ikke ophæves.

Læs også Hvad i alverden foregår der hos Huawei? Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.

I november solgte Huawei således den selvstændige afdeling, der producerer smartphones under Honor-navnet til et kinesiske konsortium, og der forlyder sågar rygter om, at Huawei har planer om helt at trække sig fra mobilmarkedet, skriver NikkeiAsia. Noget som Huaweis topchef, Ren Zhengfei, dog har pure benægtet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top