TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nye enheder og delefiltre skal give bedre lyd

Contours i-serie er ny både udvendig og indvendig.

forfatter
Publiceret 24/04/2020 - 08:23

Det er efterhånden fire år siden, vi dryssede seks stjerner ud over Dynaudio Contour 20. Senere testede vi også flagskibet i serien, Contour 60, og de var længe blandt vores referencehøjttalere.

Nu har Contour-serien fået en omfattende opgradering, hvor stort set alt det tekniske er ændret. De ligner forgængerne fra 2016, men 2020-modellerne skal ifølge Dynaudio være endnu bedre.

(Foto: Dynaudio)

Opgraderingerne gælder alle modeller, der er udviklet i Dynaudios Jupiter-målelaboratorium: Kompakthøjttaleren Contour 20, den slanke gulvstående Contour 30, flagskibet Contour 60 og centerhøjttaleren Contour 25.

Nu hedder de Contour i – i for “improved”, kunne man tro, og det tyder de omfattende opgraderinger på, at de også er.

(Foto: Dynaudio)

Nye enheder

Alle modeller får den nye Esotar2i, en diskant-enhed med den samme Hexis-resonansdæmper, som debuterede på high-end-serien Confidence. Enheden har fået et større bagkammer, der giver en fladere frekvensrespons og lavere forvrængning.

(Foto: Dynaudio)

Bas-enhedernes kurv har fået Dynaudios nye Nomex-struktur, og den store Contour 60i har fået helt nye bas-enheder med kraftigere magneter, en ny svingspole med glasfiberkerne og strammere og kraftigere bas som resultat.

Mellemtonen i C 60i er den samme som før, men her er den monteret i en ny, dæmpet kabinetplade.

(Foto: Dynaudio)

Bedre delefiltre

Delefiltrene på Contour 20i, 30i og centerhøjttaleren 25Ci er blevet opgraderet, så de passer til de nye enheder, og Dynaudio opdagede, at de ikke længere havde brug for impedanskorrektion i delefilteret, og har fjernet det.

I Contour 60i er hele delefilteret erstattet af et nyt, forenklet delefilter. Her er delefrekvensen på basserne flyttet til 300 Hz, og højttalernes frekvensrespons er fladere fra bas til mellemtone.

Blandt de ændringer, man ikke kan se, er ny dæmpning indvendig, og blandt dem, man kan se, er nye finishes: En valnødfinér, en lakeret grå egefinér og en dybsort højglanslak.

Contour i-serien er allerede klar til bestilling hos udvalgte forhandlere.

(Foto: Dynaudio)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Samsungs bedste soundbar på testbænken En af vores yndlings-soundbars er tilbage i en opdateret version. Samsung HW-Q995B giver fantastisk lyd til film!
Mindre og billigere Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ud, som om Sonos' planlagte Sub Mini bliver nogle måneder forsinket.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend