TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: UE Boom 2

Musik i halvlitermål

UE Boom er blevet en klassiker blandt små, bærbare Bluetooth-højttalere. Boom 2 har derfor en tung arv at løfte.

forfatter
Publiceret 05/01/2016 - 06:00
Lyd & Billede mener
Lækkert design, kompakt størrelse og en lyd, der faktisk er god nok til, at man kan lytte til musik. Nu endda også i vandkanten.
Dybbas og stereo må du kigge i vejviseren efter. Og prisen er i den pebrede ende. Ingen NFC eller aptX-understøttelse.
Specifikationer
  • Elementer: 2 x 4 cm fuldtone, 2 x 5 cm slavebas
  • Indgange: Bluetooth 4.0, 3,5 mm stereo mini-jack
  • Batteritid: Op til 15 timer
  • Mål og vægt: 18 x 6,7 cm / 548 g

Boom fra Ultimate Ears er en af de mest roste kompakte Bluetooth-højttalere på markedet. Den oprindelige UE Boom kom for to år siden og blev et stort hit takket være fremragende lyd i en praktisk indpakning til en rimelig pris. Siden er serien blevet udvidet med mindre og større modeller efter samme recept.

Nu har Logitech-ejede UE så opdateret modellen og udsendt Boom 2. De to modeller ligner hinanden så meget, at man næsten skal have forstørrelsesglasset frem for at opdage forskellene. Det vævede stof, der omgiver højttaleren, er blevet lidt tættere i vævningen, men ellers ligner UE Boom 2 forgængeren på en prik.

Størrelsen er fortsat som en halvliters dåseøl, hvilket betyder, at højttaleren passer til flaskeholderen på cyklen og de fleste kopholdere.

UE Boom har sin egen betjenings-app (iOS og Android), der kan bruges til opdatering af firmware, indstilling af equalizer, vækkeur og til at parre to styk i stereo. App’en opdateres hyppigt, og UE har løbende tilføjet smarte funktioner.

 

Den holder vand

En af de få svage sider, som vi kunne sætte en finger på i testen af den oprindelige Boom, var at lydindgangen og Micro USB-porten til opladning ikke var beskyttet mod vand. Det er der rådet bod på nu. De to indgange, der sidder i bunden af højttaleren, er dækket med gummiklapper, så der ikke kan trænge vand ind.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Hele højttaleren er ved samme lejlighed blevet gjort fuldkommen vand- og støvtæt (IP67), så den kan tages med overalt – også under vand, så længe dybden ikke overstiger en halv meter.

Det er også lykkedes at skrue lidt op for lyden. Den gamle UE Boom leverede et maksimalt lydtryk på 88 dB på en meters afstand, hvilket var imponerende. Men på Boom 2 når lydtryksmåleren op på 92 dB, før maksimumgrænsen er nået. Skal man arbejde ved det lydtryk i mere end to timer, er høreværn et lovkrav!

 

Lydkvalitet

Det, der gjorde forgængeren til et hit, var en lydkvalitet – især i mellemtonen – der langt overgik de fleste andre trådløse rejsehøjttalere. Den del er heldigvis bevaret. Lyden er stadig åben og velopløst, og rækker langt længere end til at høre radioavis på kontoret. Dybbas er der selvfølgelig ikke noget af, og luften i toppen er begrænset. Men alt mellem de to ekstremer er til gengæld i orden.

Der er masser af konkurrenter, men få er lydmæssigt så vellykkede som UE Boom 2. Om valget skal falde på den eller på Sony SRS-X33, der fik prisen som Årets Bedste bærbare trådløse højttaler, kommer i sidste ende an på, om man vil have sin rejselyd rund eller firkantet. Boom 2 har dog en fordel i vedvarende god support med hyppige opdateringer og en fremragende betjenings-app.

 

Konklusion

På et marked, hvor butikshylderne bugner af små, robuste rejsehøjttalere, klarer UE Boom 2 at bevare sin position. Alle de gode egenskaber fra den første udgave er intakte, og ekstra finesser i form af bedre vandtæthed og lidt højere lydstyrke betyder, at den trods en forholdsvis høj pris fortsat er et af de allerbedste bud, når musikken skal tages med på tur.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Sonos: Alle rygterne var sande! Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.
Vanvittig råt fra KEF Jeg er ligeglad med, om det er rock eller klassisk, du hører. Disse højttalere af en anden verden ryster din krop igennem og giver dine ører den fineste massage.
Steinway Lyngdorf indleder badesæsonen Steinway & Sons Marine Speaker er luksuslyd til vandige omgivelser.
Præcisionsværktøj du kan bruge derhjemme Genelec er først og fremmest kendt for sine højttalere til lydstudier, men 6040R kan også bruges derhjemme.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend