Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Lynhurtige ThinkPads fra Lenovo på CES

Den ultraslanke ultrabook X1 har fået HD. Det sker for at fejre ThinkPad nummer 100.000.000!

Skrevet af / 05/01/2015 - 17:50
Lynhurtige ThinkPads fra Lenovo på CES

Lenovo lægger på CES-messens første dag ud med en stribe rigtig interessante ThinkPad-bærbare.

Mest spændende er tredje generation af X1 Carbon, som er verdens letteste 14-tommer ultrabook. Dem er nu blevet udstyret med Full HD-display og et PCIe-baseret SSD-drev, som giver næsten dobbelt så høj hastighed som et normalt SATA-SSD-drev. X1 Carbon har desuden fået endnu længere batteritid og femtegenerations Intel Core-processorer. Vægten er dog stadig under 1,32 kg, takket være et kabinet i kulfiber.

Hvis ikke opløsningen på 1.920 x 1.080 pixel er tilstrækkeligt, kan man købe en ekstra højtopløst variant med en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels.

Derudover præsenterede Lenovo på CES 2015 tilføjelser til ThinkPad-serierne: X, T, L og E. De nye maskiner er lette og slanke pc’er  med lang batteritid, stor mobilitet og mange tilslutningsmuligheder.

100 millioner diskrete, sorte business-bærbare
De nye ThinkPads kan prale med nye processorer og skærme med op til 3K-opløsning. En ting er dog den samme som altid: De er alle sammen sorte, som de har været, lige siden IBM sendte den første ThinkPad-maskine på gaden i 1992. Siden da er pc-produktionen blevet overtaget af Lenovo, men navnet og designet holder ved. Og hvorfor ændre en recept, der tydeligvis virker? Salget af ThinkPads har netop rundet 100 millioner eksemplarer siden den oprindelige ThinkPad 700!

Den nye X1 Carbon er klar til levering i Danmark i løbet af januar, de øvrige ThinkPads i løbet af februar. Priserne er ikke offentliggjort endnu.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top