Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

HTC og Valve laver Virtual Reality-briller

HTC rider med på VR-bølgen, og de har allieret sig med firmaet bag spilplatformen Steam.

Skrevet af / 02/03/2015 - 14:33
HTC og Valve laver Virtual Reality-briller

På mobilmessen World Mobile Congress, som lige nu finder sted i Barcelona i Spanien, har HTC netop offentliggjort sine planer om at bringe Virtual Reality et skridt nærmere massemarkedet. Sammen med spilfirmaet Valve, som står bag platformen Steam, har HTC skabt VR-hovedsættet Vive, som bliver tilgængeligt i en udvikler-udgave i foråret 2015, imens det endelige produkt til forbrugere bliver tilgængeligt i slutningen af i år. Ud over Steam-platformen er Valve også kendt som skaber af 3D-spillene Half-Life og Counter Strike.

Undervejs i over 20 år
Virtual Reality (VR) er – næst efter flyvende biler – den revolutionerende teknologi, der har været “lige om hjørnet” i længst tid. De første gyldne løfter om en ny, kunstig virkelighed blev givet i begyndelsen af 90’erne, men det var først, da Facebook i 2014 købte opstartsvirksomheden Oculus Rift, VR gik fra drømmesyn til big business. Siden da er det strømmet ind med nyheder om nye Virtual Reality-satsninger.  Og nu altså fra HTC, som sandsynligvis leder efter nye måder at tjene penge på.

Det er sjældent, at en virksomhed har mulighed for at transformere den måde, mennesker interagerer med verden og kommunikerer med hinanden. Det vil vi gøre med VR-teknologi, og muliggøre ting, man kun tidligere har drømt om,” siger Peter Frølund, som er HTC’s vicediretør for Norden og Storbritannien.

HTC Vive vil man kunne gå rundt og udforske et virtuelt rum, undersøge objekter fra flere vinkler og interagere med omgivelserne. Headsettet får angiveligt grafik af højeste kvalitet, og en opdateringshastighed på 90Hz lover godt for en flimmerfri “virkelighed”.

htc_vive

Sammen med hovedsættet lanceres en universel VR-controller, som fungerer sammen med headsettet, samt noget, HTC kalder Laser Lighthouses, der skulle kunne registrere selv de mest diskrete håndbevægelser. De to controllere bliver trådløse.

Mere end bare spil
Gennem partnerskabet med Valve har HTC udviklet en udviklerudgave af headsettet. Det sker i et tæt samarbejde med spiludviklere, som Vertigo Games, Bossa, Barry-Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games og Owichemy.

Potentialet rækker dog længere end gaming, og sammen med Valve vil HTC omplante virtual reality-teknologien til hverdagsoplevelser, rejser, sportsaktiviteter og shopping. HTC vil her samarbejde med eksempelvis Google, HBO, Lionsgate og the National Palace Museum i Taiwan.

“Vive kommer til at redefinere underholdning, den måde vi kommunikerer med hinanden på og på sigt hvordan vi bliver mere produktive,” siger Peter Frølund, og understreger, at den kunstige virkelighed vil være en realitet, inden vi træder ind i 2016.

Se HTCs demovideo om Re Vive herunder:

Se mere på Valve og HTC

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top