TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny Reference II-serie fra Klipsch

En ny, mere hårdtslående generation af Klipschs Reference-højttalere er på vej.

forfatter
Publiceret 05/04/2022 - 22:37

Klipsch er et særdeles populært mærke i hi-fi- og hjemmebiokredse, og den traditionsrige Reference-serie er en stor del af grunden til netop det.

Med høj følsomhed og effekttolerance har disse højttalere evnen til at spille højere og renere end det meste andet i deres prisklasse. Det har gjort Reference-serien til et populært valg til alt fra kompakte stereoanlæg til fuldblods hjemmebio-opsætninger. Og nu er arvtagerne på vej!

Læs også Helt vanvittig hjemmebiolyd Klipsch Cinema 1200 forvandler stuen til et inferno af lyd! Magen til soundbar findes vel næppe, men den er ikke lige god til alt.
Klipsch Cinema 1200 SPREAD

Klipsch Reference II

Den nye Reference II-serie fra Klipsch indeholder ti modeller: Alt fra relativt små kompakthøjttalere til store gulvstående tårne – og centerkanal og subwoofer, ikke at forglemme. Oven i det hele kommer der også et sæt Atmos surround-/højdekanaler.

Alle højttalerne har fået en række opgraderinger, tekniske såvel som kosmetiske. Først og fremmest har de fået nye og større Tractrix-diskanthorn med en mere jævn udformning, der skal give bredere spredning og større båndbredde end tidligere. Inde i hornet sidder en kompressions-driver af aluminium.

De kobberfarvede TCP bas/mellemtone-enheder henter meget teknologi fra den dyrere Reference Premiere-serie. Forbedrede delefiltre skal også være på opgraderingslisten.

Udvendig har højttalerne fået en ansigtsløftning med bl.a. skjulte magnetfæster til stoffronterne, hvor sidstnævnte også har fået en slankere profil. Kabinetterne er lavet af MDF med indvendig afstivning, Tractrix-basrefleksport og finish i vinyl-træimitation.

Skjermbilde 2022 04 05 kl. 13.52.17
Den nye Reference II-serie har fået opgraderede højttalerenheder og et renere look. Men ser stadig ud som Klipsch! (Foto: Klipsch)

Priser og tilgængelighed

Den nye Klipsch Reference-serie består af tre gulvstående modeller (R-605FA, R-800F og R-600F), to kompakthøjttalere (R-50M og R-40M), to centerhøjttalere (R-50C og R-30C), en Dolby Atmos Elevation/surround-højttaler (R-40SA) og to aktive subwoofere (R-121SW og R-101SW).

De nye modeller forventes i butikkerne i løbet af april.

Vejledende priser
  • Klipsch R-40M kompakthøjttaler: 2.299 kr./par
  • Klipsch R-50M kompakthøjttaler: 2.699 kr./par
  • Klipsch R-600F gulvhøjttaler: 3.799 kr./par
  • Klipsch R-800F gulvhøjttaler: 4.999 kr./par
  • Klipsch R-605FA gulvhøjttaler m. Atmos-højdekanaler: 5.999 kr./styk
  • Klipsch R-40SA Dolby Atmos/surround: 3.399 kr./par
  • Klipsch R-30C centerkanal: 2.999 kr./styk
  • Klipsch R-50C centerkanal: 2.299 kr./styk
  • Klipsch R-101SW subwoofer: 4.299 kr./styk
  • Klipsch R-121SW subwoofer: 4.999 kr./styk

Den nye Reference-serie blev vist frem første gang under CES-messen i Las Vegas i januar. Se mere derfra i videoen herunder:

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Musikalsk hyldest til Italiens violinbyggere Sonus faber fornyr Homage-serien.
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Nakamichi vækker dragen til live! Soundbaren har i alt 21 kanaler og Dolby Atmos surround.
Tjek den heftige JBL-soundbar Bar 1300 er JBL's hidtil bedste og mest avancerede soundbar, som skal give os ægte biograffølelse derhjemme.
LG's soundbars tilpasses rummet LG's nye soundbars SC9 og SE6 skal give omsluttende lyd og en række alsidige funktioner.
Følg Lyd & Billede