Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Huawei har lanceret P40-serien uden Google-tjenester

Fra i dag kan du købe en Android-baseret smartphone helt uden Googles tjenester fra en af verdens største mobilproducenter. Hvis du tager springet, får du vilde specifikationer med i købet.

Skrevet af / 26/03/2020 - 16:31
Huawei har lanceret P40-serien uden Google-tjenester

Huawei har netop lanceret de længe ventede topmobiler P40 og P40 Pro – og Huawei-topchef Richard Yu havde også en kanin i hatten form af den absolutte topmodel Huawei P40 Pro+ med til dagens lancering, der fandt sted online på grund af den verdensomspændende coronakrise.

Sidste års forgængere, Huawei P30 og P30 Pro, blev rost til skyerne af både anmeldere og forbrugere – ikke mindst for det vildt gode mobilkamera – men kun få måneder efter lanceringen af P30-serien blev Huawei ramt af en amerikansk boykot, hvilket den dag i dag betyder at Huawei ikke må gøre brug af Googles tjenester og apps.

Derfor har det kinesiske firma har investeret store summer i at opbygge sin egen app-butik ved navn Huawei AppGallery.

CEO for Huawei Consumer Business, Richard Yu, trak en kanin op ad hatten, da han lancerede den tredje model i P40-serien, Huawei P40 Pro+. (Foto: Peter Gotschalk)

Quick Apps

Siden sidste år har kineserne således arbejdet hektisk på at få så mange app-udviklere som muligt til at lave versioner af deres apps, der virker på Huaweis mobiler.

For at gøre Huaweis egen app-butik ekstra attraktiv for forbrugerne har kineserne lanceret såkaldte Quick Apps, der ikke kræver installation.

Reelt er der tale om HTML5-websider, der kan køre på mobilen på en måde, der til forveksling ligner en lokal app, og det er muligvis en måde, hvorpå Huawei vil imødekomme den udfordring, det unægteligt er, at mange populære apps endnu ikke er tilgængelige i AppGallery. Man vil f.eks. uden større problemer kunne bruge Google-tjenester som YouTube og Google Maps som Quick App.

P40-serien kommer uden Googles apps og tjenester. I stedet satser Huawei nu på sin egen app-butik, AppGallery, hvor man bl.a. fra i går kunne finde den officielle dankort-app. (Foto: Peter Gotschalk)

Desværre bliver det sværere at simulere app-funktionaliteten fra f.eks. Mobile Pay, der er en af de populære danske apps, der endnu ikke er tilgængelig via Huawei AppGallery.

Til gengæld kunne Huawei i går afsløre, at den officielle Dankort-app nu er tilgængelig for danske brugere i AppGallery, så det går fremad for den kinesiske mobilgigant og deres app-butik, som efter Google Play og Apples App Store er verdens trejdestørste.

Tre nye mobiler i P40-serien

Og i dag tog Huawei som nævnt endnu et kæmpe skridt fremad med lanceringen af hele tre ny smartphones i den nye P40-serie: Huawei P40, P40 Pro og P40 Pro+. Sidstnævnte mobil er kinesernes absolutte topmodel, i hvert fald frem til efteråret, hvor vi kan forvente at se efterfølgeren til kinesernes anden store flagskibsmobil, Huawei Mate 30 Pro.

Men hvor Mate-serien primært har fokus på processoren og rå regnekraft, så har Huawei traditionelt brugt P-serien til at fokusere på ny kamerateknologi.

Det var i dén grad tilfældet med sidste års P30 Pro, som introducerede en imponerende ny nattemodus, som lod brugeren tage fantastiske billeder i meget mørke omgivelser. Og i år var Huawei så sandelig også klar med imponerende, nye kameradetaljer.

Tre modeller i P40-serien, tre forskellige kameraer med hhv. 3, 4 og 5 linser. (Foto: Peter Gotschalk)

Huawei P40 Pro+ kommer således med hele fem kameralinser, herunder to telelinser på hver 8 Mp med henholdsvis 3x og 10x optisk zoom. Hermed er kameraet perfekt til både at zoome ind på de helt nære motiver samt til at tage skarpe billeder på lang afstand, sagde CEO for Huawei Consumer Business, Richard Yu, da han præsenterede de nye smartphones ved online-arrangementet, som alle kunne følge bl.a. via YouTube.

Både Huawei P40 Pro og P40 Pro+ kommer med en primær linse, der har 50 Mp opløsning, blænde på f/1.9 samt optisk billedstabilisering. Dertil kommer en 40 Mp ultravidvinkel-linse samt en Time-of-Flight-linse (ToF), der fungerer som 3D dybdesensor. Men i modsætning til P40 Pro+ må den almindelige P40 Pro “nøjes” med en enkelt telelinse på 12 Mp og 5x optisk zoom, og har dermed “kun” fire linser. Den almindelige Huawei P40 kommer med tre kameralinser.

