Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu vil Motorola blande sig med de største

Med Motorola Edge 30 Ultra har den kinesiske mobilproducent lanceret sit hidtil mest ambitiøse produkt.

Skrevet af / 08/09/2022 - 23:19
Nu vil Motorola blande sig med de største

Det er kinesiske Lenovo, som ejer den tidligere amerikanske mobilproducent Motorola. Virksomheden rumsterer omkring en tredjeplads på det danske mobilmarked, og gør sig mest bemærket med udmærkede mellemklasse- og budgetmodeller – såsom Motorola Moto G100 og Motorola Moto G30 – selvom firmaets hidtidige topmodeller, f.eks. Motorola Edge 30 Pro, også har gjort sig fortjent til rosende ord.

Men sådan en rigtig high-end top-topmodel har Motorola ikke lanceret i mands minde.

Motorola Edge 30 Ultra
(Foto: Peter Gotschalk)

Det blev der lavet om på i aften i Milano, hvor den kinesiske producent fremviste Motorola Edge 30 Ultra for de måbende gæster bestående af lige dele techjournalister og italienske modefolk samt B-kendisser. Her er mobilen, der skal gøre modeller som OnePlus 10 Pro og Samsung Galaxy S22 Ultra rangen stridig som kongen af Android!

Motorola Edge 30 Ultra
Motorola Edge 30 Ultra kommer med en hovedkamerasensor på 200 megapixel. Sensoren er designet til at indfange mere lys ved at kombinere 16 pixels i en 2,56μm Ultra Pixel. (Foto: Peter Gotschalk)

Vildt kamera

Først og fremmest kommer Motorola Edge 30 Ultra med en hovedkamerasensor på vanvittige 200 megapixel. Sensoren er designet til at indfange mere lys ved at kombinere 16 pixels i en 2,56μm Ultra Pixel, hvilket skal resultere i skarpe, lyse billeder, lover producenten. Sensoren kommer desuden med optisk billedstabilisering (OIS), ligesom den understøtter videooptagelser i 8K – samt i 4K HDR10+.

Motorola Edge 30 Ultra
Ultravidvinkellinsen på 50 megapixel anvendes også til at tage makrobilleder. Ifølge Motorola skal man kunne komme så tæt på som 3 cm fra motivet. Kamera-app’en har fået en nem genvej, så man lynhurtigt kan aktivere makrotilstanden. (Foto: Peter Gotschalk)

Desuden er mobilen udstyret med en 50 megapixel ultravidvinkellinse samt med en 12 megapixel telelinse med 2x optisk zoom. Frontkameraet er på hele 60 megapixel.

Lynhurtig

Det er selvfølgelig Qualcomms hurtigste mobilprocessor, Snapdragon 8+ Gen 1, som driver værket. Sammen med op til 12 GB RAM og 256 GB indbygget lager.

Motorola Edge 30 Ultra
Skærmen af typen pOLED måler 6,67″ og kommer med FHD+ opløsning samt en opdateringshastighed på 144 Hz. (Foto: Peter Gotschalk)

Batteriet på 4610 mAh kan oplades på ingen tid med 125W hurtigopladning, og Motorola hævder, at Motorola Edge 30 Ultra kan oplades til en “hel dags brug” på blot syv minutter, dog uden at komme nærmere ind på, hvad det vil sige.

Sikkert er det derimod, at mobilen også understøtter 50W trådløs opladning samt 10W trådløs strømdeling.

Buet skærm næsten fri for kanter

Skærmen af typen pOLED måler 6,67″ og kommer med FHD+ opløsning samt en opdateringshastighed på 144 Hz. Vi undrer os lidt over opløsningen, som ikke ligefrem skriger high-end, ligesom det også undrer, at Motorola har valgt den ældre glastype Gorilla Glass 5 til at beskytte Edge 30 Ultra mod skader.

Motorola Edge 30 Ultra
De specialdesignede kanter på mobilen lyser op i fem forskellige farver for at informere dig om en ny notifikation, et indgående telefonopkald eller en planlagt alarm. (Foto: Peter Gotschalk)

Til gengæld er skærmen buet og byder også på såkaldte kantlys, der lader brugeren vælge mellem fem farvemuligheder, som så skal gøre opmærksom på en ny notifikation. Man tildeler en bestemt farve til en bestemt notifikation, så mobilen f.eks. lyser rødt, når chefen ringer …

Alt det andet

Motorola Edge 30 Ultra kommer selvfølgelig med Android 12 (producenten garanterer tre softwareopdateringer), ligesom den har 5G og Wi-fi 6E. Desuden understøtter den Motorolas egen Ready For-platform, som lader brugeren forbinde sin Motorola-mobil til TV’et, computerskærmen eller den bærbare – en teknologi, som i sit udgangspunkt minder en del om Samsung DeX.

Motorola Edge 30 Ultra
Motorola Edge 30 Ultra bliver bl.a. tilgængelig i farven Starlight White. (Foto: Peter Gotschalk)

Telefonen er IP52-certificeret, hvilket betyder, at den er støv- og stænktæt. Men tab den ikke i toilettet.

Pris og tilgængelighed

Motorola Edge 30 ultra vil kunne købes i Danmark fra den 9. september i farverne Interstellar Black og Starlight White til en vejledende pris på 6.699 kroner.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

2 kommentarer til “Nu vil Motorola blande sig med de største”

  1. Motorola har store sikkerhedsproblemer.
    Sikkerhedsopdateringer hver 3. Måned og ikke hver måned. Skift til nyeste Android version tager mellem et halvt til et helt år før du modtager den.
    Telefonsupport en hvis du har problemer er ubrugelig. De løser ingen ting, og vender ikke tilbage.
    Alt er egen oplevede erfaring. Køber ikke mere en Motorola

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Scroll to Top