TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rygterne talte sandt: Ny soundbar og stemmestyring fra Sonos

Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.

forfatter
Publiceret 11/05/2022 - 22:05

Rygterne om Sonos har svirret på det seneste. Nogle har handlet om en ny og billigere soundbar med kodenavnet “Fury..” Andre har fortalt, at Sonos var på vej med sin egen stemmestyring. Det var selvfølgelig bare ubekræftede rygter… Men de var alle sammen sande!

Sonos har her til aften meldt ud, at der ganske rigtigt kommer en ny soundbar med navnet Sonos Ray. Den lille nye vil være i handelen fra d. 7. juni i det meste af verden. Herunder også Danmark og alle de nordiske lande. Prisen bliver 2.249 kroner. Vi er altså helt nede i den billigste ende af markedet.

Du kan derfor glemme alt om Dolby Atmos og snedige virtuelle surroundsystemer med mange enheder, der peger i alle retninger. Der er to bas/mellemtone-enheder og to diskanter, hver af dem drevet af sin egen klasse D-forstærker. Hvilket sandsynligvis er bedre, end hvad der sidder i ni ud af 10 TV’er.

Størrelsen på højttalerenhederne og forstærkereffekten oplyser Sonos, traditionen tro, intet om. Men hele soundbaren måler 55,9 cm. i bredden og vejer lige under 2 kg.

ray close up
Ray er navnet på Sonos’ nye soundbar til økonomisk stærkt bevidste kunder. (Foto: Sonos)

Stemmestyring – i USA

Og det er ligeledes sandt, at Sonos har lavet sin egen stemmesstyring. Her var også navnet korrekt gættet, nemlig Sonos Voice Control. Stemmestyringen skulle i følge Sonos selv være mere logisk og tættere på normalt sprog. Den knap så gode nyhed er, at vi indtil videre skal kigge langt efter at få adgang til den. Sonos Voice Control lanceres foreløbig kun i USA d. 1. juni. Frankrig følger efter. Der er heller intet, der tyder på, at vi får adgang til at tale dansk til Sonos i nogen forudsigelig fremtid. Som det ser ud lige nu, er der lavet stemmestyring og -svar på amerikansk, spansk og fransk. Pardon?!

På den anden side ville de færreste Skandinaviske brugere alligevel kunne få musikken til at spille i højttalerne, selv om servicen var tilgængelig. I skrivende stund understøttes nemlig kun Sonos Radio, Amazon Music, Apple Music, Deezer og Pandora. Men altså hverken Tidal eller Spotify.

Sonos Roam i farver

Sidst, men også mindst, er der nyt omkring Sonos’ bærbare trådløse højttaler, Sonos Roam. Ud over sort og hvid vil den fremover også kunne købes i blå, grøn og rød. De nye farvevarianter er tilgængelige med det samme. Prisen bliver 1.499 kroner.

roam full lineup
Sonos Roam vil fremover kunne købes i fem farver. (Foto: Sonos)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste højttaler En af de lækreste high-end højttalere, vi kender til, har fået sin arvtager.
lbpluss
HomePod er det nye anlæg Den større HomePod-højttaler er virkelig engagerende at lytte til, når den ikke lytter til dig.
lbpluss
Komplet stereoanlæg til det lille rum Større trådløs JBL-højttaler.
lbpluss
Musikalsk hyldest til Italiens violinbyggere Sonus faber fornyr Homage-serien.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Følg Lyd & Billede