Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2023: Soundbars fra LG har rumkalibrering

LG's nye soundbars SC9 og SE6 skal give omsluttende lyd og en række alsidige funktioner.

Skrevet af / 03/01/2023 - 17:01
CES 2023: Soundbars fra LG har rumkalibrering

LG afslører sine nyeste soundbars på CES i Las Vegas, og vi er spændt på hvad de har i ærmet denne gang.

Vi håber virkelig, de har fundet på noget nyt med SC9- og SE6-modellerne, for vi vil ikke bare have ‘okay’ lyd – vi vil have lyd, der drager os ind i filmen – eller får os til at føle, at vi sidder på første række ved en koncert med vores yndlingskunstner.

Når disse soundbars parres med LG’s nye TV’er, dukker nogle nye funktioner op. WOW Orchestra bruger for eksempel alle de to produkters lydkanaler til at skabe et udvidet lydbillede med forbedret højde, dybde og kraft. Vi håber, at det også betyder, at vi kan få lidt ekstra punch og gnist, når vi ser actionfilm eller spiller videospil.

SC9 har subwoofer, SE6 har integreret bas

Den største forskel på de to soundbars er, at du får en trådløs subwoofer med, når du køber SC9, mens den slanke SE6 i stedet har fire slavebasser til at forsøge at genskabe baseffekterne.

Foto: LG

Tre kanaler på toppen

Vi skal heller ikke glemme LG’s Triple Sound Technology. Dette er nemlig de første soundbars på markedet med tre separate topkanaler fra dedikerede højttalerenheder. Dette skal give en mere fuldendt  hjemmebiografoplevelse med nøjagtig lydgengivelse og forbedret klarhed. Ikke mindst ved at kunne trække den vigtige centerkanal længere op i højden, så det ikke lyder, som om det kommer fra under billedet.

Læs også På jagt efter en ny soundbar? Tjek vores top 10-liste! Savner du bedre lyd fra dit tv? Her er de 10 bedste soundbars lige nu!

Derudover har vi Triple Level Spatial Sound Technology (pyha!), som benytter kanalanalyse udført af en 3D-motor, der har kortlagt menneskets hovedform og auditive system til at tilføje et virtuelt mellemlag. Det skulle give os en overbevisende følelse af rum og naturtro lyd, så vi kan føle, at vi er midt i handlingen.

Ikke nok med det, men LG har også inkluderet Triple Sound Optimizer, en funktion, der forbedrer lytteoplevelsen ved hjælp af kunstig intelligens. Derudover kan vi se frem til at opskalere to-kanals stereolyd til omsluttende multikanals surroundlyd, takket være Smart Up-mixeren.

Nul kabelkludder

Vi får også trådløs tilslutning med WOWCAST, som giver os den fordel ikke at skulle have masser af kabler liggende rundt i stuen. Vi elsker at have en ryddelig og velindrettet stue, så det lyder som en drøm. Hvis det fungerer problemfrit i praksis.

Designet på de nye soundbars fremstår også elegant og stilrent og burde passe fint ind i de fleste hjem. Et helt nyt bordbeslag betyder, at soundbaren kan placeres direkte under TV’et, så opsætningen får et visuelt harmonisk udseende..

Rumkalibrering

Vi er også spændte på at høre, hvad LG’s forbedrede AI Room Calibration kan gøre for lydoplevelsen. Denne funktion analyserer forholdene i rummet og tilpasser soundbarens indstillinger for at levere bedre præcision i basområdet. Også frekvensområdet i de forreste kanaler justeres for at forbedre den overordnede balance, klarheden af ​​vokalpræstationer, filmdialogen og præcisionen i ​​lydbilledet.

Sidst men ikke mindst har LG inkluderet sin avancerede AI Sound Pro-funktion i de nye soundbars. Denne funktion lover fremragende lyd til alle typer indhold, uanset om det er film, sportsbegivenheder, spil eller musik. AI Sound Pro analyserer lydsignalet og aktiverer automatisk de bedst egnede indstillinger. Hvis det fungerer efter hensigten, kan dette blive rigtig godt.

Alt i alt ser dette ud til at blive en spændende lancering fra LG, og vi glæder os til at se, hvad vi har i vente. Vi krydser fingre for, at lydkvaliteten lever op til forventningerne!

Om pris og tilgængelighed

Vi vender tilbage med pris og lanceringstidspunkt, når vi ved mere.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Op til 18 tommer med baskrudt!

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

0
Lyd & Billede
Scroll to Top