MWC 2015

Smart-ur, aktivitetsarmbånd og trådløse hovedtelefoner til sport og træning fra kinesiske Huawei.
forfatter

I stedet for at lancere en efterfølger til topmodellerne Huawei Ascend P7 og Huawei Ascend Mate 7 opdaterede Huawei på årets store mobilmesse i Barcelona den satsning på wearables – smart-ure og smarte aktivitetsarmbånd – som den kinesiske elektronikgigant skød i gang i 2014 med lanceringen af TalkBand B1 på sidste års Mobile World Congress.

Hele tre nye produkter i kategorien kommer fra Huawei i løbet af foråret og sommeren, og der er satset på lækkert design og luksuriøse materialer, så brugerne har lyst til at bære produkterne tæt på kroppen hele tiden.

Richard Yu fra Huawei præsenterer Huawei Watch på Mobile World Congress i Barcelona.
Richard Yu fra Huawei præsenterer Huawei Watch på Mobile World Congress i Barcelona.

Huawei Watch
Det gælder især for Huaweis første smart-ur, der er designet til at ligne et klassisk ur så meget som muligt. Urskiven måler 42 mm i diameter og linsen er fremstillet af safirglas, mens remmene holder sig til den 18 mm standard, man kan købe i den almindelige urforretning. Man kan købe uret med enten læderrem eller med lænke i rustfrit stål, og selve uret kommer i tre forskellige variationer, nemlig sort, sølv og guld.

Huawei Watch skal ligne et klassisk ur som meget som muligt. Derfor er det rundt, og derfor passer det med almindelige urlænker og -remme.
Huawei Watch skal ligne et klassisk ur som meget som muligt. Derfor er det rundt, og derfor passer det med almindelige urlænker og -remme.

Men selvom Huawei Watch altså ved første øjekast ligner et helt almindeligt ur, så er der tale om et smart-ur baseret på Android Wear og under urskiven sidder en 1,2 GHz processor, 512 MB RAM og 4 GB lager, der kan bruges til musik, apps, etc. Skærmen måler 1,4”, og skærmopløsningen er på 400 x400 pixel, hvilket er mere end på konkurrenter som Moto 360, Sony SmartWatch 3 og LG G Watch R.

Huawei Watch-HQ

På undersiden af uret sidder en pulsmåler, og Huawei Watch kommer i øvrigt med 6-akset bevægelsessensor og barometer, der måler din aktivitet og angiveligt skal kunne kende forskel på, om du løber, cykler eller klatrer – noget som mange aktivitetsarmbånd og smart-ure ellers har meget svært ved.

Vi ved endnu ikke præcis, hvornår Huawei Watch kommer på markedet, eller hvad prisen bliver. Under præsentationen i Barcelona fik vi bare at vide, at det kommer “til sommer”.

Huawei TalkBand B2
Det nye aktivitetsarmbånd fra Huawei er fremstillet af aluminium med remme af læder eller et særligt blødt gummemateriale og kommer også i sort, sølv og guld. Og man kan både bruge det som fitnesstracker og som Bluetooth headset til mobilen!

Huawei TalkBand B2 kan både bruges som aktivitetsarmbånd og som bluetooth headset til mobilen.
Huawei TalkBand B2 kan både bruges som aktivitetsarmbånd og som bluetooth headset til mobilen.

Armbåndet kommer med en lænke, der i toppen har et hængsel, hvor selve den smarte enhed sidder. Og den kan man så simpelthen klikke ud af hængslet og stikke i øret som headset, så skulle man i følge Huawei få den sprødeste lydkvalitet. Armbåndet er selv i stand til at fastslå, om det sidder i øret, så det ikke begynder at tage over fra mobilen, hvis det sidder på armen.

Huawei_talkbandB2_web

TalkBand B2 har en lille PMOLED-skærm på 0,73” og kommer med et par smarte funktioner, der sikrer at man ikke mister sin telefon. Hvis man ikke kan finde mobilen, kan man page den fra armbåndet, hvorefter mobilen afgiver en alarmlyd. Dette skulle virke, selvom mobilen er sat til lydløs. En anden funktion sender et alarmsignal til armbåndet, hvis man går fra et sted, hvor den parrede telefon befinder sig, og man kommer til at glemme den.

Produktet har en vejledende udsalgspris på EUR 169 (EUR 199 for den mere eksklusive udgave i guld) og kommer på markedet i hele Skandinavien i løbet af april.

Huawei TalkBand N1
Med søndagens sidste lancering bevæger Huawei sig ind på et helt nyt område. TalkBand N1 er nemlig slet ikke noget aktivitetsarmbånd, men et sæt trådløse hovedtelefoner til in-ear brug særligt beregnet på fitness og træning. Også TalkBand N1 kan spille dobbeltrollen som bluetooth headset.

TalkBand N1

Produktet er formet som en slags halskæde, og har man ikke ørepropperne i ørerne, så kan de hæftes sammen, så halskæden låser og man ikke taber den. De er nemlig magnetiske.

TalkBand N1 har 4 GB indbygget lager, så de kan bruges uden en ekstern musikkilde, og de kan spille musik i op til syv timer på en fuld opladning. De kan også forbindes til en smartphone via Bluetooth, og da de understøtter aptX, skulle lydkvaliteten være i orden, sikrer Huawei.

Med TalkBand N1, der både er et sæt trådløse in-ear hovedtelefoner, et bluetooth headset OG en fitness tracker, bevæger Huawei sig ind på helt nyt territorium.
Med TalkBand N1, der både er et sæt trådløse in-ear hovedtelefoner, et bluetooth headset OG en fitness tracker, bevæger Huawei sig ind på helt nyt territorium.

Men de kan såmænd også bruges som fitness tracker og tæller både skridt og kalorier. De har ingen skærm, men man kan få oplyst sin status via stemmenotifikationer.

Huawei TalkBand N1 vejer mindre end 18 gram, de er vand- og støvtætte (IP54) og kommer på markedet i farverne guld, grå og rosa til en pris på EUR 119 i løbet af maj i hele Skandinavien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.