TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Kæmpe læk afslører Samsungs kommende Galaxy S21-serie

Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 processor.

forfatter
Publiceret 16/11/2020 - 13:54

Vi har tidligere skrevet om Samsungs kommende topmodel. Så sent som i slutningen af oktober kunne vi således afsløre de første specifikationer samt CAD-illustrationer af den kommende smartphone, som vi på daværende tidspunkt kaldte for Samsung Galaxy S30.

Meget tyder imidlertid på, at navnet på Samsungs næste flagskibsmobil bliver Galaxy S21. I hvert fald hvis vi skal tro Androidpolice, som netop har videregivet et kæmpe læk af stort alle specifikationerne for den nye serie af smartphones.

Tilsyneladende kommer Galaxy S21-serien nemlig i tre versioner – Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra – som kommer i farverne Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom White, Phantom Pink samt Phantom Silver og Phantom Black for så vidt angår topmodellerne S21+ og S21 Ultra.

Galaxy S21 får en bagside af plastic, mens Galaxy S20 Ultra får en bagside i hårdt glas.

Læs også Meget tidlig læk viser første billeder af Samsung Galaxy S30 og S30 Ultra Lækkede billeder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.

Nye processorer, større batterier

Som sædvanlig kommer Samsungs mobiler med to forskellige processorer afhængig af marked. Det betyder i praksis, at amerikanske modeller formentlig vil blive udstyret med efterfølgeren til Qualcomms Snapdragon 865+ processor, mens europæiske forbrugere får glæde af Samsungs egen Exynos 2100 processor.

Alle telefonerne kommer med 5G og Wi-Fi 6, mens kun Galaxy S21 Ultra kommer med Wi-Fi 6E, som i følge Samsung skulle være dobbelt så hurtig som almindelig Wi-Fi 6.

På batterifronten sker der ikke så meget i forhold til dette års Galaxy S20-serie. Galaxy S21 kommer med 4000 mAh batteri, mens Galaxy S21+ udstyres med 4800 mAh, hvilket er 300 mAh mere end den nuværende Galaxy S20+ kan prale af.

Samsung Galaxy S21 Ultra kommer med 5000 mAh batteri, hævder Androidpolice.

Alle modellerne vil som minimum understøtte 25 W hurtigopladning.

Samsung Galaxy S21 (Foto: @OnLeaks)

Skærm og kamera

Alle mobilerne i den nye Galaxy S21-serie får skærme med 120 Hz opdateringsfrekvens, men kun Galaxy S21 Ultra bliver udstyret med LTPO-teknologi, hvilket gør opdateringsfrekvensen dynamisk, så den tilpasser sig omstændighederne og virker strømbesparende.

Det er nok en god ide al den stund, at Galaxy S21 Ultra kommer med en skærm på hele 6,8″ med WQHD+ oplæsning og en maksimal lysstyrke på forrykte 1600 nits.

De to andre mobiler må nøjes med FHD+ opløsning og skærmstørrelser på henholdsvis 6,2″ og 6,7″.

Galaxy S21 og S21+ kommer tilsyneladende med stort set samme kamera som dette års modeller – inklusive en 12 MP primær sensor, 64 MP telelinse og 12 MP ultravidvinkel – mens Galaxy S21 Ultra får et helt nyt kamerasystem i forhold til den aktuelle model.

Således får S21 Ultra en forbedret udgave af den 108 MP sensor, som sidder både i Galaxy S20 Ultra og i Galaxy Note 20 Ultra. Dertil kommer samme 12 MP ultravidvinkelkamera som S21 og S21+. Men derudover får S21 Ultra hele to telelinser med hhv. 3x og 10x optisk zoom. De to sensorer får dual pixel autofokus samt 130% større pixels, hvilket til sammen skal forbedre Samsungs 100x “Space Zoom” markant.

Ifølge Sammobile planlægger Samsung at lancere Galaxy S21-serien i løbet af januar måned 2021.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend