Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

‘Same procedure as last year’ fra Apple

Apple har netop lanceret fire nye iPhone-modeller: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max.
iPhone 13

Det er mindre end et år siden, Apple lancerede sine seneste iPhone-modeller – iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. Sidste år var de nye telefoner nemlig forsinket, ikke mindst pga. Covid, så Apple i stedet måtte nøjes med at lancere en ny iPad Air i forbindelse med den traditionelle september-event.

Men selvom Covid stadig spøger i baggrunden, så holder Apple i år kadencen, og var derfor her til aften klar med fire nye iPhone-modeller.

iPhone 13

Verden er stadig Covid-ramt, så også dette års iPhone-lancering var virtuel. (Foto: Peter Gotschalk)

iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max

Umiddelbart ligner dette års nye modeller sine forgængere på en prik, men der er sket en hel del under overfladen, lover Apple.

Både iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max kommer med den helt nye A15 Bionic-processor (samme som i den nye iPad mini), og den såkaldte Super Retina XDR OLED-skærm (hhv. i størrelserne 6,1″ og 6,7″), som Apple introducerede sidste år med iPhone 12 Pro-serien. Nyt i år er, at mobilerne (endelig) har fået højere opdateringsfrekvens.

Annonce

Endelig får Apples flagskibsmobiler en skærmopdateringsfrekvens på op til 120 Hz. (Foto: Peter Gotschalk)

Apple har som sædvanlig opfundet sit eget navn for teknologien. Den er blevet døbt ProMotion, men der er tale om en adaptiv opdateringsfrekvens på mellem 10 og 120 Hz, hvilket vi allerede kender fra Android-mobiler som Xiaomi Mi 11 Ultra.

Kameraet er også blevet opgraderet. Bl.a. kan man nu tage billeder i nattemodus med alle tre kameralinser, ligesom en ny autofokus-funktion integreret i ultravidvinkel-linsen (nu med bredere blænde på f/1,8) nu gør det muligt at tage deciderede makro-billeder med iPhone Pro-modellerne.

Det nye vidvinkelkamera har en større sensor med 1,9 µm pixels og en blænde på f/1,5, ligesom begge modeller nu også kommer med et nyt 77 mm telekamera. Kameraet har 3 x optisk zoom, der giver i alt 6 x optisk zoom i kamerasystemet.

Umiddelbart ligner dette års nye modeller sine forgængere på en prik, men der er sket en hel del under overfladen, lover Apple. (Foto: Peter Gotschalk)

Annonce

Blandt nye videofunktioner er fokusskift, der lader alle optage i biografstil, selv hvis de ikke er professionelle filmfotografer, lover Apple.

Brugerne kan opnå kreativ kontrol ved at foretage fokusskift under og efter optagelsen, og de kan justere graden af bokeh i Fotos-appen og iMovie til iOS, som også snart bliver tilgængelig i iMovie til macOS og Final Cut Pro.

iPhone 13 og iPhone 13 mini

Ligesom sidste år kommer den “almindelige” iPhone 13 også i to versioner, nemlig en standardmodel med 6,1″ skærm og en kompakt mini-version med 5,4″ skærm.

Kameraet på bagsiden har fået et nydesignet layout med diagonalt arrangerede linser, og under hjelmen sidder samme A15 Bionic processor som i Pro-serien.

Også iPhone 13 og iPhone 13 mini kommer med masser af nye funktioner. (Foto: Peter Gotschalk)

Annonce

Priser og tilgængelighed

Alle nye iPhones kommer selvfølgelig med iOS 15, og de bliver tilgængelige i butikkerne fra d. 24. september.

De to dyreste modeller, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max, fås i grafitgrå, guld, sølv og skyfri blå med lagerplads på 128 GB, 256 GB, 512 GB og, som noget helt nyt, 1 TB. Priserne starter fra 8.999 kroner for iPhone 13 Pro og fra 9.699 kroner for iPhone 13 Pro Max.

IPhone 13 og iPhone 13 mini fås i lyserød, blå, midnat, stjerneskær og (PRODUCT)RED med en ny dobbelt så stor kapacitet på 128 GB for basismodellen samt kapaciteter på 256 GB og 512 GB. Den almindelige iPhone 13 koster fra 6.999 kroner, mens iPhone 13 mini starter fra 6.199 kroner.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.