Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung lancerer Galaxy Tab S8 Ultra

I alt kommer der hele tre tablets i ny Galaxy Tab S8-serie.

Skrevet af / 09/02/2022 - 16:01
Samsung lancerer Galaxy Tab S8 Ultra

Mens Samsung og Apple lidt skiftes til at sælge flest smartphones på verdensplan, er der ingen tvivl om, hvilket af de to firmaer, som fylder mest på tablet-markedet. Det er selvfølgelig Apple, der med deres forskellige iPad-modeller har en over dobbelt så stor markedsandel som nummer to på listen, nemlig Samsung.

Men den koreanske elektronikgigant har virkelig langt sig i selen de seneste par år og lanceret tablets, som vi synes bedre og bedre om. Det gælder f.eks. Galaxy Tab S6 fra 2019 og så selvfølgelig den absolutte topmodel, Samsung Galaxy Tab S7+ fra 2020, som vi både gav 6 stjerner og vores specielle anbefaling, da vi testede den.

Og nu er Samsung på banen igen med en ny serie af hele tre nye tablets, som firmaet løftede sløret for i forbindelse med dagens virtuelle Galaxy Unpacked-lanceringsbegivenhed.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Mest interessant er det, at der nu også findes en Ultra-udgave af Samsungs nyeste Galaxy Tab S8-tablet.

Samsung Galaxy Tab S8
Galaxy Tab S8-serien består af tre tablets med hhv. 11″ skærm (Tab S8), 12,4″ skærm (Tab S8+) og 14,6″ skærm (Tab S8 Ultra). (Foto: Samsung)

Den kommer med en 14,6″ skærm, hvilket gør den større end de fleste bærbare computere, og byder på WQXGA+ opløsning (2960 x 1848 pixels). Skærmen er af typen S-AMOLED og har ligesom alle de nye modeller i Galaxy S22-serien en opdateringsfrekvens på 120 Hz. Opdateringsfrekvensen er dog ikke dynamisk, som tilfældet er med de tre nye smartphones.

Til gengæld er Galaxy Tab S8 Ultra ligesom de nye mobiler fremstillet af armor aluminium, og den måler blot 5,5 mm, hvilket gør den så ultratynd, at man nærmest kan skære sig på den.

Læs også Samsung opgraderer Galaxy S-serien Samsung har netop præsenteret tre nye mobiler efter devisen vild, vildere og vildest.

Hele herligheden drives af Android 12 samt Samsungs egen Exynos 2200-processor.

Batteriet er på 11200 mAh, og udover hurtigopladning (op til 45 W) understøtter Galaxy Tab S8 Ultra også muligheden for at fungere som en slags powerbank, da man kan bruge tabletten til at hurtigoplade en Samsung Galaxy S22-mobil via USB.

Galaxy Tab S8 Ultra kommer med to kameralinser både for og bag (13 Mp + 6 Mp ultravidvinkel på bagsiden, 12 Mp + 12 Mp ultravidvinkel på forsiden), og fås i forskellige konfigurationer med hhv. 8, 12 og 16 GB RAM samt 128, 256 eller 512 GB indbygget lager, der kan udvides med op til yderligere 1 TB via microSD-kort.

Læs også S22 Ultra i virkeligheden ny Galaxy Note Samsung Galaxy S22 Ultra fusionerer Galaxy S-serien med ellers udgåede Galaxy Note.

Samsung Galaxy Tab S8 og S8+

De to mindre tablets i serien har næsten samme konfiguration, men skærmene er forskellige.

Galaxy Tab S8 kommer med 11″ LTPS-skærm og WQXGA-opløsning (2560 x 1600 pixels) samt 120 Hz opdateringsfrekvens. Tab S8+ har en større skærm, nemlig 12,4″, af typen S-AMOLED, og opløsningen er også højere (WQXGA+ = 2800 x 1752 pixels).

Begge tablets har samme kamera på bagsiden som Galaxy Tab S8 Ultra, men på forsiden må de nøjes med én 12 MP ultravidvinkel-linse.

De kommer også med samme Exynos 2200-processor samt Android 12 og fås begge i konfigurationer med hhv. 8 eller 12 GB RAM og enten 128 eller 256 GB indbygget lager, der også kan udvides med op til 1 TB via microSD-kort.

Galaxy Tab S8 har et batteri på 8000 mAh under hjelmen, mens Galaxy Tab S8+ kommer med 10090 mAh. De understøtter begge hurtigopladning op til 45 W.

Det nye 12 MP ultravidvinkel-frontkamera i de nye Galaxy Tab S8-modeller sørger for, at der er plads til flere personer i billedet, når man taler med venner, familie eller arbejdet via Skype, Zoom el. lign. Og funktionen Auto Framing bruges til at følge den person, som taler. (Foto: Samsung)

Nyt trick ligesom iPad Pro

Ligesom Samsungs bedste tablet fra 2020 kommer hele Galaxy Tab S8-serien med mulighed for 5G, og i denne omgang har de tre tablets også fået Wi-Fi 6E samt Bluetooth 5.2. Tab S8 har en fingeraftrykslæser indbygget i en knap på siden, mens Tab S8+ og Tab S8 Ultra begge kommer med fingeraftrykslæser indbygget i skærmen.

De kommer alle tre med S-Pen, og så har Samsung også “lånt” en funktion, vi ellers kun kender fra Apples nyeste iPads.

Det drejer sig om funktionen, som Samsung kalder Auto Framing, men som Apple-brugere kender som Center Stage. Her bruges kunstig intelligens og tablettens front-ultravidvinkelkamera til at følge den person, der taler, når man holder videokonferencer med arbejdet eller taler med familien via Skype, Zoom el. lign.

Hvis man befinder sig midten af billedet, bliver man så at sige fulgt af kameraet til både højre og venstre, når man bevæger sig. Og tre indbyggede retningsbestemte mikrofoner samt støjdæmpende teknologi  sørger ved hjælp af kunstig intelligens for, at samtalepartneren altid kan høre, hvad man siger.

Det ser vi frem til at afprøve i virkeligheden.

Collab TabS8
Alle tablets i den nye Galaxy Tab S8-serie understøtter i øvrigt den såkaldte Collaboration View, som skaber en forbindelse mellem brugerens Galaxy S22-mobil og en tablet fra Tab S8-serien. Når forbindelsen er etableret kan mobilen bruges som et slags pegefelt, hvormed man kan navigere i menuer og vælge eller justere på diverse funktioner, alt imens man f.eks. tegner på tablet-skærmen med sin S-Pen. (Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

Alle tre produkter i Galaxy Tab S8-serien kan købes fra og med d. 25. februar.

Samsung Galaxy Tab S8 kun med Wi-Fi samt 8 GB RAM og 128 GB lager kommer til at koste 5.999 kroner.

Samsung Galaxy Tab S8+ med samme konfiguration fås til 7.599 kroner, mens Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
i den helt store udgave med 5G samt 16 GB RAM og 512 GB indbygget lager vil koste 12.799 kroner.

Tab S8 og Tab S8+ fås i farverne Graphite, Silver og Pink Gold, mens Tab S8 Ultra kun fås i den mørke Graphite.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top