Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Tætner hullerne i Scansonic L-serien

Den prisvenlige Scansonic L-serie får nye medlemmer. Nu kan du fylde hele stuen med klangfuld lyd, uanset om du er til stereo eller hjemmebiograf.

Skrevet af / 20/12/2023 - 14:50
Tætner hullerne i Scansonic L-serien

Højttalerne i Scansonic L-serien er skabt til at give den bedst mulige lydkvalitet til en meget fornuftig pris. Dette fra en virksomhed, som også står bag nogle af de dyreste højttalere, vi kender til, nemlig Raidho.

L-serien havde allerede tre gulvmodeller på menuen, derudover nogle kompakte modeller, en lækker centerhøjttaler og en 8-tommers subwoofer. De nye højttalere i serien opfylder behovene hos dem, der ønsker større højttalere.

Det drejer sig om den kraftfulde gulvhøjttaler L-20, den tilhørende aktive L-12 SUB-subwoofer og den kapable, men stadig ret kompakte centerhøjttaler L-10.

Scansonic L-20
Foto: Scansonic

Scansonic L-20: Fylder rummet

Den høje L-20 fylder en del, men leverer til gengæld en fyldig og dynamisk lyd ned til 35 Hz – uden subwoofer. Du får tre 6,5-tommers basenheder foruden en dedikeret mellemtone og diskant. Det hele styres af et 3-vejs delefilter.

Læs også Scansonic M-6 Det, der umiddelbart virker som nogle lækre højttalere, lyder i sidste ende tamt.

Skal vi tro Scansonic selv, er resultatet en fantastisk lydoplevelse, uanset om du spiller musik eller ser film. Den neutrale gengivelse skulle være lige så velegnet til musikentusiaster som til filmfans.

Scansonic L-12
Foto: Scansonic

Scansonic L-12 SUB: Mere tryk på bassen

Savner du lidt slagkraft i lyden? Her kommer L-12 SUB med sin 30 cm basenhed. Med en bas, der strækker sig helt ned til 25 Hz.

Hvor andre producenter bruger en billig klasse D-forstærker i deres subwoofere for at opnå størst mulig effekt til den lavest mulige pris, sværger Scansonic til klasse AB-forstærkning. Lyden er så meget bedre, mener de, at de ikke vil springe over, hvor gærdet er lavest, når det gælder lydtrykket.

Med sin lange slaglængde og 200 watt RMS skal L-12 SUB levere en kontrolleret og præcis bas, der komplementerer resten af L-20’s frekvensområde. MDF-kabinettet har fået en ekstra 15 mm frontplade for at reducere uønskede vibrationer og resonanser.

Scansonic L-10
Foto: Scansonic

Scansonic L-10: Diskret centerstemme

Skal du opbygge et surround-system, har du brug for en god centerhøjttaler. Scansonic L-10 er designet til at passe perfekt sammen med de øvrige L-modeller, med den samme 1-tommers diskant og to 5,25-tommers mellemtoneenheder. I modsætning til den mere kompakte L-6, som bruger to 4,5-tommere.

Udformningen af L-10 er kompakt nok til, at den kan placeres under TV-skærmen, men med tilstrækkelig intern volumen til at fungere i større hjemmebiografopsætninger. Der er lagt vægt på klare dialoger og effekter, og designet matcher naturligvis resten af serien.

Scansonic L-20, L12 SUB og L-10: Priser og tilgængelighed

Produkterne er på lager nu, og priserne i euro er som følger:

 • Scansonic L-20  1.995 EUR / par
 • Scansonic L-12 SUB  1.350 EUR / stk.
 • Scansonic L-10  450 EUR / stk.

Mere info: scansonichd.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

Klipsch og Onkyo vil udfordre Sonos

Kig op - der er Sonos!

0
Scroll to Top