Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sonos Roam er lige til at bære

Nu kan du tage Sonosanlægget med i lommen - og tage musikken fra den bærbare højttaler med hjem på stuehøjttaleren.

Skrevet af / 09/03/2021 - 22:00
Sonos Roam er lige til at bære

Sonos’ multirumshøjttalere er populære, ikke mindst på grund af deres brugervenlighed, men de har hidtil kun været til hjemmebrug, selv om firmaet dog har udvidet territoriet med terrassen og haven med Sonos Outdoor og Sonos Move.

Nu tager Sonos springet ud i den store verden – og konkurrencen med UE, JBL og utallige andre – med en håndbærbar højttaler, kaldet Sonos Roam.

Roam kører på Sonos-systemet via WiFi og skifter automatisk til Bluetooth, når man tager den med ud. Når højttaleren er stationær, tilpasser den selv sin lyd efter omgivelsernes akustik. Sonos Roam vejer under et halvt kilo, og er lidt mindre end en vandflaske. Altså omtrent samme dimensioner som JBL Flip og UE Boom. Med fuld IP67-beskyttelse kan den tages med overalt – også i poolen, når vejr og virus igen tillader det.

Det, der adskiller Sonos Roam fra flertallet af bærbare højttalere, er integrationen med firmaets stationære højttalere. Når man kommer hjem, bliver højttaleren automatisk en del af husets multirumssystem, og den lyd, som man var i gang med at høre på den bærbare højttaler, kan med et tryk på en knap overføres til den nærmeste Sonos-højttaler i huset. Også selv om det var en Bluetooth-kilde, som man ikke normalt kan høre på Sonos. Det er i hvert fald, hvad vi fik at vide på den hemmelige pressevisning forud for introduktionen i dag.

Roam kan stemmestyres med Google Assistant og på engelsk med Amazon Alexa. I følge Sonos kan man bruge de samme streamingtjenester på Roam som på de øvrige Sonos-produkter. Om det kommer til at fungere lige så gnidningsfrit ved bærbar brug, som vi er vant til på de stationære, er vi lidt spændte på.

Sonos Roam er på størrelse med en vandflaske – og andre populære Bluetooth-højttalere. (Foto: Sonos)

Lanceringen af Sonos Roam må nok være årets mindst overraskende nyhed i lydverdenen, da nyheden har været lækket i mange medier. Men nu er det altså officielt. Vi vender tilbage med en test, så snart vi kan lægge hånd på et eksemplar.

De tekniske data er, som vanligt for bærbare højttalere, sparsomme, men vi får dog at vide, at der er to højttalerenheder i Roam, en diskantenhed og en oval bas/mellemtone, og at de drives af hver sin klasse H-forstærker. Batteritiden er opgivet til 10 timer, og der er både kablet og trådløs opladning. Mod en merpris. Der medfølger kun et USB-kabel til opladning i kassen.

Tilgængelighed og pris

Sonos Roam kan købes fra den 20. april til 1.349 kroner, og den kan forudbestilles på sonos.com fra i dag.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

Rauna er tilbage

0
Lyd & Billede
Scroll to Top