Search
Generic filters

Samsung og LG afbryder samarbejdet med Huawei

De koreanske virksomheder vil ikke længere levere skærme til Huaweis smartphones. Leveringen af hukommelseschips bliver også ramt af ny boykot.

Siden Huawei i maj 2019 blev ramt af en amerikansk boykot, der betyder, at virksomheden ikke må få adgang til amerikansk teknologi, har tilværelsen været præget af udfordringer for den kinesiske mobilgigant.

Huaweis seneste smartphones – herunder Huawei P40 Pro – er blevet lanceret helt uden Googles services og apps, og den kinesiske mobilproducent kæmper en brav kamp for at overbevise brugerne om, at firmaets egen app-butik, AppGallery, sagtens kan fungere som et reelt alternativ til Google Play.

Dog har selv Richard Yu, topchefen for Huawei Consumer Business, udtalt til Wired, at det vil tage op til to år, før AppGallery kan tilbyde brugerne samme antal apps og tjenester som Google Play.

Ingen problemer med kameraet. I hvert fald vandt Huawei P40 Pro+ overbevisende vores seneste gruppetest af kameramobiler. (Foto: Huawei)

Nu også hardware-problemer

Men hvor Huawei altså har kæmpet længe for at dæmme op for manglende Google-understøttelse, har firmaet indtil videre ikke tabt pusten, når det gælder hardware. Det viste bl.a. vores test af kameramobiler, som Huawei P40 Pro+ vandt overbevisende.

Nu tyder meget imidlertid på, at den kinesiske mobilgigant også får sit at kæmpe med på hardware-fronten. I hvert fald rapporterer det koreanske erhvervsmedie Chosun Biz nu, at både LG og Samsung har besluttet at indstille leverancerne af “premium” mobilskærme til Huawei. Beslutningen træder i kraft fra d. 15. september.

Læs også Farvel og tak, Huawei AppGallery giver ikke brugerne den oplevelse, de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet af Google betyder et farvel til Huawei på det danske marked.

Udover kinesiske BOE har LG og Samsung indtil nu været de største leverandører af mobilskærme til Huawei, så det er en stor streg i regningen for den kinesiske mobilproducent at måtte begrænse sig til blot én leverandør med så kort varsel.

Og som om det ikke var nok, vil koreanske fremover heller ikke levere hukommelseschips til RAM og flash-lager til kineserne. Det skriver UPI.

Udover Samsung har også koreanske SK Hynix indtil nu været storleverandør af halvledere til Huawei.

Det koreanske stop for alt samarbejde med Huawei sker efter, at USA d. 17. august udvidede sin boykot af Huawei, som de amerikanske myndigheder nu beskriver som “en forlænget arm af det kinesiske kommunistpartis overvågningsstat.”

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.
  Nu kan det også måle iltniveauet i dit blod.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!

  Huawei P40 Pro+ (kamera)

  Vejl.pris 10000 kr Huawei først med 10x zoom i mobilen
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.