Nyhed

Huawei Mate 40-serien netop lanceret

Et helt overflødighedshorn af nye kraftfulde smartphones blev det til, da Huawei i dag holdt virtuel pressekonference.
forfatter

Sidste år måtte de fleste brugere i de skandinaviske lande kigge langt efter Huawei Mate 30-serien.

Flagskibsmobilerne var de første, Huawei lancerede i skyggen af den amerikanske boykot, der bl.a. forhindrer den kinesiske virksomhed i at samarbejde med Google om den kommercielle udgave af Android-styresystemet samt få adgang til Googles apps og tjenester. Derfor kom Mate 30-mobilerne aldrig på markedet i Danmark, mens distributionen i de øvrige skandinaviske lande blev yderst begrænset.

Først med Huawei P40-serien gik kineserne all-in med bred distribution af de nye mobiler, som udelukkende kom med Huaweis egen AppGallery app-butik, uden Google-apps som Gmail, Google Maps og YouTube og uden understøttelse af diverse lokale apps i de skandinaviske lande.

Huawei Mate 40 Pro set forfra. Præsenteret af direktør Richard Yu. (Foto: Peter Gotschalk)

Derfor er der al mulig grund til at antage, at Huaweis nye Mate 40-serie også kommer i butikkerne i de skandinaviske lande i et eller andet omfang, selvom vi endnu ikke har modtaget nogen officiel melding fra Huawei på vores breddegrader.

Man har i hvert fald lov til at krydse fingre, for dels må man antage, at Huawei AppGallery er blevet bedre, siden vi testede P40 Pro i foråret, og dels virker de nye Mate 40-mobiler ret lovende sådan rent hardware-mæssigt.

Farvel og tak, Huawei AppGallery giver ikke brugerne den oplevelse, de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet af Google betyder et farvel til Huawei på det danske marked.

Trip, trap, træsko

Den administrerende direktør for Huaweis forbrugerforretning, Richard Yu, lancerede således i dag hele tre nye produkter i Mate 40-serien:

Huawei Mate 40, Mate 40 Pro og Mate 40 Pro+.

Alle kommer mobilerne med et karakteristisk symmetrisk design med et cirkulært kameramodul på midten af mobilernes bagside (meget lig designet på OnPlus 7T fra efteråret 2019) samt rammeløse skærme med en kurvatur på mellem 68 og 88 grader afhængigt af model.

Uanset model kommer skærmene med en opdateringsfrekvens på 90 Hz, hvilket ifølge Huawei udgør den bedste balance mellem lang batterilevetid og en flydende brugeroplevelse.

Ingen af de nye Huawei Mate 40-modeller kommer med 120 Hz skærmopdateringsfrekvens. (Foto: Peter Gotschalk)

Alle mobilerne kommer endvidere med Huaweis mest kraftfulde 5G-processor til dato, Kirin 9000, der ligesom Apples nye A14-processor bygger på 5 nm-teknologi samt har en integreret GPU med hele 24 kerner.

I modsætning til P40-modellerne kommer Mate 40-mobilerne med indbyggede stereohøjttalere, ligesom den fysiske knap til regulering af lydstyrken på mobilens højre side bliver suppleret med muligheden for at skrue op og ned for lyden ved hjælp af en virtuel knap, som er bygget ind i skærmen.

Forskellene på Mate 40, Mate 40 Pro og Mate 40 Pro+

De tre nye mobiler adskiller sig dog væsentligt fra hinanden på en række punkter. Først og fremmest kommer Mate 40 med en skærm på 6,5″ (2376 x 1080 pixel) og 68 graders kurvatur, mens både Mate 40 Pro og Mate 40 Pro+ får 6,76″ skærm (2772 x 1344 pixel) med 88 graders kurvatur.

Alle modellerne har en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen, men fordi de kommer med bedre frontkamera, har Pro-modellerne 3D-ansigtsgenkendelse, mens den almindelige Mate 40 må nøjes med 2D-genkendelse, hvilket er væsentlig mere usikkert.

I det hele taget er det, når gælder kameraet, at modellerne yderligere adskiller sig fra hinanden.

Både Mate 40 og 40 Pro kommer med en primær sensor på 50 Mp, mens Pro kan bryste sig af en ultravidvinkel på 20 Mp samt en telelinse på 12 Mp, der giver op til 7x optisk zoom. Den almindelige Mate 40 kommer med 16 Mp ultravidvinkel og 5x optisk zoom i kraft af en 8 Mp tele.

Mate 40 Pro+ har hele to telelinser, som til sammen giver mobilen op til 17x optisk zoom. Herudover er Pro+ udstyret med en ToF-linse til forbedret dybdemåling, mens den har resten af sit kamera-setup til fælles med Mate 40 Pro.

Sidst, men ikke mindst kommer Mate 40 med 4200 mAh batteri, mens Pro-modellerne er udstyret med 4400 mAh. De understøtter dog alle 50W trådløs opladning samt 66 watt kablet opladning. Det var dog uklart, om Huaweis kraftfulde nye 66 watt lader følger med i kassen, når man køber sin nye Mate 40-mobil.

Både Mate 40 og Mate 40 Pro kommer i fem forskellige materialer og farver, mens Mate 40 Pro+ kommer i to keramiske farver. (Foto: Peter Gotschalk)

Priser og tilgængelighed

I skrivende stund ved vi endnu ikke, hvilke af de ovennævnte modeller man vil kunne købe i de skandinaviske butikker.

Men vi ved, at Huawei Mate 40 kommer til at koste 899 euro for en version med 8 GB RAM og 128 GB indbygget lager. Den kommer i farverne Black, White, Mystic Silver, Vegan Green og Vegan Yellow.

Huawei Mate 40 Pro kommer i en version med 8 GB RAM og 256 GB indbygget lager til en pris på 1.199 euro i samme farver som den almindelige Mate 40, mens Mate 40 Pro+ kommer til at koste 1.399 euro for en konfiguration med 12 GB RAM og 256 GB indbygget lager i farverne Ceramic Black og Ceramic White.

Hele dagens præsentation kan du se herunder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.