TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Samsung klar med opgradering af Galaxy Z Fold og Z Flip

De to foldbare smartphones kan købes fra d. 27. august.

forfatter
Publiceret 11/08/2021 - 16:01

På vores breddegrader skal man vælge Samsung, hvis man vil have sig en foldbar smartphone.

Nuvel, Huawei er også på banen med Mate Xs, men det kinesiske firmas markedsandel er faldet som en sten siden 2019, så Samsung Galaxy Z Fold 2 og Galaxy Z Flip har indtil nu været de to eneste modeller, man reelt har kunnet vælge imellem. Medmindre man vil betale spidsen af en jetjager for den mildt sagt ikke særlig vellykkede Motorola Razr 5G.

Læs også Denne gang rammer Samsung plet med foldbar mobil Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.

Ligesom Motorola Razr er Galaxy Z Flip er en klassisk klapmobil, mens Galaxy Z Fold nærmest ligner en lille tablet, når den foldes ud.

Målgruppen for Z Flip er således de lidt yngre og smarte forbrugere, der lægger vægt på livsstil og design, mens Z Fold til dels er beregnet til mere profesionelle brugere, som har brug for at kunne være produktive på farten.

Derfor betyder dette års opgradering af Galaxy Z Fold også et foreløbigt farvel til Samsungs Galaxy Note-serie, hvilket der allerede blev hvisket om i krogene sidste år.

Læs også Er Samsung Galaxy Z Flip den perfekte influencer-mobil? Samsung Galaxy Z Flip er den første virkelig vellykkede klapmobil. Og den er specielt perfekt til dig, der elsker at filme eller tage billeder af dig selv!

To nye foldbare med vigtige forbedringer

Det vil næppe begejstre dedikerede fans af Samsung Galaxy Note-serien, men ved dagens Galaxy Unpacked-arrangement fik tilhængere af den nye foldbare formfaktor med lanceringen af både Samsung Galaxy Z Fold 3 og Samsung Galaxy Z Flip 3 til gengæld i både pose og sæk!

Samsung Galaxy Z Flip 3
Både Galaxy Z Fold 3 (tv.) og Galaxy Z Flip 3 (th.) er vandtætte og kommer med 5G og Android 11. (Foto: Samsung)

Blandt de største nyheder er, at begge foldbare mobiler nu er vandtætte ned til 1 meters dybde (IPX8), ligesom de begge har fået et stærkere hængsel fremstillet af såkaldt Armor Aluminium, som ifølge Samsung er både lettere og 10 procent mere holdbare end hængslerne på tidligere modeller.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Vi var glade for forgængeren, Galaxy Z Fold 2, som én gang for alle fik cementeret de foldbare mobiler som en reel produktkategori, der i kraft af den nye formfaktor giver helt nye muligheder – både i forhold til arbejde og underholdning.

Og efterfølgeren er da heller ikke nogen revolution i forhold til sidste års model, men kommer til gengæld med spændende opgraderinger og optimeringer på en række punkter.

For at starte fra begyndelsen, så er frontskærmens opløsning blevet en smule højere (nu 2268 x 832 pixel fordelt på 6,2 tommer), men vigtigere er det, at den sekundære skærm nu har en opdateringsfrekvens på 120 Hz. Dermed har både frontskærm og den primære foldbare skærm den høje opdateringsfrekvens, der gør brugeroplevelsen fløjlsblød.

03_13_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_L 03_12_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_L 03_07_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_spen_phantomblack_galaxybuds2_olive_L 03_03_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_L 03_10_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_L
<
>
(Foto: Samsung)

Både frontskærm og mobilens bagside er nu beskyttet af Gorilla Glass Victus, og Galaxy Z Fold 3 vejer desuden knap 10 gram mindre end sin forgænger, ligesom den er blevet udstyret med en ny og hurtigere 5 nm processor.

Det primære kamera har ikke forandret sig nævneværdigt, men ganske interessant er det, at det lille 4 megapixel kamera, som er integreret i den foldbare skærm, nu er et såkaldt Under Display Camera, der er gemt under skærmen.

For dem, der lægger væk på produktivitet – og leder efter en afløser til sidste års Galaxy Note 20 Ultra – er det en glædelig nyhed, at Galaxy Z Fold 3 understøtter Samsungs S Pen.

S Pen kommer sågar i to helt nye versioner – S Pen Fold Edition og S Pen Pro – der dog skal købes separat.

Sammen med understøttelsen af S Pen får Galaxy Z Fold 3 også nye produktivitetsfunktioner, herunder mere fleksibel multitasking.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Klapmobilen Galaxy Z Flip var et af de mest spændende nye produkter i 2020, og med Galaxy Z Flip 3 leverer Samsung en række lækre opgraderinger.

Først og fremmest er den lille frontskærm blevet markant større (nu 1,9 tommer med en opløsning på 512 x 260 pixel mod 1,1 tomme og 300 x 112 pixel på den oprindelige Galaxy Z Flip), hvilket gør den markant mere brugbar.

03_12_lifestyle_galaxyzflip3_5g_green_lavender_L 03_10_lifestyle_galaxyzflip3_5g_cream_L 03_07_lifestyle_galaxyzflip3_5g_lavender_L 02_01_B2_Product_01_galaxyzflip3_5g_cream_L
<
>
(Foto: Samsung)

Som nævnt er mobilen nu også vandtæt, og ligesom Galaxy Z Fold 3 opgraderes Galaxy Z Flip 3 med en ny 5 nm processor. Mobilen kommer nu også med 5G og Android 11.

Priser og tilgængelighed

Begge mobiler kan købes i danske butikker fra d. 27. august.

Den billigste Samsung Galaxy Z Fold 3 med 12 GB RAM og 256 GB indbygget lager kommer til at koste 14.199 kroner, mens den mindste Galaxy Z Flip 3 med 8 GB RAM og 128 GB indbygget lager vil kunne købes for 8.199 kroner.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Synes nu jeg har hørt prisen noget billigere på flip

OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend