Search
Generic filters

Yamaha viser at de mener det alvorligt

Den fænomenale NS-5000 får en lillebror.

Vi vidste, at det måtte komme. Med en lang tradition for rigtig gode kvalitetshøjttalere skulle det bare mangle, at der kom flere modeller i kølvandet på NS-5000. High-end-højttaleren, der genetablerede Yamaha som højttalerproducent, ikke bare en erfaren producent af receivere og forstærkere.

(Foto: Yamaha)

For som mange allerede ved, har de også lavet seriøse højttalere i de højere prisklasser. Den mest kendte – i hvert fald for dem, der har levet et stykke tid – er NS-1000, som NS-5000 er løseligt baseret på.

Men Yamaha har lavet mange andre højttalere i premium- og high-end-klassen, der kunne fortjene en moderne version.

(Foto: Yamaha)

NS-3000 er på mange måder sådan en højttaler. Den har ikke en direkte stamfader i en tidligere Yamaha-højttaler, selv om man kan se slægtskabet med NS-5X, NS-10 og især NS-500. Som var en tovejs kompakthøjttaler, dog lidt større end NS-3000.

De nye højttalere anvender samme teknologi som flagskibet NS-5000. Som membranmateriale er der også her brugt zylon, og de har samme 30 mm diskant-enhed som NS-5000, her dog parret med en 16 cm bas-enhed.

(Foto: Yamaha)

Delefilteret, som bl.a. indeholder kondensatorer (MCap Supreme Evo) fra Mundorf i Tyskland, deler ved 2800 Hz.

Diskant-enheden er monteret i Yamahas særlige RS-kammer (Resonance Suppression), som er en kanal formet ikke ulig en trompet bag på enheden, der har sit eget kammer for at dæmpe resonanser. Der er også en akustisk absorbent på indersiden af kabinettet, som dæmper stående bølger, og det er den eneste absorbent i højttaleren.

(Foto: Yamaha)

NS-3000 er relativt kompakt og måler 24,4 x 39,4 x 32,6 cm. En basrefleksport munder ud på bagsiden, og kabinettet er sortlakeret ligesom NS-5000, fordi – som Yamaha siger – lak giver bedre akustiske egenskaber end træfinér. De har også gennemgået samme FEM-analyse, hvor laser bruges til at måle kabinetresonanserne.

(Foto: Yamaha)

Yamaha opgiver frekvensområdet til 39 Hz – 60 kHz, men så er 60 kHz målt ved -10 dB. Diskant-enheden skal kunne gå op til 100 kHz ved -30 dB.

Følsomheden er opgivet til moderate 87 dB, impedansen til 6 ohm, som ikke dykker dybere end 4,6 ohm, og den maksimale belastning til 120 watt.

(Foto: Yamaha)

Højttalerne får også et par specialtilpassede gulvstandere. SPS-3000 vejer over 15 kg og er lavet af MDF og gummitræ, med en 6 mm topplade, og leveres med justérbare pigge. Med piggene på er standerne 64,8 cm høje, og bundpladen måler 30 x 40 cm.

NS-3000 kompletterer den nylige lancering af de integrerede forstærkere i premium- og high-end-klassen A-S1200, A-S2200 og A-S3200.

(Foto: Yamaha)
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Klipsch The Fives

  Vejl.pris 7499 kr Trådløse stereohøjttalere

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre

  Monitor Audio Climate 60

  Vejl.pris 3798 kr Spilleglæden vejer op

  Klipsch AW-525

  Vejl.pris 3999 kr Meget sjov for pengene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.