Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

OnePlus 10 Pro på vej til Danmark

Næsten tre måneder efter den kinesiske lancering er OnePlus 10 Pro 5G på vej til de danske butikker.

Skrevet af / 31/03/2022 - 16:30
OnePlus 10 Pro på vej til Danmark

Kinesiske OnePlus lancerede dette års flagsskibsmodel, OnePlus 10 Pro, allerede i begyndelsen af året. Men i første omgang kun på det kinesiske hjemmemarked.

Læs også Ny OnePlus topmobil allerede lanceret Den kinesiske producent klar med ny topmodel flere måneder, før de plejer.

Siden da har vi set mobilen udstillet på Mobile World Congress i Barcelona, ligesom OnePlus for et par uger siden inviterede udvalgte medier til at prøve den nye mobils kamera, som firmaet har udviklet i samarbejde med svenske Hasselblad.

Læs også MWC 2022: Her er OnePlus 10 Pro Vi har interviewet Tuomas Lampén, OnePlus’ Head of European Strategy, og her viser han os for første gang den kommende topmobil, OnePlus 10 Pro.

Men nu er ventetiden forbi, hvis man hører til dem, der har ventet med spænding på at få fingrene i den nye smartphone, der kommer udstyret med den helt Snapdragon 8 Gen 1 processor fra Qualcomm. OnePlus 10 Pro 5G er nemlig netop blevet meldt klar til markederne i Indien, Europa og Nordamerika.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro kommer i to matte farver: Volcanic Black og (som på billedet) Emerald Forest, også kendt som farven grøn. (Foto: OnePlus)

“Vi er utroligt glade for at kunne præsentere OnePlus 10 Pro5G i Indien, Europa og Nordamerika. Med anden generation af Hasselblad kamera til mobilen, super hurtig opladning og den bedste ydelse i en OnePlus-smartphone til dato mener vi, at OnePlus 10 Pro 5G er et flagskib, der er ekstremt konkurrencedygtigt i forhold til prisen,” sagde Pete Lau, grundlægger af OnePlus, i forbindelse med dagens præsentation.

Kamera udviklet i samarbejde med Hasselblad

Allerede sidste år annoncerede OnePlus et samarbejde med den ikoniske kameraproducent Hasselblad, der de seneste 80 år har været førende inden for kamerateknologi. Hasselblad har i mange år været anvendt af verdens bedste fotografer, og f.eks. er det kamera, der indfangede Armstrongs første skridt på månen, fra Hasselblad.

Læs også Her er de første billeder taget med OnePlus 10 Pro Den officielle lanceringsdato er også blevet offentliggjort. Glæd dig til d. 31. marts.

I år udmønter samarbejdet sig i flere kameranyheder, der til sammen skal gøre OnePlus 10 Pro i stand til at konkurrere med og måske også overgå high-end kameramobiler fra Apple, Samsung og Sony.

Hertil hører bl.a. OnePlus Billion Color Solution, der gør det muligt at anvende Hasselblad Natural Color Calibration på over en milliard farver. Det betyder, at hvert af de tre bagsidekameraer på OnePlus 10 Pro5G er i stand til at optage i fuld 10 bit farvekvalitet og behandle 64 gange flere farver end smartphones, der skyder med 8 bit farver, fortæller producenten.

Derudover vil Movie Mode, som lader brugeren manuelt justere ISO, hvidbalance og lukkertid, når man optager video, samt Pro Mode, hvormed brugeren kan tage billeder i 12 bit raw-format, sikkert interessere de største fotoentusiaster.

Blandt andre nye tiltag er det nye ultravidvinkelobjektiv med et synsfelt på hele 150 grader også værd at nævne.

OnePlus 10 Pro
Den nye 150° ultravidvinkellinse kommer også med en særlig fiskeøjetilstand, der kan tage samme type billeder som et klassisk fiskeøjeobjektiv. (Foto: OnePlus)

Kameraet i OnePlus 10 Pro består af en 48 megapixel Sony IMX789-optik, 50 megapixel 150 graders ultravidvinkelkamera samt et telefotokamera på 8 megapixel med 3,3x optisk zoom. Frontkameraet er på 32 megapixel.

Hurtigopladning og dynamisk opdateringsfrekvens

Førnævnte Snapdragon 8 Gen 1 skal give mobilen den bedst mulige ydelse, mens 80 watt hurtigopladning (der har skiftet navn fra Warp Charge til SUPERVOOC) kan lade det 5000 mAh store batteri fra 0 til 100 procent på 32 minutter.

OnePlus 10 Pros QHD+-skærm på 6,7 tommer forbedres yderligere af LTPO 2.0-teknologi, der gør det muligt for enheden at justere opdateringsfrekvensen mellem 1 Hz og 120 Hz baseret på, hvilket indhold der vises.

Pris og tilgængelighed

OnePlus 10 Pro 5G er i handlen fra den 5. april til følgende priser:

  • Model med 8 GB RAM og 128 GB indbygget lager: 7.299 kr.
  • Model med 12 GB RAM og 256 GB indbygget lager: 7.999 kr.
OnePlus 10 Pro
Den nye OnePlus-topmobil har fået et kameramodul, som er mere kvadratisk og sidder placeret længere nede mod midten end på tidligere OnePlus Pro-modeller. (Foto: OnePlus)

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top