Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Apple opgraderer iPad og iPad mini

Begge får ny processor, og iPad mini kommer med 5G.
iPad mini

Apples iPad mini er ikke blevet opdateret siden 2019, så det var ikke nogen kæmpe overraskelse, at tech-giganten havde en ny mini-tablet på programmet ved dagens lancering.

2021-udgaven af iPad mini – iPad mini 6 – har fået et helt nyt design, i samme stil som sidste års nye iPad Air (nemlig med skarpe linjer og kanter kombineret med afrundede hjørner), og en større skærm, der nu måler 8,3″ i stedet for forgængerens 7,9″ og i øvrigt understøtter Apple Pencil (2. generation).

Skærmen er af samme type som i førnævnte iPad Air og understøtter dermed også Apples True Tone-teknologi, mens lysstyrken er angivet til 500 nits.

Under hjelmen sidder den helt nye A15 Bionic processor (samme som i iPhone 13), og den nye iPad mini kommer også en udgave med 5G, ligesom Lightning-porten er blevet udskiftet med USB-C.

Det primære kamera er nu på 12 megapixel (f/1.8), men den største nyhed er frontkameraet. Det er en ultravidvinkel-linse på 12 megapixel med en synsvinkel på 122°, som understøtter ‘I Fokus’-funktionen, som Apple lancerede sidste år med iPad Pro. Operativsystemet er iPadOS 15, der bl.a. byder på nye widgetlayouts.

Annonce

Apple opgraderede både den billigste iPad og iPad mini ved aftenens lancering. (Foto: Peter Gotschalk)

I Fokus anvender kunstig intelligens til at følge den person, der taler, når man holder videokonferencer med arbejdet eller bedsteforældrene via FaceTime, Skype eller Zoom. Hvis man befinder sig midten af billedet, bliver man så at sige fulgt af kameraet i op til ca. 2,5 meter til både højre og venstre. Funktionen virker både med Apples egen FaceTime-app samt med Zoom, Skype, Webex og flere andre tjenester.

Den nye iPad mini er tilgængelig fra d. 24. september i farverne yserød, stjerneskær, lilla og space grey.

Prisen starter fra 4.299 kroner for Wi-Fi-modellen med 64 GB lager, mens udgaven med 5G og 64 GB lager starter fra 5.599 kroner. Apple iPad mini fås også i en konfiguration med 256 GB lager.

Også den billigste iPad er blevet opgraderet. Den kommer nu med A13 Bionic (samme processor som i iPhone 11), iPadOS 15 og samme 12 megapixel ultravidvinkel-kamera som iPad mini (inklusive I Fokus-funktionen).

Annonce

Apple iPad kommer i butikkerne d. 24. september. Prisen starter fra 2.799 kroner for Wi-Fi-modellen med 64 GB lager.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.