Samsung og LG afbryder samarbejdet med Huawei

De koreanske virksomheder vil ikke længere levere skærme til Huaweis smartphones. Leveringen af hukommelseschips bliver også ramt af ny boykot.

Siden Huawei i maj 2019 blev ramt af en amerikansk boykot, der betyder, at virksomheden ikke må få adgang til amerikansk teknologi, har tilværelsen været præget af udfordringer for den kinesiske mobilgigant.

Huaweis seneste smartphones – herunder Huawei P40 Pro – er blevet lanceret helt uden Googles services og apps, og den kinesiske mobilproducent kæmper en brav kamp for at overbevise brugerne om, at firmaets egen app-butik, AppGallery, sagtens kan fungere som et reelt alternativ til Google Play.

Dog har selv Richard Yu, topchefen for Huawei Consumer Business, udtalt til Wired, at det vil tage op til to år, før AppGallery kan tilbyde brugerne samme antal apps og tjenester som Google Play.

Ingen problemer med kameraet. I hvert fald vandt Huawei P40 Pro+ overbevisende vores seneste gruppetest af kameramobiler. (Foto: Huawei)

Nu også hardware-problemer

Men hvor Huawei altså har kæmpet længe for at dæmme op for manglende Google-understøttelse, har firmaet indtil videre ikke tabt pusten, når det gælder hardware. Det viste bl.a. vores test af kameramobiler, som Huawei P40 Pro+ vandt overbevisende.

Nu tyder meget imidlertid på, at den kinesiske mobilgigant også får sit at kæmpe med på hardware-fronten. I hvert fald rapporterer det koreanske erhvervsmedie Chosun Biz nu, at både LG og Samsung har besluttet at indstille leverancerne af “premium” mobilskærme til Huawei. Beslutningen træder i kraft fra d. 15. september.

Læs også Farvel og tak, Huawei AppGallery giver ikke brugerne den oplevelse, de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet af Google betyder et farvel til Huawei på det danske marked.

Udover kinesiske BOE har LG og Samsung indtil nu været de største leverandører af mobilskærme til Huawei, så det er en stor streg i regningen for den kinesiske mobilproducent at måtte begrænse sig til blot én leverandør med så kort varsel.

Og som om det ikke var nok, vil koreanske fremover heller ikke levere hukommelseschips til RAM og flash-lager til kineserne. Det skriver UPI.

Udover Samsung har også koreanske SK Hynix indtil nu været storleverandør af halvledere til Huawei.

Det koreanske stop for alt samarbejde med Huawei sker efter, at USA d. 17. august udvidede sin boykot af Huawei, som de amerikanske myndigheder nu beskriver som “en forlænget arm af det kinesiske kommunistpartis overvågningsstat.”

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Lad dig ikke narre af størrelsen – Phono Box RS2 har alt, hvad en vinylentusiast har brug for.
  Har du lige købt et nyt 4K-TV? Så kan du indvie det med WHAM!’s “Last Christmas” i remastered 4K-version!
  Stereoanlægget i Jimi Hendrix’ soveværelse i London lyder nu, præcis som det gjorde, da han lyttede til det.
  Det her har de aldrig gjort før, i hvert fald ikke på denne måde.
  Alle vil have hårde pakker til jul, også vi. Derfor har vi sammensat den fedeste ønskeliste, vi kunne komme på.
  Det er slut for Europas største fotomesse.
  AKM’s DAC-fabrik er brændt, hvilket vil hæmme producenterne i flere måneder. Sådan reagerer hi-fi-branchen.
  Parlamentet ønsker at skabe mere bæredygtighed ved at fremme genbrug og reparation og ved at bekæmpe praksisser, der forkorter varers levetid.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Apple Watch SE

  Vejl.pris 2299 kr Apple Watch SE: Det mest brugervenlige smart-ur

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Vejl.pris 12399 kr Den de andre skal slå

  Apple iPad Air (2020)

  Vejl.pris 7499 kr Bedste iPad Air til dato

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris kr Et heftigt dilemma
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.