Nyhed

Sonos Arc, Beam og Playbar får DTS-lyd

God nyhed til Sonos-ejere: Endelig får deres soundbars understøttelse af DTS surround-sound.
forfatter

Sonos’ soundbars understøtter en række populære lydformater fra Dolby. Understøttelse af DTS-lyd, som er meget brugt på DVD, Blu-ray osv., har derimod længe glimret ved sit fravær. Men det bliver der lavet om på nu!

Sonos S2-app’en har netop fået en vigtig opdatering, og en af nyhederne er netop afkodning af DTS Digital Surround. De mere moderne DTS-HD- og DTS:X-formater er derimod ikke nævnt.

Sonos-produkter får DTS-lyd

Opdateringen gælder Sonos Arc, Beam (Gen 2), Beam (Gen 1), Playbar, Playbase og Amp, der alle kører på S2-platformen. Man vil så se et bekræftende DTS-symbol i Sonos-app’en, når indhold streames med DTS Digital Surround.

Ud over DTS-opdateringen får de bærbare højttalere Roam og Move en ny batterisparende indstilling. Når den er slået til i Sonos-app’en, slukkes den bærbare højttaler automatisk efter 30 minutters inaktivitet. Så vil Move angiveligt holde batteri i op til 30 dage, mens Roam holder batteri i op til 70 dage. Når batteribesparelse er aktiveret, skal højttalerne tændes fysisk med On-knappen.

EQ-indstillinger er en anden nyhed: Apple iOS-brugere, der streamer musik, vil kunne justere diskant, bas og Loudness direkte via Spiller nu-skærmen i Sonos-app’en. Denne funktion bliver tilgængelig for Android-brugere på et senere tidspunkt.

Sonos-brugere kan finde opdateringen i Sonos-app’en (Indstillinger > System > Systemopdateringer > Søg efter opdateringer).

Sonos nævner også, at understøttelse af Dolby Atmos Music og Amazon Music Ultra HD er lige om hjørnet.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.