Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi lancerer Mi Mix Fold

Kommer med nyt kamerasystem.

Skrevet af / 31/03/2021 - 15:41
Xiaomi lancerer Mi Mix Fold

Kinesiske Xiaomi har lanceret en sand syndflod af nye produkter i denne uge. Så mange faktisk, at firmaets store forårspræsentation fandt sted over to dage.

I mandags lancerede Xiaomi således bl.a Mi 11 Ultra og Mi 11i, mens tirsdagen var dedikeret til en helt ny produkttype for den kinesiske producent.

Med Mi Mix Fold lancerede Xiaomi nemlig firmaets første foldbare mobil og går dermed i fodsporene på bl.a. Samsung (Galaxy Z Fold 2), Motorola (Razr 5G) og Huawei (Mate Xs).

Xiaomi Mi Mix Fold
Hmm … Xiaomi Mi Mix Fold ligner Samsungs Galaxy Fold-mobiler en hel del! (Foto: Xiaomi)

Xiaomi praler med, at den fleksible skærm på Mi Mix Fold, som måler 8,01″, er verdens største på en foldbar smartphone (retfærdigvis er skærmen på Huawei Mate Xs “kun” på 8″ i udfoldet tilstand), og derudover kommer mobilen med en række andre nyskabelser, lover producenten.

Udover den fleksible OLED-skærm, som bruges i 4:3-format og foldes på mobilens inderside, kommer Mi Mix Fold også med en ekstern AMOLED-skærm på 6,52″.

Dertil kommer et batteri på 5020 mAh, som understøtter 67W hurtigopladning samt hele fire indbyggede højttalere, som står for 3D surround sound, uanset hvordan man vender og drejer mobilen.

Xiaomi praler med, at den fleksible skærm på Mi Mix Fold, som måler 8,01″, er verdens største på en foldbar smartphone. (Foto: Xiaomi)

Liquid Lens og Surge C1

Men den foldbare smartphones store nyskabelse er et helt nyt kamerasystem, fortæller Xiaomi.

Mobilen er den første med den nye Surge C1 billedbehandlingschip udviklet af Xiaomi selv. Processoren giver angiveligt usædvanlig høj ydeevne, hvilket bl.a. skal gøre det muligt for kameraet at levere mere præcis autofokus, automatisk eksponering og automatisk hvidbalance, hvilket forbedrer billedkvaliteten markant, hævder producenten.

Mi Mix Fold er også udstyret med et 108 Mp hovedkamera og et 13 Mp ultravidvinkel kamera med et synsfelt på 123°. (Foto: Xiaomi)

Mi Mix Fold er også verdens første smartphone med Liquid Lens-teknologi, der åbner for intet mindre end en “ny æra med bionisk fotografering”.

Den flydende linse kopierer så at sige det menneskelige øje og danner en linselignende struktur med en gennemsigtig væske indpakket i film. Krumningsradius på den sfæriske overflade kan ændres nøjagtigt takket være en motor med høj præcision baseret på Xiaomis selvudviklede teknologi, der giver mulighed for 3x optisk zoom, op til 30x tele og en minimumsfokusafstand på 3 cm.

Læs også Ny mobil overtager kinesisk kejsertrone Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.

Tilgængelighed

I første omgang kommer Xiaomi Mi Mix Fold kun på markedet i Kina. Om den på et senere tidspunkt finder vej til det globale marked vides ikke i skrivende stund.

Specifikationer

Operativsystem: Android 10 + MIUI 12
Skærm: 8,01″ flexible OLED WQHD+ + 6,5″ AMOLED 90 Hz (2520 x 840)
Processor: Snapdragon 888
Hukommelse: 12 GB el. 16 GB LPDDR5-RAM / 256 GB el. 512 GB lager UFS 3.1
Kameraer: 108 Mp vidvinkel + 13 Mp f/2.4 123˚ ultravidvinkel + 8 Mp liquid (primært) / 20 Mp (front)
Trådløst: 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
Mål og vægt: 173,27 x 133,38 x 7,62 mm (udfoldet) / 173,27 x 69,8 x 17,2 mm (foldet sammen) / 317 g
Batteri: 5020 mAh, 67 W hurtigopladning

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Budgetmobil og billigt smart-ur fra CMF by Nothing

Google siger farvel til Samsung-chips

Galaxy Unpacked: Så dyr bliver Samsung Galaxy Ring

Scroll to Top