Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Trådløse MicroPod-højttalere

Danske Scandyna har pimpet deres MicroPod-højttalere op med trådløs bluetooth-overførsel.

Skrevet af / 04/02/2013 - 13:44
Trådløse MicroPod-højttalere

Navnet på højttalerne er selvfølgelig MicroPod Bluetooth. Med bluetooth-overførsel slipper du både for højtalerkabler og forstærker, og det eneste, du har brug for, er en lydkilde med bluetooth (mobiltelefon, tablet eller computer), foruden strømledning til hver højttaler. Bluetooth er absolut ikke lydmæssigt den bedste måde at overføre lyd på, men det er utvivlsomt den nemmeste og mest universelle. I dette tilfælde synes det derfor fornuftigt.

Scandyna er kendt for deres specielle, hvide højttalere i hårdt plast og gule højttalerelementer i kevlar. Klart inspireret af B&W´s gamle Nautilus-højttalere (der skal vist være en historie her også, som vi ikke er kommet helt til bunds i) og interessant nok også distribueres af Hi-Fi Klubben.

Kabinettet på MicroPod Bluetooth loves at være udviklet med bedst mulig lydgengivelse for øje, ved at reducere stående bølger inde i kabinettet og diffraktioner fra ydre kanter og kabinetflader til et minimum.

Bestykning
Højttalerne, som sælges i par, er bestykket med hver sin ¾-tommers silkedomediskant og en 3-tommers mellemtonebas i kevlar. Kevlar har den fordel, at hver forvrængning, som ikke skal være der, får en modforvrængning og dermed annulleres.

En indbygget Klasse D-forstærker leverer 20 watt. Dette skal være nok til at gengive et præcist lydbillede og en dynamik, ”som normalt høres fra langt større højttalere”.

Alle lydkilder med bluetooth understøttes. Desuden sidder der en 3,5 mm minijakc-indgang på bagsiden til kablet tilslutning af en musikafspiller. Vi vil tro, at denne giver bedst lyd, men kommer næppe til at blive brugt meget af de fleste. Hvad skal man med trådløse højttalere, hvis man ikke har tænkt sig at bruge dem trådløst?

Farver
Højttalerne er tilgængelig i højglasfarverne sort, rød og hvid. Pigge (spikes) af aluminium medfølger for at forhindre vibrationer i at forplante sig til underlaget.

Scandyna MicroPod Bluetooth er tilgængelig hos Hi-Fi Klubben fra februar.

Pris: 1.995,00 kroner

www.hifiklubben.dk

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Sonos vil gøre livet lettere med en ny app

Op til 18 tommer med baskrudt!

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

0
Lyd & Billede
Scroll to Top