Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Usynlige ekstrabasser

Kompakthøjttalerne her lover ekstra stor og kraftig lyd, takket være skjulte basenheder på bagsiden. Sig goddag til Atlas i8 fra Antelope Audio.

Skrevet af / 24/07/2023 - 16:07
Usynlige ekstrabasser

Antelope Audio er ikke særlig kendt i hi-fi-branchen, fordi producenten hører til på studiesiden. Og her primært inden for elektronik. De er mest kendt for deres interfaces og konvertere, men de fremstiller også mikrofoner. Og nu desuden højttalere. Målgruppen er primært studieteknikere og musikere, men som vi har erfaret ved flere lejligheder, kan gode studiemonitorer også give fantastiske lydoplevelser hjemme i stuen. 

Det har vi set eksempler på fra både Genelec, JBL og andre.

Dobbelte 8-tommere  – helt sandt!

Atlas i8 er en meget smart studiemonitor. Med en højde på 50 cm er den ikke superkompakt, men det er for at give plads til en generøs 8-tommers basenhed. Det vil sige, i virkeligheden er der to. Der sidder nemlig en basenhed gemt inde i kabinettet, bag den synlige enhed. De to er parallelforbundet, så de fungerer som én enhed. Formålet er at få mere basenergi ud af et lille kabinet. 

I dette tilfælde opgives en basrespons ned til 35 kHz med et maksimalt lydtryk på 117 dB fra en enkelt højttaler. Der kræves ingen forstærker, da alle højtalerenhederne har indbyggede forstærkere med en samlet effekt på 400 watt (200 watt til basserne, 100 watt til såvel mellemtone som diskant).

Antelope Audio Atlas i8 two speakers
Foto: Antelope Audio
Læs også Præcisionsværktøj du kan bruge derhjemme Genelec er først og fremmest kendt for sine højttalere til lydstudier, men 6040R kan også bruges derhjemme.

Koaksialenhed

For at kunne lytte både tæt på og langt væk fra højttaleren er den udstyret med en koaksial mellemtone/diskantenhed. Det betyder, at diskanten på 4 cm (1,5″) sidder i midten af mellemtoneenheden, som måler 14 cm (5,5″). Denne konstruktion giver en mere nøjagtig spredning og dermed en mere ensartet lyd, uanset hvor du sidder i forhold til højttaleren.

Antelope Audio Atlas i8 front & back
Foto: Antelope Audio

Indgange

Højttalerne har analoge XLR- og TRS-indgange (jackstik), begge balancerede. Men også digital XLR-indgang (AES/EBU). En tilsvarende digital udgang bruges til at sammenkoble to højttalere, og du vælger selv, hvilken der er venstre, og hvilken der er højre.

Antelope Audio Atlas i8: Pris og tilgængelighed

Studiehøjttalerne er tilgængelige nu, selv om vi endnu ikke har set dem i danske netbutikker som recordinggear, som fører mærket. 

Prisen er sat til 2.495 euro pr. højttaler. Lad os oversætte det til cirka 19.000 kroner.

Foto: Antelope Audio

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

0
Scroll to Top