Nyhed

Skotsk højttaler med sportstuning

Fyne Audio har sendt en specialtunet udgave af en af sine standardhøjttalere på gaden.
forfatter

Skotske Fyne Audio har lavet en specialudgave af en af sine populære højttalere, der efter distributøren Medlyds udsagn svarer til, når Mercedes opgraderer sine biler til AMG-modeller med en voldsomt kraftig motor og et opstrammet karrosseri.

For at fortsætte bilanalogierne har Fyne Audio taget karrosseriet – det vil sige kabinetterne – fra den almindelige F502, og så er motoren – altså højttalerenhederne – hentet fra storebroren F702. Og opstramningen under karrosseriet – kabinetterne – er sket ved at anvende nogle af de dyre delefilterkomponenter og den avancerede basrefleksport fra F700-serien.

Resultatet hedder Fyne Audio F502SP, og den er bestykket med en 8” IsoFlare koaksialenhed med magnesiumdiskant, neodymiummagnet og multifiber bas/mellemtone. Derudover en ren 8” multifiber basenhed.
Enhederne er placeret i et refleksafstemt kabinet med Fyne Audios egenudviklede BassTrax refleksport, der er konstrueret, så den minimerer stående bølger mest muligt.

F502SP fås i to forskellige finish: Højglans hvid eller sort koster 32.990 kr. for et sæt, mens udgaven med ægte finer i højglans valnød koster 37.990 kr. sættet.

 

Fakta:
Dimensioner (HxBxD): 110 cm x 33,8 cm x 38 cm
Vægt: 30,4 kg
Delefrekvenser: 250Hz & 1,7 kHz
Følsomhed: 92 dB
Frekvensområde: 30 Hz – 34 kHz
Impedans: 8 ohm
medlyd.dk

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.