TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Apple opgraderer iPad og iPad mini

Begge får ny processor, og iPad mini kommer med 5G.

forfatter
Publiceret 14/09/2021 - 20:00

Apples iPad mini er ikke blevet opdateret siden 2019, så det var ikke nogen kæmpe overraskelse, at tech-giganten havde en ny mini-tablet på programmet ved dagens lancering.

2021-udgaven af iPad mini – iPad mini 6 – har fået et helt nyt design, i samme stil som sidste års nye iPad Air (nemlig med skarpe linjer og kanter kombineret med afrundede hjørner), og en større skærm, der nu måler 8,3″ i stedet for forgængerens 7,9″ og i øvrigt understøtter Apple Pencil (2. generation).

Skærmen er af samme type som i førnævnte iPad Air og understøtter dermed også Apples True Tone-teknologi, mens lysstyrken er angivet til 500 nits.

Under hjelmen sidder den helt nye A15 Bionic processor (samme som i iPhone 13), og den nye iPad mini kommer også en udgave med 5G, ligesom Lightning-porten er blevet udskiftet med USB-C.

Det primære kamera er nu på 12 megapixel (f/1.8), men den største nyhed er frontkameraet. Det er en ultravidvinkel-linse på 12 megapixel med en synsvinkel på 122°, som understøtter ‘I Fokus’-funktionen, som Apple lancerede sidste år med iPad Pro. Operativsystemet er iPadOS 15, der bl.a. byder på nye widgetlayouts.

Apple opgraderede både den billigste iPad og iPad mini ved aftenens lancering. (Foto: Peter Gotschalk)

I Fokus anvender kunstig intelligens til at følge den person, der taler, når man holder videokonferencer med arbejdet eller bedsteforældrene via FaceTime, Skype eller Zoom. Hvis man befinder sig midten af billedet, bliver man så at sige fulgt af kameraet i op til ca. 2,5 meter til både højre og venstre. Funktionen virker både med Apples egen FaceTime-app samt med Zoom, Skype, Webex og flere andre tjenester.

Den nye iPad mini er tilgængelig fra d. 24. september i farverne yserød, stjerneskær, lilla og space grey.

Prisen starter fra 4.299 kroner for Wi-Fi-modellen med 64 GB lager, mens udgaven med 5G og 64 GB lager starter fra 5.599 kroner. Apple iPad mini fås også i en konfiguration med 256 GB lager.

Også den billigste iPad er blevet opgraderet. Den kommer nu med A13 Bionic (samme processor som i iPhone 11), iPadOS 15 og samme 12 megapixel ultravidvinkel-kamera som iPad mini (inklusive I Fokus-funktionen).

Apple iPad kommer i butikkerne d. 24. september. Prisen starter fra 2.799 kroner for Wi-Fi-modellen med 64 GB lager.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Til udendørstræning Finske Suunto fremstiller produkter, der skal holde dig i gang. Du må dog stadig selv gøre arbejdet.
Første Xiaomi-mobiler med Leica-linser lanceret i Kina Den nye Xiaomi 12S-serie består af tre mobiler: Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.
Video: Nothing phone (1) afsløret ugevis før lancering Hands-on video viser innovativ ny brugerflade.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Eksklusivt fra Huawei For nylig skrev vi, at der var en ny generation af smart-produkter fra Huawei på vej. Nu er ventetiden ovre for et af dem – Watch GT3 Pro kan købes nu.
Der kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere udgaver af Samsungs folkemobil.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend