TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Yamaha viser at de mener det alvorligt

Den fænomenale NS-5000 får en lillebror.

forfatter
Publiceret 14/04/2020 - 15:58

Vi vidste, at det måtte komme. Med en lang tradition for rigtig gode kvalitetshøjttalere skulle det bare mangle, at der kom flere modeller i kølvandet på NS-5000. High-end-højttaleren, der genetablerede Yamaha som højttalerproducent, ikke bare en erfaren producent af receivere og forstærkere.

(Foto: Yamaha)

For som mange allerede ved, har de også lavet seriøse højttalere i de højere prisklasser. Den mest kendte – i hvert fald for dem, der har levet et stykke tid – er NS-1000, som NS-5000 er løseligt baseret på.

Men Yamaha har lavet mange andre højttalere i premium- og high-end-klassen, der kunne fortjene en moderne version.

(Foto: Yamaha)

NS-3000 er på mange måder sådan en højttaler. Den har ikke en direkte stamfader i en tidligere Yamaha-højttaler, selv om man kan se slægtskabet med NS-5X, NS-10 og især NS-500. Som var en tovejs kompakthøjttaler, dog lidt større end NS-3000.

De nye højttalere anvender samme teknologi som flagskibet NS-5000. Som membranmateriale er der også her brugt zylon, og de har samme 30 mm diskant-enhed som NS-5000, her dog parret med en 16 cm bas-enhed.

(Foto: Yamaha)

Delefilteret, som bl.a. indeholder kondensatorer (MCap Supreme Evo) fra Mundorf i Tyskland, deler ved 2800 Hz.

Diskant-enheden er monteret i Yamahas særlige RS-kammer (Resonance Suppression), som er en kanal formet ikke ulig en trompet bag på enheden, der har sit eget kammer for at dæmpe resonanser. Der er også en akustisk absorbent på indersiden af kabinettet, som dæmper stående bølger, og det er den eneste absorbent i højttaleren.

(Foto: Yamaha)

NS-3000 er relativt kompakt og måler 24,4 x 39,4 x 32,6 cm. En basrefleksport munder ud på bagsiden, og kabinettet er sortlakeret ligesom NS-5000, fordi – som Yamaha siger – lak giver bedre akustiske egenskaber end træfinér. De har også gennemgået samme FEM-analyse, hvor laser bruges til at måle kabinetresonanserne.

(Foto: Yamaha)

Yamaha opgiver frekvensområdet til 39 Hz – 60 kHz, men så er 60 kHz målt ved -10 dB. Diskant-enheden skal kunne gå op til 100 kHz ved -30 dB.

Følsomheden er opgivet til moderate 87 dB, impedansen til 6 ohm, som ikke dykker dybere end 4,6 ohm, og den maksimale belastning til 120 watt.

(Foto: Yamaha)

Højttalerne får også et par specialtilpassede gulvstandere. SPS-3000 vejer over 15 kg og er lavet af MDF og gummitræ, med en 6 mm topplade, og leveres med justérbare pigge. Med piggene på er standerne 64,8 cm høje, og bundpladen måler 30 x 40 cm.

NS-3000 kompletterer den nylige lancering af de integrerede forstærkere i premium- og high-end-klassen A-S1200, A-S2200 og A-S3200.

(Foto: Yamaha)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mindre og billigere Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ud, som om Sonos' planlagte Sub Mini bliver nogle måneder forsinket.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend