TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Android-spilkonsol til tv’et fra Razer

Android skal være platformen for spil på fjernsynet, mener Razer, som lancerer mini-konsol og tilbehørsprogram.

Razer, som herhjemme mest er kendt for sit ekstraudstyr til computerspillere, vil flytte spiloplevelsen ind i stuen ved hjælp af en Android-baseret konsol i lommestørrelse.

Razer Forge TV lægger sig i størrelse og pris lige op ad f.eks. Apple TV, men med vægten på spil. Ud over selve konsollen består systemet af streaming-softwaren Razer Cortex og Bluetooth-enhederne Razer Serval og Razer Turret.

Forge TV-konsollen indeholder en 2,5 GHz quadcore-processorer, 2 GB RAM og 16 GB lagerplads. Da styresystemet er Android, afvikler den de mest populære spil fra Google Play på en stor skærm for op til fire spillere.

Razer Serval er en trådløs controller i konsolstil, der er designet af de samme folk, som lavede Xbox-controlleren Razer Sabertooth. Controlleren har fire knapper, to joysticks, samt udløser- og kantknapper.

Da Android er en mobilplatform, er spillene hertil forholdsvis begrænsede. Her kommer Razer Cortex Stream ind i billedet. Det er en spil-streamingteknologi, som gør det muligt at streame pc-spil fra husets computer i fuld HD-opløsning over Wi-Fi eller kablet netværk.

Endelig er der Razer Turret, som er en trådløs spilmus og et “lapboard” til stuen, som efterligner et komplet spiltastatur og mus.

RAZER_Controller+Box2

Fakta – Razer Forge

  • Qualcomm Snapdragon 805
  • Quad-Core Krait 450-processor – 2,5 GHz
  • Adreno 420-grafikprocessor
  • 2 GB RAM
  • 16 GB lagerplads
  • Trådløs: 802.11ac 2X2, Bluetooth 4.1 + HS
  • Tilslutninger: Ethernet. USB 3.0, HDMI 1.4, Strømforsyning
  • Mål: 10,5 x 1,7 x 10,5 (BxHxD)

Android TV-mikrokonsollen bliver tilgængelig i første kvartal af 2015 til 789 kroner, betasoftware til streaming af pc-spil udgives i andet kvartal. En pakke med konsol og controller koster 1.179 kroner.

Razer Zone

RAZER_konsol_bagside
Bagsiden af Razer Forge med netværksport, USB og HDMI-stik. Hele konsollen er kun 10,5 cm i bredden.

 

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.