TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rygterne talte sandt: Ny soundbar og stemmestyring fra Sonos

Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.

forfatter
Publiceret 11/05/2022 - 22:05

Rygterne om Sonos har svirret på det seneste. Nogle har handlet om en ny og billigere soundbar med kodenavnet “Fury..” Andre har fortalt, at Sonos var på vej med sin egen stemmestyring. Det var selvfølgelig bare ubekræftede rygter… Men de var alle sammen sande!

Sonos har her til aften meldt ud, at der ganske rigtigt kommer en ny soundbar med navnet Sonos Ray. Den lille nye vil være i handelen fra d. 7. juni i det meste af verden. Herunder også Danmark og alle de nordiske lande. Prisen bliver 2.249 kroner. Vi er altså helt nede i den billigste ende af markedet.

Du kan derfor glemme alt om Dolby Atmos og snedige virtuelle surroundsystemer med mange enheder, der peger i alle retninger. Der er to bas/mellemtone-enheder og to diskanter, hver af dem drevet af sin egen klasse D-forstærker. Hvilket sandsynligvis er bedre, end hvad der sidder i ni ud af 10 TV’er.

Størrelsen på højttalerenhederne og forstærkereffekten oplyser Sonos, traditionen tro, intet om. Men hele soundbaren måler 55,9 cm. i bredden og vejer lige under 2 kg.

ray close up
Ray er navnet på Sonos’ nye soundbar til økonomisk stærkt bevidste kunder. (Foto: Sonos)

Stemmestyring – i USA

Og det er ligeledes sandt, at Sonos har lavet sin egen stemmesstyring. Her var også navnet korrekt gættet, nemlig Sonos Voice Control. Stemmestyringen skulle i følge Sonos selv være mere logisk og tættere på normalt sprog. Den knap så gode nyhed er, at vi indtil videre skal kigge langt efter at få adgang til den. Sonos Voice Control lanceres foreløbig kun i USA d. 1. juni. Frankrig følger efter. Der er heller intet, der tyder på, at vi får adgang til at tale dansk til Sonos i nogen forudsigelig fremtid. Som det ser ud lige nu, er der lavet stemmestyring og -svar på amerikansk, spansk og fransk. Pardon?!

På den anden side ville de færreste Skandinaviske brugere alligevel kunne få musikken til at spille i højttalerne, selv om servicen var tilgængelig. I skrivende stund understøttes nemlig kun Sonos Radio, Amazon Music, Apple Music, Deezer og Pandora. Men altså hverken Tidal eller Spotify.

Sonos Roam i farver

Sidst, men også mindst, er der nyt omkring Sonos’ bærbare trådløse højttaler, Sonos Roam. Ud over sort og hvid vil den fremover også kunne købes i blå, grøn og rød. De nye farvevarianter er tilgængelige med det samme. Prisen bliver 1.499 kroner.

roam full lineup
Sonos Roam vil fremover kunne købes i fem farver. (Foto: Sonos)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Yamaha præsenterer trådløs high-end-forstærker og ny gulvhøjttaler Superspændende integreret forforstærker med streaming og DAC.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Sådan nogle har du næppe set før Estelons flagskibshøjttalere er virkelig ekstreme.
Dybbas som du aldrig har hørt det før Sandsynligheden for, at du har hørt om eller ligefrem hørt Kerr, er minimal. Det bør du gøre noget ved.
Audiovectors QR-serie udvides med den store QR7 En større og sejere højttaler til store rum og til alle, der elsker bas.
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend