Search
Generic filters

Nye enheder og delefiltre skal give bedre lyd

Contours i-serie er ny både udvendig og indvendig.

Det er efterhånden fire år siden, vi dryssede seks stjerner ud over Dynaudio Contour 20. Senere testede vi også flagskibet i serien, Contour 60, og de var længe blandt vores referencehøjttalere.

Nu har Contour-serien fået en omfattende opgradering, hvor stort set alt det tekniske er ændret. De ligner forgængerne fra 2016, men 2020-modellerne skal ifølge Dynaudio være endnu bedre.

(Foto: Dynaudio)

Opgraderingerne gælder alle modeller, der er udviklet i Dynaudios Jupiter-målelaboratorium: Kompakthøjttaleren Contour 20, den slanke gulvstående Contour 30, flagskibet Contour 60 og centerhøjttaleren Contour 25.

Nu hedder de Contour i – i for “improved”, kunne man tro, og det tyder de omfattende opgraderinger på, at de også er.

(Foto: Dynaudio)

Nye enheder

Alle modeller får den nye Esotar2i, en diskant-enhed med den samme Hexis-resonansdæmper, som debuterede på high-end-serien Confidence. Enheden har fået et større bagkammer, der giver en fladere frekvensrespons og lavere forvrængning.

(Foto: Dynaudio)

Bas-enhedernes kurv har fået Dynaudios nye Nomex-struktur, og den store Contour 60i har fået helt nye bas-enheder med kraftigere magneter, en ny svingspole med glasfiberkerne og strammere og kraftigere bas som resultat.

Mellemtonen i C 60i er den samme som før, men her er den monteret i en ny, dæmpet kabinetplade.

(Foto: Dynaudio)

Bedre delefiltre

Delefiltrene på Contour 20i, 30i og centerhøjttaleren 25Ci er blevet opgraderet, så de passer til de nye enheder, og Dynaudio opdagede, at de ikke længere havde brug for impedanskorrektion i delefilteret, og har fjernet det.

I Contour 60i er hele delefilteret erstattet af et nyt, forenklet delefilter. Her er delefrekvensen på basserne flyttet til 300 Hz, og højttalernes frekvensrespons er fladere fra bas til mellemtone.

Blandt de ændringer, man ikke kan se, er ny dæmpning indvendig, og blandt dem, man kan se, er nye finishes: En valnødfinér, en lakeret grå egefinér og en dybsort højglanslak.

Contour i-serien er allerede klar til bestilling hos udvalgte forhandlere.

(Foto: Dynaudio)

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Harman Kardon Citation Tower

  Vejl.pris 19999 kr Tårnhøj bekvemmelighed

  Elipson Legacy 3210

  Vejl.pris 19999 kr Små franske delikatesser

  Klipsch The Fives

  Vejl.pris 7499 kr Trådløse stereohøjttalere

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.