Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Hi-res fra Audio Technica

Nye hovedtelefoner og hovedtelefonforstærkere til højtopløst lyd.

Skrevet af / 16/01/2015 - 09:10
Hi-res fra Audio Technica

På CES 2015 i Las Vegas talte Sony meget om højopløst billede og lyd. Og på lydsiden er Sony nu begyndt at anvende et “Hi Res Audio” logo i stedet for at henvise til konkrete specifikationer. Det gør det lettere at se i farten, hvilke produkter, der er med i kategorien, og det gør det ligeledes lettere for forbrugerne. Sony understregede på sin CES-pressekonference, at der ikke var tale om et eksklusivt Sony-logo, men noget som også andre producenter inden længe ville tage i brug. Dette sidste tvivlede vi dog stærkt på. Indtil vi nåede hen til Audio Technicas stand.

hi-res-amplifier

Her fandt vi nemlig ikke bare to nye hovedtelefoner, men også en transportabel hovedtelefonforstærker, AT-PHA100, hvorpå logoet optræder. Den kan afkode audio i DSD-format med 32-bit/128 kHz eller PCM-lyd i 32-bit/384 kHz. Batteriet skal kunne klare op til 14 timer, og prisen bliver USD 800 (knap 5000 kroner), når den lanceres til foråret.

I følge virksomhedens repræsentant, er Audio Technica udover Sony den eneste anden producent, der har nye hovedtelefonprodukter klar med mærkningen.

ath-ckr10

Den ene af de nye hovedtelefoner er ATH-CKR10, som ingår i SonicPro-serien. En af de specifikationer, som afviger fra normen, er frekvensområdet på 5 Hz-40 kHz(!) hvilket er et af de krav, der skal opfyldes, for at man kan bruge “Hi Res Audio” logoet. Listeprisen oplyses til saftige USD 390 (ca. 2.400 kroner).

ath-msr7

Den anden nyhed var ATH-MSR7, et sæt usædvanligt designede hovedtelefoner i Audio Technica-sammenhæng. De har 45 mm-elementer, og lød. så vidt det var muligt at høre noget som helst i en messehal, rigtig godt. Prisen blev oplyst til GBP 199 – eller et par tusind kroner.

eu.audio-technica.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top