Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Motorola Edge 40 vil være både sej og lækker

Edge 40-familien udvides med ny mellemklasse-mobil.

Skrevet af / 04/05/2023 - 14:17
Motorola Edge 40 vil være både sej og lækker

Rækkefølgen kan undre, for Motorola Edge 40 Pro blev allerede lanceret i begyndelsen af april, og en efterfølger til den fremragende Motorola Edge 30 Ultra har vi ikke engang hørt rygter om endnu.

I stedet er turen nu kommet til standardmodellen i Motorola Edge 40-serien, som vel egentlig burde have været den første lancering.

Hvorom alting er, har Motorola i dag løftet sløret for den nye Edge 40, som er en væsentlig opgradering i forhold til sidste års forgænger, Motorola Edge 30. Den er dog også blevet omtrent 1.000 kroner dyrere.

Som flere og flere producenter har Motorola valgt en processor fra MediaTek – nemlig Dimensity 8020 – til Edge 40, og det skal blive spændende at se, om den yder bedre end sidste års Snapdragon 778G+. Vi forventer ikke, at den nye processor gør den store forskel.

Motorola Edge 40
Om kameraet lover Motorola at Ambient Light Sensor øjeblikkeligt indstillinger eksponeringen, så fotografer ikke behøver at bekymre sig om at gå glip af særlige øjeblikke, når de tænder deres kamera. All-pixel fokus giver mere præcis ydeevne i ethvert lys, garanterer producenten. (Foto: Motorola)

Det gør til gengæld det større batteri – nu 4400 mAh – som sammen med en ny hurtigoplader på 68W bør gøre livet markant lettere for brugerne. Trådløs opladning (15W) understøttes også.

Motorola Edge 40 byder desuden på en kantløs 6,55″ pOLED-skærm med Full HD+ opløsning, HDR10+ og en opdateringsfrekvens på 144 Hz. Som Edge 30 kommer også Motorola Edge 40 med to kameralinser, nemlig hhv. f/1.4 vidvinkel på 50 Mp med OIS og en 13 Mp f/2.2 ultravidvinkel med en synsvinkel på 120°. Frontkameraet er på 32 Mp.

Læs også Maksimale muskler til minimal pris Motorola Edge 40 Pro er på mange punkter den bedste Android-mobil til prisen lige nu.

Mobilen er med 7,58 mm ganske slank, men Motorola lover alligevel, at den takket være sin IP68-certificering skal kunne holde til at blive udsat for lidt af hvert, både en sandstrand og en tur i badekaret i hvert fald.

Skærm og bagside er forbundet af en præcisionsskåret, sandblæst aluminiumsramme, og mobilen kommer i to forskellige udgaver med bagside af hhv. vegansk læder (i farverne Eclipse Black og Nebula Green) og akryl (i farven Lunar Blue).

Pris og tilgængelighed

Motorola Edge 40 kan købes fra d. 22. maj. Modellen kommer med 5G, Android 13 samt 8 GB RAM og 256 GB indbygget lager. Vejledende pris er 4.499 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top