TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rygte: Samsung tager livet af Galaxy Note

Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes af Galaxy Z Fold 3.

forfatter
Publiceret 24/11/2020 - 14:27

Samsung skabte en helt ny kategori af smartphone, da den koreanske virksomhed tilbage i 2011 lancerede den første Galaxy Note med skærm på 5,3″. På daværende tidspunkt var det en helt vanvittig skærmstørrelse, men mobilen blev hurtigt ekstremt populær, ikke mindst på grund af den medfølgende pen, der gav Galaxy Note en masse produktivitetsfunktioner, som andre mobiler ikke havde.

I år fik vi Samsung Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra, men med undtagelse af ganske små designændringer og justeringer af kameraet lignede de nyeste Note-mobiler Galaxy S20-serien ret så meget.

For blot en uges tid siden kunne vi så afsløre stort set alle specifikationerne for Samsungs kommende Galaxy S21-serie, herunder at topmodellen Galaxy S21 Ultra kommer til at understøtte Samsungs S Pen, hvilket ellers har været forbeholdt Galaxy Note-mobilerne.

Efterhånden må man spørge sig selv, om Galaxy Note-serien overhovedet har en eksistensberettigelse?

Skal vi tro på SamMobile, er det nøjagtig dén konklusion Samsung selv er nået frem til. Techmediet citerer nemlig i dag det koreanske medie Aju News, som rapporterer, at Samsung har færdigudviklet Galaxy Z Fold 3 – efterfølgeren til Galaxy Z Fold 2 – og at den foldbare mobil vil blive lanceret i juni 2021 – med understøttelse af S Pen. Og ifølge det koreanske medie skal Galaxy Z Fold-serien med S Pen ganske enkelt afløse Galaxy Note-serien, som dermed bliver udfaset.

Samsung Galaxy Z Fold 3 kommer ifølge Aju News med en forstærket udgave af det såkaldte Ultra Thin Glass, der udgjorde skærmen på Galaxy Z Fold 2. UTG er slags glaslegering med et tyndt lag plastic som beskyttende lag og fleksibelt glas underneden, og Aju News skriver, at den kommende Galaxy Z Fold-model vil få en tykkere og mere robust udgave af UTG-skærmen, der understøtter S Pen, men samtidig forhindrer ridser og skrammer i glasset.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend