TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Tjek KEF’s nye R-højttalere

Den helt nye R-serie fra KEF placerer sig direkte i premiumklassen, men lover næsten high-end-lyd.

De er dygtige hos KEF i England. De behersker lyd så godt, at de får alt fra hovedtelefoner over Bluetooth-højttalere til high-end til at lyde godt. Indimellem pokkers godt. Såsom Reference-serien og LS50 Wireless, for bare at nævne et par eksempler.

Forhåbentlig er KEF’s R-serie ikke nogen undtagelse. For her skulle alt være nyt – fra den tolvtegenerations Uni-Q koaksial-enhed, der anvendes, til kabinetter, delefiltre, terminaler og enheder.

KEF’s Uni-Q-enhed med det nye ophæng. (Foto: KEF)

R-serien – som består af tre gulvstående, en stander-, en væg- og en centerhøjttaler, og kommer i sort, hvid eller valnød – har en redesignet Uni-Q-enhed med en næsten sømløs overgang mellem den ydre membran og den ydre ring, der fungerer som waveguide. Den dæmper diffraktion, reducerer farvning og forvrængning, og giver en mere ensartet spredning af lydbølger over hele frekvensområdet.

KEF R11. (Foto: KEF)

R11

R11 er flagskibet med sin 125 mm store Uni-Q-enhed centralt placeret og flankeret af to 165 mm bas-enheder over og under – fire i alt – der flytter godt med luft og når ned til 26 Hz (-6 dB) i en typisk dagligstue.

KEF R7. (Foto: KEF)

R7

Hvis man synes, at 125 cm højttaler og 40.000 kroner parret er for meget, er den mere kompakte R7 til 26.000 kroner parret nok et bedre valg. Den er udstyret med to bas-enheder i stedet for fire, hvilket både sænker prisen og højden (til 106 cm).

KEF R5. (Foto: KEF)

R5

Den mindste gulvstående, R5, er smallere med 17,5 mod 20 cm og 102 cm i højden, og har to 130 mm bas-enheder. Højttaleren, der koster 19.500 kroner parret, går alligevel ned til 29 Hz (-6 dB) på en god dag i et passende stort rum.

KEF R3. (Foto: KEF)

R3

Den kompakte standerhøjttaler til 12.500 kroner parret har én 165 mm bas og den samme Uni-Q-enhed som de andre i R-serien, og er 42 cm høj (plus standere).

Centerhøjttaleren R2c koster 8.250 kroner, og væghøjttalerne R8a 7.750 kroner.

KEF’s R-serie er i butikkerne i begyndelsen af november 2018.

Uni-Q-enheden. (Foto: KEF)

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.