TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nye conceptmodeller fra Q Acoustics

Med Concept 30, 50 og 90 er Q Acoustics i en prisklasse, hvor de fleste kan være med.

forfatter
Publiceret 09/10/2021 - 07:00

Britiske Q Acoustics udvider nu sin Concept-serie af højttalere til stereo og hjemmebio. Denne gang er vi prismæssigt i et forholdsvis tilgængeligt prisleje, men Q Acoustics lover, at de nye modeller har arvet flere af teknologierne fra topmodellen Concept 500. Det gælder blandt andet “Gelcore”-kabinetter, der er bygget som en sandwichkonstruktion med flere lag træ, adskilt af et geleagtigt mellemlag, der dæmper kabinetvibrationer.

Læs også Q Acoustics Concept 500 Q Acoustics sprænger sit budget-image med et slagskib af en topmodel.

Både 5″ bas/mellemtoneenheden og diskanten på 25 mm er konstrueret specielt til de tre nye modeller, Concept 30, 50 og 90. Enhederne er monteret på en stiv 3 mm aluminiumsbaffel, der igen er fastgjort til kabinettet.

Concept 50 er en velvoksen gulvhøjttaler. (Foto: Q Acoustics)

Concept 50 er en slank gulvhøjttaler på godt en meter i højden og med to 5″ bas/mellemtonenheder i D’Appolito-konfiguration over og under diskanten.

Concept 30 er en kompakt standermodel. (Foto: Q Acoustics)

Concept 30 er en kompakt tovejs standerhøjttaler med en enkelt bas/Mellemtonenenhed og samme diskant. Og centerhøjttalreren Concept 90 gør det muligt at bruge højttalerne i et hjemmebiosystem.

Med en pæn følsomhed (ca. 90 dB på Concept 50 og Concept 90 og 87 dB på Concept 30) samt en impedans, der kun lige akkurat dykker under 4 ohm, burde højttalerne være forholdsvis nemme at drive – også for mindre muskelsvulmende forstærkere og receivere.

Concept 90 fuldender serien med en centerhøjttaler til hjemmebiofolket. (Foto: Q Acoustics)

Pris og tilgængelighed:
Concept 30 koster 8.999 kroner for et sæt. Concept 50 koster 19.499 kroner parret, imens centerhøjttaleren Concept 90 koster 6.499 kroner. Et hjemmebiosystem med alle ovenstående modeller plus en aktiv subwoofer, QB12, kan købes til 40.999 kroner. Højttalerne er kan købes fra slutningen af oktober.

Q Acoustics

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Følg Lyd & Billede