Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Moderigtige Nokia G42 5G kan repareres og fås i årets farve

Genanvendte materialer og mulighed for gør det selv-reparationer er hot i teknologibranchen, og Nokia rider med på bølgen.

Skrevet af / 28/06/2023 - 11:01
Moderigtige Nokia G42 5G kan repareres og fås i årets farve

Måske trænger du til en ny mobil inden ferien, men hårde tider gør, at det ikke lige er tiden til at købe luksusmobil. Så kan Nokias nye budgetvenlige, men veludstyrede 5G-mobil være et interessant alternativ.

Der er tænkt på miljøet med en bagside i 65 procent genanvendt plast og miljøvenlig emballage. Men først og fremmest er den med på trenden “right to repair”. Stadig flere forbrugere er irriterede over, at man ikke selv har mulighed for at fikse simple fejl, men tvinges til at bruge dyre reparationsværksteder eller simpelthen købe nyt.

Nokia G42 5G (Foto: HMD Global)

Kan repareres

Selv EU-kommissionen har fået nok. Et nyt direktiv, som træder i kraft om tre år, kræver, at forbrugere selv skal have mulighed for nemt at skifte batterier i elektronikprodukter. Og endnu et nyt direktiv er under udarbejdelse, her handler det om, at tredjepartsværksteder skal have nem adgang til reservedele og værktøj.

Læs også Skrappe EU-krav til mobiltelefoner Mobiler skal være energimærkede, støv- og vandtætte, holdbare og nemme at reparere.

Her er Nokia G42 langt foran loven, da køberne her vil kunne skifte skærm, opladningsport og batteri selv. De ting, der oftest går i stykker. Nokia samarbejder med teknologisitet IFixit, som tilbyder instruktioner og reservedele til mobilen.

Jeg er glad for vores nye samarbejde med HMD Global om at skabe mere reparationsvenlige produkter. Det handler ikke kun at have reservedele til rådighed: Det handler også om at sprede hele ”gør-det-selv”-forståelsen hos forbrugerne – også når det gælder reparation af deres teknologiske produkter,” siger Kyle Wiens, CEO hos iFixit.

HMD Global, virksomheden bag Nokia, siger også, at de har deltaget i en undersøgelse, hvor forbrugerne siger, at de ønsker, at deres næste mobiltelefon skal være lilla. Så gæt, hvilken farve den nye G42 har?

Hvis man vil være med på beatet, så hjælper den nye Nokia G42 5G med den helt rigtige farve i år. Og oveni det flotte design, så er det også et naturligt næste skridt for os i forhold til vores plan at skabe mere reparationsvenlige produkter som en del af vores designstrategi,” siger Lars Silberbauer, CMO hos HMD Global.

Nokia G42 5G (Foto: HMD Global)

Teknologien

På indersiden finder man en Qualcomm Snapdragon 480+ processor, der giver lynhurtig 5G-forbindelse. Skærmen er 6,56 tommer og har HD+ opløsning. Batteriet er på 5.000 mAh og lever også op til tanken om bæredygtighed, da det stadig har 80 procent kapacitet efter fire års opladning. Telefonen vil få to års Android-opgraderinger og tre års sikkerhedsopdateringer.

Pris og tilgængelighed

Nokia G42 fås i farverne So Purple og So Grey, med 6 GB hukommelse og 128 GB lagring.

Den kan fås fra i dag til 1.999 kroner. At-home Fix Kits og reservedele kan fås på iFixit.com i Danmark.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top