Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Kæmpe læk afslører Samsungs kommende Galaxy S21-serie

Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 processor.

Skrevet af / 16/11/2020 - 13:54
Kæmpe læk afslører Samsungs kommende Galaxy S21-serie

Vi har tidligere skrevet om Samsungs kommende topmodel. Så sent som i slutningen af oktober kunne vi således afsløre de første specifikationer samt CAD-illustrationer af den kommende smartphone, som vi på daværende tidspunkt kaldte for Samsung Galaxy S30.

Meget tyder imidlertid på, at navnet på Samsungs næste flagskibsmobil bliver Galaxy S21. I hvert fald hvis vi skal tro Androidpolice, som netop har videregivet et kæmpe læk af stort alle specifikationerne for den nye serie af smartphones.

Tilsyneladende kommer Galaxy S21-serien nemlig i tre versioner – Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra – som kommer i farverne Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom White, Phantom Pink samt Phantom Silver og Phantom Black for så vidt angår topmodellerne S21+ og S21 Ultra.

Galaxy S21 får en bagside af plastic, mens Galaxy S20 Ultra får en bagside i hårdt glas.

Læs også Meget tidlig læk viser første billeder af Samsung Galaxy S30 og S30 Ultra Lækkede billeder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.

Nye processorer, større batterier

Som sædvanlig kommer Samsungs mobiler med to forskellige processorer afhængig af marked. Det betyder i praksis, at amerikanske modeller formentlig vil blive udstyret med efterfølgeren til Qualcomms Snapdragon 865+ processor, mens europæiske forbrugere får glæde af Samsungs egen Exynos 2100 processor.

Alle telefonerne kommer med 5G og Wi-Fi 6, mens kun Galaxy S21 Ultra kommer med Wi-Fi 6E, som i følge Samsung skulle være dobbelt så hurtig som almindelig Wi-Fi 6.

På batterifronten sker der ikke så meget i forhold til dette års Galaxy S20-serie. Galaxy S21 kommer med 4000 mAh batteri, mens Galaxy S21+ udstyres med 4800 mAh, hvilket er 300 mAh mere end den nuværende Galaxy S20+ kan prale af.

Samsung Galaxy S21 Ultra kommer med 5000 mAh batteri, hævder Androidpolice.

Alle modellerne vil som minimum understøtte 25 W hurtigopladning.

Samsung Galaxy S21 (Foto: @OnLeaks)

Skærm og kamera

Alle mobilerne i den nye Galaxy S21-serie får skærme med 120 Hz opdateringsfrekvens, men kun Galaxy S21 Ultra bliver udstyret med LTPO-teknologi, hvilket gør opdateringsfrekvensen dynamisk, så den tilpasser sig omstændighederne og virker strømbesparende.

Det er nok en god ide al den stund, at Galaxy S21 Ultra kommer med en skærm på hele 6,8″ med WQHD+ oplæsning og en maksimal lysstyrke på forrykte 1600 nits.

De to andre mobiler må nøjes med FHD+ opløsning og skærmstørrelser på henholdsvis 6,2″ og 6,7″.

Galaxy S21 og S21+ kommer tilsyneladende med stort set samme kamera som dette års modeller – inklusive en 12 MP primær sensor, 64 MP telelinse og 12 MP ultravidvinkel – mens Galaxy S21 Ultra får et helt nyt kamerasystem i forhold til den aktuelle model.

Således får S21 Ultra en forbedret udgave af den 108 MP sensor, som sidder både i Galaxy S20 Ultra og i Galaxy Note 20 Ultra. Dertil kommer samme 12 MP ultravidvinkelkamera som S21 og S21+. Men derudover får S21 Ultra hele to telelinser med hhv. 3x og 10x optisk zoom. De to sensorer får dual pixel autofokus samt 130% større pixels, hvilket til sammen skal forbedre Samsungs 100x “Space Zoom” markant.

Ifølge Sammobile planlægger Samsung at lancere Galaxy S21-serien i løbet af januar måned 2021.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Budgetmobil og billigt smart-ur fra CMF by Nothing

Google siger farvel til Samsung-chips

Galaxy Unpacked: Så dyr bliver Samsung Galaxy Ring

Scroll to Top