TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony lancerer ny og billigere soundbar

Den nye HT-A3000 lover bl.a. 360 graders surroundsound og flere opgraderingsmuligheder.

forfatter
Publiceret 30/08/2022 - 16:00

Sony er ikke til stede på IFA-messen i år, som de plejer at være, men benytter alligevel lejligheden til at afsløre nogle af efterårets produktnyheder: nærmere bestemt soundbaren HT-A3000!

Den nytilkomne bliver ny entry-level model i Sonys portefølje, under den tidligere lancerede HT-A5000 og topmodellen HT-A7000, som vi tidligere har testet. Og det er tilsyneladende ikke så lidt, Sony har presset ind i den kompakte krabat.

HT A3000 VSE S Force PRO Large
Sony HT-A3000. (Foto: Sony)

Sony HT-A3000: 3.1 kanaler, Dolby Atmos og DTS:X

HT-A3000 benytter en 3.1-opsætning med separate højttalere til front venstre/højre og center. Soundbaren er desuden udstyret med dobbelte basenheder, som skal give en brugbar dyb bas uden at skulle tilslutte separate subwoofere (men der er opgraderingsmuligheder). Sony oplyser også, at soundbaren understøtter moderne lydformater som Dolby Atmos og DTS:X.

HT-A3000 har ikke dedikerede højttalerenheder til højdekanalerne, men bruger i stedet nogle lydmæssige tricks til at simulere dem – ligesom bl.a. Sonos gør på sin Beam gen 2.

HT A3000 size mm Large
Sony HT-A3000 er 95 cm bred, 6.4 cm høj og 12 cm dyb, med et lille display placeret på forsiden. (Foto: Sony)

Kan udvides til fuld surround

Har du ikke nok i de tre kanaler i soundbaren, tilbyder Sony også nogle opgraderingsmuligheder. HT-A3000 kan nemlig udvides med ekstra baghøjttalere. Nærmere betegnet SA-RS5 eller SA-RS3S. Dermed kan du også drage fordel af Sonys egen lydbehandling – den såkaldte 360 Spatial Sound Mapping.

Denne teknik har vi positive erfaringer med på de dyrere HT-A9 højttalere, som vi tidligere har testet: Ved hjælp af indbyggede mikrofoner er soundbaren i stand til at måle sig til den relative placering af baghøjttalerne, og vil derefter simulere såkaldte ‘fantomhøjttalere’, der udvider det oplevede surround-lydbillede. Antallet af ‘fantomhøjttalere’ vil afhænge af, hvilken baghøjttaler du vælger. Så mangler vi bare at teste, hvor godt det fungerer sammen med en lille soundbar som HT-A3000!

HT A3000 wireless speakers option Large
Sony HT-A3000 kan efter ønske udvides med ekstra baghøjttalere og subwoofer. (Foto: Sony)

Mulighed for ekstra bas

Sony HT-A3000 kan også opgraderes med en af Sonys trådløse aktive subwoofere. Du kan for eksempel tilføje den kompakte SA-SW3 (6,5” basenhed/200W) eller den større SA-SW5(7” basenhed + passivt slaveelement/300W).

Fungerer ekstra godt med enkelte Sony TV’er

Sony har også en finesse, der er specielt tilpasset Sonys egne Bravia XR TV-modeller. Ved hjælp af funktionen Acoustic Center Sync kan du bruge TV’ets indbyggede højttalere i kombination med soundbaren og dermed forstærke lyden fra centerkanalen. Erfaringsmæssigt vil dette kunne give en klarere gengivelse af dialog og en bedre sammenhæng mellem det, man hører og ser på skærmen. Tilbage står stadig at høre, hvor godt det fungerer i praksis med HT-A3000.

Pris og tilgængelighed

Sony HT-A3000 kan fås fra oktober 2022 og vil den vejledende pris på 6.000 kr. Samtidig oplyser Sony, at den længe ventede storebror HT-A5000, med en mere omfattende 5.1.2 konfiguration, også bliver tilgængelig i oktober til en pris på 7.500 kr.

Læs også Hvor god er Sonys bedste soundbar? Sonys nye soundbar-flagskib HT-A7000 er spækket med funktioner, der skal give fuldkommen surround-lyd. Men den koster!
Læs også Ny Sonos Beam: Sikke en stor lyd! Sonos Beam var allerede den bedste kompakte soundbar. Med Dolby Atmos er den nye generation endnu bedre.
Sonos Beam Gen2 GeirNordby
Læs også Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Sony A95K lizard
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste højttaler En af de lækreste high-end højttalere, vi kender til, har fået sin arvtager.
lbpluss
HomePod er det nye anlæg Den større HomePod-højttaler er virkelig engagerende at lytte til, når den ikke lytter til dig.
lbpluss
Komplet stereoanlæg til det lille rum Større trådløs JBL-højttaler.
lbpluss
Musikalsk hyldest til Italiens violinbyggere Sonus faber fornyr Homage-serien.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Følg Lyd & Billede