Alt i alt ser kameraspecifikationerne ud som følger:

Huawei P40
• 50 Mp UltraVision, 23 mm RYYB, f/1.9 vidvinkel med optisk billedstabilisering (OIS)
• 16 MP, 17 mm, f/2.4 ultravidvinkel
• 8 Mp, 80 mm f/2.4 tele med optisk billedstabilisering (OIS) og 3x optisk zoom

Huawei P40 Pro
• 50 Mp UltraVision, 23 mm RYYB, f/1.9 vidvinkel med optisk billedstabilisering (OIS)
• 40 MP, 18 mm RYYB, f/1.8 ultravidvinkel
• 12 Mp, 125 mm f/3.4 tele med optisk billedstabilisering (OIS) og 5x optisk zoom
• Time-of-Flight (ToF) 3D dybdesensor

Huawei P40 Pro+
• 50 Mp UltraVision, 23 mm RYYB, f/1.9 vidvinkel med optisk billedstabilisering (OIS)
• 40 MP, 18 mm RYYB, f/1.8 ultravidvinkel
• 8 Mp, 240 mm f/4.4 tele med optisk billedstabilisering (OIS) og 10x optisk zoom
• 8 Mp, 80 mm f/2.4 tele med optisk billedstabilisering (OIS) og 3x optisk zoom
• Time-of-Flight (ToF) 3D dybdesensor

De mange kameralinser og ny software fra Huawei betyder, at især P40 Pro og P40 Pro+ får en række nye funktioner. Således understøtter P40 Pro+ helt op til 100x digital zoom – præcis ligesom Samsung Galaxy S20 Ultra, selvom Huawei dog hævder, at deres billeder bliver skarpere end Samsungs. Med Huawei P40 Pro må man “nøjes” med 50x zoom, meget på linje med Samsungs Galaxy S20+.

Blandt andre nye funktioner kan vi nævne Huawei Golden Snap. Navnet dækker over kunstig intelligens, som lader brugeren få de bedst mulige billeder fra sin mobil. F.eks. analyseres personers ansigtsudtryk og kropsholdninger, så man kan få det perfekte snapshot, mens et par andre funktioner lader dig fjerne forbipasserende i billedet eller refleksioner, hvis man har taget sit foto gennem et vindue.

Som sædvanlig er Huaweis nyeste mobiler i P-serien proppet med nye kamerafunktioner. (Foto: Peter Gotschalk)

Andre nye teknologier er Octa Phase Detection (Octa PD), som optimerer autofokus, samt den såkaldte XD Fusion Engine, der optimerer billederne ned på pixelniveau for at opnå en “hidtil uset skarphed”.

På videofronten har Huawei også opgraderet, bl.a. med muligheden for at få bedre lyd, når man zoomer ind på en lydkilde (en funktion, som Huawei vist har “lånt” fra Samsung Galaxy Note 10+ og den nye Galaxy S20-serie) samt at zoome kraftigt ind med telelinsen, også når der skydes video.

Rammeløs skærm med høj opdateringsfrekvens

Topmodellen er selvfølgelig Huawei P40 Pro+, og hvor sidste års topmodel, P30 Pro, kom med 6,47″ OLED-skærm og en opløsning på 2340 x 1080 pixel (399 ppi), så har både P40 Pro og P40 Pro+ fået en AMOLED-skærm på hele 6,58″ med en opløsning på 2640 x 1200 pixel (441 ppi). Dertil kommer DCI-P3 HDR.

Skærmen er stort set rammeløs, og den kommer i øvrigt med en opdateringsfrekvens på 90 Hz – ligesom OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T Pro McLaren – hvilket skal give en hurtigere og mere flydende brugeroplevelse.

Dog kommer Huawei P40 blot med en opdateringsfrekvens på 60 Hz samt en 6,1″ OLED-skærm med 2340 x 1080 pixel opløsning.

Alt det under skærmen

Alle de nye mobiler i P40-serien kommer med Huaweis eget Kirin 990 Octacore-SoC chipset og understøtter 5G. I P40 Pro og P40 Pro+ suppleres processoren af en Mali-G76 MC16 GPU, der skal gøre mobilen i stand til at køre selv de tungeste spil uden problemer.

Hukommelsen bliver på 8 GB RAM. Hvad lagerplads angår kommer P40 med 128 GB indbygget lager, P40 Pro sælges med 256 GB lager, mens P40 Pro+ er helt oppe på 512 GB. Lagerpladsen kan udvides ved hjælp af NanoMemory 2-kort, eller man kan vælge at bruge mobilen med to SIM-kort på én gang.

