Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nyt batteridirektiv vil påvirke produkterne

EU's nye batteridirektiv træder i kraft om tre år, og så skulle det blive nemt selv at skifte batteri på dine forbrugerprodukter.

Skrevet af / 02/06/2023 - 09:00
Nyt batteridirektiv vil påvirke produkterne

De fleste af os har mange produkter i vores hjem, der er drevet af genopladelige batterier. På nogle af dem er det nemt selv at skifte batteri, mens det på andre stort set er umuligt. Det vil ændre sig i fremtiden når EU’s nye batteridirektiv træder i kraft.

Robotstøvsugere, håndstøvsugere, elektriske tandbørster, tablets og mobiltelefoner er eksempler på batteridrevne produkter i vores hjem. El-mixere og stavblendere ligeså, selvom størstedelen af ​​produkterne i de to sidste kategorier stadig er udstyret med ledning – som for eksempel Boschs nyeste stavblender ErgoMaster Series 6, som du kan læse mere om her.

Batterier i EU. (Foto: Europaparlamentet)

EU’s nye batteridirektiv

Efterhånden som der kommer flere og flere produkter der drives af batterier, bliver batterierne et større og strategisk marked. Derfor arbejder Europa-Parlamentet på nye regler for at have en samlet tilgang til de miljømæssige, etiske og sociale spørgsmål, der rejser sig i forbindelse med det stigende antal batteridrevne produkter.

Den 9. december sidste år nåede Folketinget og EU til en foreløbig aftale om det kommende batteridirektiv, der betyder, at reglerne for batterier skal revideres for at tage højde for den teknologiske udvikling og fremtidige udfordringer. Direktivet skal regulere hele batteriernes livscyklus og vil blandt andet betyde, at alle batterier skal kunne udskiftes i produkter, der sælges på det europæiske marked.

Tanken er, at det fremover skal være nemt selv at skifte batterier i forbrugerprodukter – for eksempel mobiltelefoner og elektriske tandbørster. Kravet er, at produkterne skal designes, så du nemt selv kan skifte batteri.

Batteridirektivet træder i kraft 42 måneder efter aftalen, hvilket vil sige i juni 2026, og inden da er der masser af detaljer vedrørende direktivet, der skal fastlægges.

(Introfoto: European Union – Batteries. Fotograf: Jean Luc Flemal)

Læs også:

EU-parlamentet vedtager USB-C som ny fælles oplader

Forbrugerne vil snart kunne bruge én enkelt ladeløsning for deres elektroniske enheder, meddeler EU-parlamentet.

Læs mere
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Scroll to Top