TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Sony lancerer ny og billigere soundbar

Den nye HT-A3000 lover bl.a. 360 graders surroundsound og flere opgraderingsmuligheder.

forfatter
Publiceret 30/08/2022 - 16:00

Sony er ikke til stede på IFA-messen i år, som de plejer at være, men benytter alligevel lejligheden til at afsløre nogle af efterårets produktnyheder: nærmere bestemt soundbaren HT-A3000!

Den nytilkomne bliver ny entry-level model i Sonys portefølje, under den tidligere lancerede HT-A5000 og topmodellen HT-A7000, som vi tidligere har testet. Og det er tilsyneladende ikke så lidt, Sony har presset ind i den kompakte krabat.

HT A3000 VSE S Force PRO Large
Sony HT-A3000. (Foto: Sony)

Sony HT-A3000: 3.1 kanaler, Dolby Atmos og DTS:X

HT-A3000 benytter en 3.1-opsætning med separate højttalere til front venstre/højre og center. Soundbaren er desuden udstyret med dobbelte basenheder, som skal give en brugbar dyb bas uden at skulle tilslutte separate subwoofere (men der er opgraderingsmuligheder). Sony oplyser også, at soundbaren understøtter moderne lydformater som Dolby Atmos og DTS:X.

HT-A3000 har ikke dedikerede højttalerenheder til højdekanalerne, men bruger i stedet nogle lydmæssige tricks til at simulere dem – ligesom bl.a. Sonos gør på sin Beam gen 2.

HT A3000 size mm Large
Sony HT-A3000 er 95 cm bred, 6.4 cm høj og 12 cm dyb, med et lille display placeret på forsiden. (Foto: Sony)

Kan udvides til fuld surround

Har du ikke nok i de tre kanaler i soundbaren, tilbyder Sony også nogle opgraderingsmuligheder. HT-A3000 kan nemlig udvides med ekstra baghøjttalere. Nærmere betegnet SA-RS5 eller SA-RS3S. Dermed kan du også drage fordel af Sonys egen lydbehandling – den såkaldte 360 Spatial Sound Mapping.

Denne teknik har vi positive erfaringer med på de dyrere HT-A9 højttalere, som vi tidligere har testet: Ved hjælp af indbyggede mikrofoner er soundbaren i stand til at måle sig til den relative placering af baghøjttalerne, og vil derefter simulere såkaldte ‘fantomhøjttalere’, der udvider det oplevede surround-lydbillede. Antallet af ‘fantomhøjttalere’ vil afhænge af, hvilken baghøjttaler du vælger. Så mangler vi bare at teste, hvor godt det fungerer sammen med en lille soundbar som HT-A3000!

HT A3000 wireless speakers option Large
Sony HT-A3000 kan efter ønske udvides med ekstra baghøjttalere og subwoofer. (Foto: Sony)

Mulighed for ekstra bas

Sony HT-A3000 kan også opgraderes med en af Sonys trådløse aktive subwoofere. Du kan for eksempel tilføje den kompakte SA-SW3 (6,5” basenhed/200W) eller den større SA-SW5(7” basenhed + passivt slaveelement/300W).

Fungerer ekstra godt med enkelte Sony TV’er

Sony har også en finesse, der er specielt tilpasset Sonys egne Bravia XR TV-modeller. Ved hjælp af funktionen Acoustic Center Sync kan du bruge TV’ets indbyggede højttalere i kombination med soundbaren og dermed forstærke lyden fra centerkanalen. Erfaringsmæssigt vil dette kunne give en klarere gengivelse af dialog og en bedre sammenhæng mellem det, man hører og ser på skærmen. Tilbage står stadig at høre, hvor godt det fungerer i praksis med HT-A3000.

Pris og tilgængelighed

Sony HT-A3000 kan fås fra oktober 2022 og vil den vejledende pris på 6.000 kr. Samtidig oplyser Sony, at den længe ventede storebror HT-A5000, med en mere omfattende 5.1.2 konfiguration, også bliver tilgængelig i oktober til en pris på 7.500 kr.

Læs også Hvor god er Sonys bedste soundbar? Sonys nye soundbar-flagskib HT-A7000 er spækket med funktioner, der skal give fuldkommen surround-lyd. Men den koster!
blank
Læs også Ny Sonos Beam: Sikke en stor lyd! Sonos Beam var allerede den bedste kompakte soundbar. Med Dolby Atmos er den nye generation endnu bedre.
Sonos Beam Gen2 GeirNordby
Læs også Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Sony A95K lizard
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!
blank

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
blank
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
blank
Dansk tordenbrag FØRSTE TEST: Vestlyd er et nyt højttalermærke med højtråbende ambitioner. Vi har testet topmodellen.
blank
Kan være et pletskud for mange! Endelig en prisbillig Sonos-sub! Sub Mini kan være præcis, hvad du har ventet på.
Rigtig Hi-Fi til småpenge Argon Audio har opdateret sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den kun blevet bedre af.
blank
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.
blank
Ny 700-serie med højttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end højttalerne i 800-serien.
blank
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Følg Lyd & Billede