Hele P40-serien understøtter også 160 MHz Wi-Fi 6 Plus-teknologi, der gør det muligt at overføre data med op til 2.400 Mbps. Og både P40 og P40 Pro samt P40 Pro+ kommer med Huaweis egen EMUI 10.1 grænseflade, der med en række nye funktioner giver en mere gnidningsfri brugeroplevelse. Eksempelvis gør Huaweis MeeTime (der virkelig ligner Apples FaceTime rigtigt meget) det muligt at foretage Full HD 1080p videoopkald , selv når brugeren ringer fra et svagt belyst rum, skriver Huawei i deres pressemeddelelse.

Både Huawei P40 Pro og P40 Pro+ understøtter trådløs opladning, P40 Pro+ sågar med helt op til 40W, mens den almindelige P40 Pro må nøjes med 27W Wireless SuperCharge.

Pris og tilgængelighed

I første omgang kommer P40 og P40 Pro til Danmark i to forskellige farver med et blankt og skinnende udseende, nemlig i Ice White og Black, og i én farve med et mat udseende, Silver Frost.

Den vejledende udsalgspris for Huawei P40 Pro er 7.999 kroner, mens den vejledende udsalgspris for Huawei P40 er 5.999 kroner. Både Huawei P40 og P40 Pro vil blive solgt hos Elgiganten, Power og Proshop, mens P40 Pro også vil blive solgt hos teleselskabet 3. Begge smartphones vil være at finde i butikkerne fra den 6. april, men Huawei åbner op for forudbestillinger allerede i dag den 26. marts fra kl. 16 til og med den 5. april. Forudbestiller man en P40 eller P40 Pro i denne periode, vil man få et gratis sæt Freebuds 3 til en værdi af 1.399 kroner med i købet.

Huawei P40 Pro kommer bl.a. i den matte farve Silver Frost. (Foto: Huawei)

Pt. er det usikkert, om Huawei P40 Pro+ kommer i de danske butikker, men hvis det sker, vil det tidligst blive i juni måned.

Huawei Music kan hentes til P40 og P40 Pro

Huawei annoncerede i dag også, at musikstreamingtjenesten Huawei Music kommer til Danmark . Det betyder, at alle Huawei brugere via AppGallery fra kl 16 i dag kan hente musiktjenesten . Og gør man det inden den 26. april, så får man de første tre måneders abonnement gratis.

Specifikationer

Huawei P40
Operativsystem: Android 10 AOSP (+ Huawei EMUI 10)
Skærm: 6,1″ OLED, Full HD+ (2340 x 1080)
Processor: 2,86 + 2.36 + 1,95 GHz Kirin 990 octa-core
Hukommelse: 8 GB RAM / 128 GB lager (+ Nano Memory Card 2 op til 256 GB)
Kameraer: 50 Mp f/1.9 + 16 Mp ultravidvinkel f/2.4 + 8 Mp tele f/2.4 (primært) / 32 Mp f/2.0 (front)
Trådløst: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS, AGPS, Glonass, Galileo, QZSS
Mål og vægt: 148,9 x 71,06 x 8,5 mm / 175 g
Batteri: 3800 mAh, 25 W SuperCharge

Huawei P40 Pro
Operativsystem: Android 10 AOSP (+ Huawei EMUI 10)
Skærm: 6,58″ AMOLED 90 Hz (2640 x 1200), 441 ppi
Processor: 2,86 + 2.36 + 1,95 GHz Kirin 990 octa-core
Hukommelse: 8 GB RAM / 256 GB lager (+ Nano Memory Card 2 op til 256 GB)
Kameraer: 50 Mp f/1.9 + 40 Mp ultravidvinkel f/1.8 + 12 Mp tele f/3.4 (primært) / 32 Mp f/2.3 (front)
Trådløst: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS, AGPS, Glonass, Galileo, QZSS
Mål og vægt: 158,2 x 72,6 x 8,95 mm / 203 g
Batteri: 4200 mAh, 40 W SuperCharge + 27 W Wireless SuperCharge

Huawei P40 Pro+
Operativsystem: Android 10 AOSP (+ Huawei EMUI 10)
Skærm: 6,58″ AMOLED 90 Hz (2640 x 1200), 441 ppi
Processor: 2,86 + 2.36 + 1,95 GHz Kirin 990 octa-core
Hukommelse: 8 GB RAM / 512 GB lager (+ Nano Memory Card 2 op til 256 GB)
Kameraer: 50 Mp f/1.9 + 40 Mp ultravidvinkel f/1.8 + 8 Mp tele f/4.4 + 8 Mp tele f/2.4 (primært) / 32 Mp f/2.3 (front)
Trådløst: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS, AGPS, Glonass, Galileo, QZSS
Mål og vægt: 158,2 x 72,6 x 8,95 mm / 203 g
Batteri: 4200 mAh, 40 W SuperCharge + 40 W Wireless SuperCharge

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top