Skotsk højttaler med sportstuning

Fyne Audio har sendt en specialtunet udgave af en af sine standardhøjttalere på gaden.
Annonce
Annonce
forfatter

Skotske Fyne Audio har lavet en specialudgave af en af sine populære højttalere, der efter distributøren Medlyds udsagn svarer til, når Mercedes opgraderer sine biler til AMG-modeller med en voldsomt kraftig motor og et opstrammet karrosseri.

For at fortsætte bilanalogierne har Fyne Audio taget karrosseriet – det vil sige kabinetterne – fra den almindelige F502, og så er motoren – altså højttalerenhederne – hentet fra storebroren F702. Og opstramningen under karrosseriet – kabinetterne – er sket ved at anvende nogle af de dyre delefilterkomponenter og den avancerede basrefleksport fra F700-serien.

Resultatet hedder Fyne Audio F502SP, og den er bestykket med en 8” IsoFlare koaksialenhed med magnesiumdiskant, neodymiummagnet og multifiber bas/mellemtone. Derudover en ren 8” multifiber basenhed.
Enhederne er placeret i et refleksafstemt kabinet med Fyne Audios egenudviklede BassTrax refleksport, der er konstrueret, så den minimerer stående bølger mest muligt.

F502SP fås i to forskellige finish: Højglans hvid eller sort koster 32.990 kr. for et sæt, mens udgaven med ægte finer i højglans valnød koster 37.990 kr. sættet.

 

Fakta:
Dimensioner (HxBxD): 110 cm x 33,8 cm x 38 cm
Vægt: 30,4 kg
Delefrekvenser: 250Hz & 1,7 kHz
Følsomhed: 92 dB
Frekvensområde: 30 Hz – 34 kHz
Impedans: 8 ohm
medlyd.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Op til 2 terabyte lagring og 2800 MB/s hastighed.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Skal udfordre Volkswagen og Skoda.
LG Display tilbyder flere nye OLED-skærmstørrelser i 2021, deriblandt en længe ventet 42-tommer. Spørgsmålet er, hvilken af TV-producenterne der først bider på.