Xiaomi lancerer Mi Mix Fold

Kommer med nyt kamerasystem.
Xiaomi Mi Mix Fold
Annonce
Annonce
forfatter

Kinesiske Xiaomi har lanceret en sand syndflod af nye produkter i denne uge. Så mange faktisk, at firmaets store forårspræsentation fandt sted over to dage.

I mandags lancerede Xiaomi således bl.a Mi 11 Ultra og Mi 11i, mens tirsdagen var dedikeret til en helt ny produkttype for den kinesiske producent.

Med Mi Mix Fold lancerede Xiaomi nemlig firmaets første foldbare mobil og går dermed i fodsporene på bl.a. Samsung (Galaxy Z Fold 2), Motorola (Razr 5G) og Huawei (Mate Xs).

Xiaomi Mi Mix Fold
Hmm … Xiaomi Mi Mix Fold ligner Samsungs Galaxy Fold-mobiler en hel del! (Foto: Xiaomi)

Xiaomi praler med, at den fleksible skærm på Mi Mix Fold, som måler 8,01″, er verdens største på en foldbar smartphone (retfærdigvis er skærmen på Huawei Mate Xs “kun” på 8″ i udfoldet tilstand), og derudover kommer mobilen med en række andre nyskabelser, lover producenten.

Udover den fleksible OLED-skærm, som bruges i 4:3-format og foldes på mobilens inderside, kommer Mi Mix Fold også med en ekstern AMOLED-skærm på 6,52″.

Annonce

Dertil kommer et batteri på 5020 mAh, som understøtter 67W hurtigopladning samt hele fire indbyggede højttalere, som står for 3D surround sound, uanset hvordan man vender og drejer mobilen.

Xiaomi praler med, at den fleksible skærm på Mi Mix Fold, som måler 8,01″, er verdens største på en foldbar smartphone. (Foto: Xiaomi)

Liquid Lens og Surge C1

Men den foldbare smartphones store nyskabelse er et helt nyt kamerasystem, fortæller Xiaomi.

Mobilen er den første med den nye Surge C1 billedbehandlingschip udviklet af Xiaomi selv. Processoren giver angiveligt usædvanlig høj ydeevne, hvilket bl.a. skal gøre det muligt for kameraet at levere mere præcis autofokus, automatisk eksponering og automatisk hvidbalance, hvilket forbedrer billedkvaliteten markant, hævder producenten.

Mi Mix Fold er også udstyret med et 108 Mp hovedkamera og et 13 Mp ultravidvinkel kamera med et synsfelt på 123°. (Foto: Xiaomi)

Mi Mix Fold er også verdens første smartphone med Liquid Lens-teknologi, der åbner for intet mindre end en “ny æra med bionisk fotografering”.

Den flydende linse kopierer så at sige det menneskelige øje og danner en linselignende struktur med en gennemsigtig væske indpakket i film. Krumningsradius på den sfæriske overflade kan ændres nøjagtigt takket være en motor med høj præcision baseret på Xiaomis selvudviklede teknologi, der giver mulighed for 3x optisk zoom, op til 30x tele og en minimumsfokusafstand på 3 cm.

Annonce
Læs også
Ny mobil overtager kinesisk kejsertrone Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Xiaomi Mi 11

Tilgængelighed

I første omgang kommer Xiaomi Mi Mix Fold kun på markedet i Kina. Om den på et senere tidspunkt finder vej til det globale marked vides ikke i skrivende stund.

Specifikationer

Operativsystem: Android 10 + MIUI 12
Skærm: 8,01″ flexible OLED WQHD+ + 6,5″ AMOLED 90 Hz (2520 x 840)
Processor: Snapdragon 888
Hukommelse: 12 GB el. 16 GB LPDDR5-RAM / 256 GB el. 512 GB lager UFS 3.1
Kameraer: 108 Mp vidvinkel + 13 Mp f/2.4 123˚ ultravidvinkel + 8 Mp liquid (primært) / 20 Mp (front)
Trådløst: 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
Mål og vægt: 173,27 x 133,38 x 7,62 mm (udfoldet) / 173,27 x 69,8 x 17,2 mm (foldet sammen) / 317 g
Batteri: 5020 mAh, 67 W hurtigopladning

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
Kommer i hele seks forskellige farver.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.