TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

MWC 2022: Første kig på Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

I Barcelona så vi Samsungs nye monster-tablet med PC-ambitioner for første gang.

forfatter
Publiceret 02/03/2022 - 16:34

For præcis tre uger siden lancerede Samsung ved siden af den nye Galaxy S22-serie også tre nye tablets i S8-serien, der afløser den anmelderroste Galaxy Tab S7-serie, vi bl.a. kender fra Samsung Galaxy Tab S7+.

Med den nye Tab S8-serie lancerede Samsung for første gang en Ultra-udgave, som vi netop har set i “levende live” for første gang på Mobile World Congress.

Læs også iPad Pro-dræber? Her er Samsungs nye Ultra-tablet I alt kommer der hele tre tablets i ny Galaxy Tab S8-serie.
Samsung Galaxy Tab S8

Galaxy Tab S8 Ultra kommer med 14,6″ skærm, hvilket gør den større end de fleste bærbare computere, og byder på WQXGA+ opløsning (2960 x 1848 pixels). Skærmen er af typen S-AMOLED og har en opdateringsfrekvens på 120 Hz.

Til gengæld er Galaxy Tab S8 Ultra ligesom de nye mobiler fremstillet af armor aluminium, og den måler blot 5,5 mm, hvilket gør den så ultratynd, at man nærmest kan skære sig på den.

Hele herligheden drives af Android 12 samt Samsungs egen Exynos 2200-processor.

Batteriet er på 11200 mAh, og udover hurtigopladning (op til 45 W) understøtter Galaxy Tab S8 Ultra også muligheden for at fungere som en slags powerbank, da man kan bruge tabletten til at hurtigoplade en Samsung Galaxy S22-mobil via USB.

Galaxy Tab S8 Ultra kommer med to kameralinser både for og bag (13 Mp + 6 Mp ultravidvinkel på bagsiden, 12 Mp + 12 Mp ultravidvinkel på forsiden), og fås i forskellige konfigurationer med hhv. 8, 12 og 16 GB RAM samt 128, 256 eller 512 GB indbygget lager, der kan udvides med op til yderligere 1 TB via microSD-kort.

I videoen herunder kan du se Niclas Juul fra Samsung i Danmark, som viser os tabletten og forklarer mere om nogle produktets nye funktioner, bl.a. integrationen af Samsung DeX.

Pris og tilgængelighed

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra kan købes nu.

I den helt store udgave med 5G samt 16 GB RAM og 512 GB indbygget lager koster den 12.799 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
L&B TechCast episode 5 I femte episode snakker vi blandt andet om lanceringen af den nye iPhone 14, det nye Apple Watch Ultra, og om foldbare mobiler har nogen fremtid.
Flip er ikke et flop, men vi flipper ikke ud Samsung Galaxy Z Flip 4 er en glimrende mobil, men den byder på for få vigtige opdateringer i forhold til sin forgænger.
Kommende foldbar iPhone vil selv kunne reparere ridser og buler i skærmen I forbindelse med udviklingen af en foldbar mobil arbejder Apple på ny teknologi, der vil lade skærmene vedligeholde sig selv. Det viser en patentansøgning, der dog er sparsom med detaljer.
Tre grunde til at købe iPhone 14 Pro Man skal stå tidligt op, hvis man vil prøve at lave en bedre mobil end iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Følg Lyd & Billede