Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony lancerer ny og billigere soundbar

Den nye HT-A3000 lover bl.a. 360 graders surroundsound og flere opgraderingsmuligheder.

Skrevet af / 30/08/2022 - 16:00
Sony lancerer ny og billigere soundbar

Sony er ikke til stede på IFA-messen i år, som de plejer at være, men benytter alligevel lejligheden til at afsløre nogle af efterårets produktnyheder: nærmere bestemt soundbaren HT-A3000!

Den nytilkomne bliver ny entry-level model i Sonys portefølje, under den tidligere lancerede HT-A5000 og topmodellen HT-A7000, som vi tidligere har testet. Og det er tilsyneladende ikke så lidt, Sony har presset ind i den kompakte krabat.

HT A3000 VSE S Force PRO Large
Sony HT-A3000. (Foto: Sony)

Sony HT-A3000: 3.1 kanaler, Dolby Atmos og DTS:X

HT-A3000 benytter en 3.1-opsætning med separate højttalere til front venstre/højre og center. Soundbaren er desuden udstyret med dobbelte basenheder, som skal give en brugbar dyb bas uden at skulle tilslutte separate subwoofere (men der er opgraderingsmuligheder). Sony oplyser også, at soundbaren understøtter moderne lydformater som Dolby Atmos og DTS:X.

HT-A3000 har ikke dedikerede højttalerenheder til højdekanalerne, men bruger i stedet nogle lydmæssige tricks til at simulere dem – ligesom bl.a. Sonos gør på sin Beam gen 2.

HT A3000 size mm Large
Sony HT-A3000 er 95 cm bred, 6.4 cm høj og 12 cm dyb, med et lille display placeret på forsiden. (Foto: Sony)

Kan udvides til fuld surround

Har du ikke nok i de tre kanaler i soundbaren, tilbyder Sony også nogle opgraderingsmuligheder. HT-A3000 kan nemlig udvides med ekstra baghøjttalere. Nærmere betegnet SA-RS5 eller SA-RS3S. Dermed kan du også drage fordel af Sonys egen lydbehandling – den såkaldte 360 Spatial Sound Mapping.

Denne teknik har vi positive erfaringer med på de dyrere HT-A9 højttalere, som vi tidligere har testet: Ved hjælp af indbyggede mikrofoner er soundbaren i stand til at måle sig til den relative placering af baghøjttalerne, og vil derefter simulere såkaldte ‘fantomhøjttalere’, der udvider det oplevede surround-lydbillede. Antallet af ‘fantomhøjttalere’ vil afhænge af, hvilken baghøjttaler du vælger. Så mangler vi bare at teste, hvor godt det fungerer sammen med en lille soundbar som HT-A3000!

HT A3000 wireless speakers option Large
Sony HT-A3000 kan efter ønske udvides med ekstra baghøjttalere og subwoofer. (Foto: Sony)

Mulighed for ekstra bas

Sony HT-A3000 kan også opgraderes med en af Sonys trådløse aktive subwoofere. Du kan for eksempel tilføje den kompakte SA-SW3 (6,5” basenhed/200W) eller den større SA-SW5(7” basenhed + passivt slaveelement/300W).

Fungerer ekstra godt med enkelte Sony TV’er

Sony har også en finesse, der er specielt tilpasset Sonys egne Bravia XR TV-modeller. Ved hjælp af funktionen Acoustic Center Sync kan du bruge TV’ets indbyggede højttalere i kombination med soundbaren og dermed forstærke lyden fra centerkanalen. Erfaringsmæssigt vil dette kunne give en klarere gengivelse af dialog og en bedre sammenhæng mellem det, man hører og ser på skærmen. Tilbage står stadig at høre, hvor godt det fungerer i praksis med HT-A3000.

Pris og tilgængelighed

Sony HT-A3000 kan fås fra oktober 2022 og vil den vejledende pris på 6.000 kr. Samtidig oplyser Sony, at den længe ventede storebror HT-A5000, med en mere omfattende 5.1.2 konfiguration, også bliver tilgængelig i oktober til en pris på 7.500 kr.

Læs også Hvor god er Sonys bedste soundbar? Sonys nye soundbar-flagskib HT-A7000 er spækket med funktioner, der skal give fuldkommen surround-lyd. Men den koster!
Læs også Ny Sonos Beam: Sikke en stor lyd! Sonos Beam var allerede den bedste kompakte soundbar. Med Dolby Atmos er den nye generation endnu bedre.
Læs også Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Her er årets nye soundbars fra Samsung

- Den nye Sonos-app er elendig

Superbillig højttaler

Nu kan du vælge farve

Quad opgraderer sit flagskib

Trådløs luksus fra Frankrig

Epos vokser

Farverig Burmester-højttaler

Budgethøjttalere fra Q Acoustics

Ny højttalerserie fra DALI

Ny generation med unik model

Soundbar fra Steinway

Scroll to Top