TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny Reference II-serie fra Klipsch

En ny, mere hårdtslående generation af Klipschs Reference-højttalere er på vej.

forfatter
Publiceret 05/04/2022 - 22:37

Klipsch er et særdeles populært mærke i hi-fi- og hjemmebiokredse, og den traditionsrige Reference-serie er en stor del af grunden til netop det.

Med høj følsomhed og effekttolerance har disse højttalere evnen til at spille højere og renere end det meste andet i deres prisklasse. Det har gjort Reference-serien til et populært valg til alt fra kompakte stereoanlæg til fuldblods hjemmebio-opsætninger. Og nu er arvtagerne på vej!

Læs også Helt vanvittig hjemmebiolyd Klipsch Cinema 1200 forvandler stuen til et inferno af lyd! Magen til soundbar findes vel næppe, men den er ikke lige god til alt.
Klipsch Cinema 1200 SPREAD

Klipsch Reference II

Den nye Reference II-serie fra Klipsch indeholder ti modeller: Alt fra relativt små kompakthøjttalere til store gulvstående tårne – og centerkanal og subwoofer, ikke at forglemme. Oven i det hele kommer der også et sæt Atmos surround-/højdekanaler.

Alle højttalerne har fået en række opgraderinger, tekniske såvel som kosmetiske. Først og fremmest har de fået nye og større Tractrix-diskanthorn med en mere jævn udformning, der skal give bredere spredning og større båndbredde end tidligere. Inde i hornet sidder en kompressions-driver af aluminium.

De kobberfarvede TCP bas/mellemtone-enheder henter meget teknologi fra den dyrere Reference Premiere-serie. Forbedrede delefiltre skal også være på opgraderingslisten.

Udvendig har højttalerne fået en ansigtsløftning med bl.a. skjulte magnetfæster til stoffronterne, hvor sidstnævnte også har fået en slankere profil. Kabinetterne er lavet af MDF med indvendig afstivning, Tractrix-basrefleksport og finish i vinyl-træimitation.

Skjermbilde 2022 04 05 kl. 13.52.17
Den nye Reference II-serie har fået opgraderede højttalerenheder og et renere look. Men ser stadig ud som Klipsch! (Foto: Klipsch)

Priser og tilgængelighed

Den nye Klipsch Reference-serie består af tre gulvstående modeller (R-605FA, R-800F og R-600F), to kompakthøjttalere (R-50M og R-40M), to centerhøjttalere (R-50C og R-30C), en Dolby Atmos Elevation/surround-højttaler (R-40SA) og to aktive subwoofere (R-121SW og R-101SW).

De nye modeller forventes i butikkerne i løbet af april.

Vejledende priser
  • Klipsch R-40M kompakthøjttaler: 2.299 kr./par
  • Klipsch R-50M kompakthøjttaler: 2.699 kr./par
  • Klipsch R-600F gulvhøjttaler: 3.799 kr./par
  • Klipsch R-800F gulvhøjttaler: 4.999 kr./par
  • Klipsch R-605FA gulvhøjttaler m. Atmos-højdekanaler: 5.999 kr./styk
  • Klipsch R-40SA Dolby Atmos/surround: 3.399 kr./par
  • Klipsch R-30C centerkanal: 2.999 kr./styk
  • Klipsch R-50C centerkanal: 2.299 kr./styk
  • Klipsch R-101SW subwoofer: 4.299 kr./styk
  • Klipsch R-121SW subwoofer: 4.999 kr./styk

Den nye Reference-serie blev vist frem første gang under CES-messen i Las Vegas i januar. Se mere derfra i videoen herunder:

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Sonos: Alle rygterne var sande! Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.
Vanvittig råt fra KEF Jeg er ligeglad med, om det er rock eller klassisk, du hører. Disse højttalere af en anden verden ryster din krop igennem og giver dine ører den fineste massage.
Steinway Lyngdorf indleder badesæsonen Steinway & Sons Marine Speaker er luksuslyd til vandige omgivelser.
Præcisionsværktøj du kan bruge derhjemme Genelec er først og fremmest kendt for sine højttalere til lydstudier, men 6040R kan også bruges derhjemme.
Harman Kardon udfordrer konkurrenterne med ny soundbar Harman Kardon lover fantastiske lydoplevelser hjemme i stuen med den nye Citation MultiBeam 1100.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend